Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Ο Άλμπιν Κούρτι με σύνθημα για «μεγάλη Αλβανία» κερδισμένος στο Κόσοβο

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ. ΦΥΣΙΚΑ, Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ -ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ- ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ( ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ).

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231071202

Ο Άλμπιν Κούρτι με σύνθημα για «μεγάλη Αλβανία» κερδισμένος στο Κόσοβο

Η έκπληξη των εκλογών
Παρά το γεγονός ότι το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι επικράτησε στις πρώτες βουλευτικές εκλογές μετά την ανακήρυξη ανεξαρτησίας, οι πολιτικοί αναλυτές στην Πρίστινα σχολιάζουν πως ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης είναι ο Άλμπιν Κούρτι και το κίνημα Αυτοδιάθεση που κατέβηκαν στις εκλογές με σύνθημα «ας ενωθούμε κι ας ενώσουμε το Κόσοβο με την Αλβανία».

Το κίνημα Αυτοδιάθεση συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 12% στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο, παρά το γεγονός ότι συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκλογική αναμέτρηση.

Καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, το κίνημα Αυτοδιάθεση αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη των εκλογών, σχολιάζουν σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού, αλλά και διεθνούς Τύπου.

Το βασικό σύνθημα του Άλμπιν Κούρτι στις εκλογές ήταν: «Ας ενωθούμε κι ας ενώσουμε το Κόσοβο με την Αλβανία».

Ο Κούρτι τάσσεται κατά της έναρξης του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας και των ιδιωτικοποιήσεων στο Κόσοβο και ζητεί μείωση της διεθνούς παρουσίας στην περιοχή.

Η επιτυχία του ηγέτη του κινήματος Αυτοδιάθεση δεν αποτελεί σύμπτωση, καθώς μεγάλος αριθμός των πολιτών του Κοσόβου στηρίζει τις ιδέες του, σημειώνουν πολιτικοί αναλυτές.

Επισημαίνουν ότι πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρίας Gallup έδειξε ότι το 81% των πολιτών του Κοσόβου στηρίζει τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας», ποσοστό αυξημένο κατά 27% σε σχέση με μια διετία πριν.

Βάσει της ίδιας έρευνας, την ιδέα αυτή στηρίζουν και τα δύο τρίτα των Αλβανών, στην ίδια την Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: