Έκπληκτος από το γεγονός ότι ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τον συμπεριέλαβε μεταξύ εκείνων που προέβλεπαν και συζητούσαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε σοβαρή δημοσιονομική κρίση, δήλωσε τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) από την Ουάσιγκτον ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ:
«Είμαι πολύ, πολύ έκπληκτος που το ακούω αυτό, αλλά δεν έχω σχόλιο», απάντησε ο Τρισέ σε έλληνα δημοσιογράφο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.
Η τοποθέτηση του κ. Τρισέ έρχεται μία ημέρα μετά τις σφοδρές αντιδράσεις αλλά και τα ερωτηματικά που προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι Γερμανία, Γαλλία και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γνώριζαν την αναπόφευκτη έλευση της ελληνικής κρίσης αλλά δεν παρενέβησαν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα εμπορικά τους συμφέροντα.
Ο κ. Γιούνκερ φέρεται επίσης να έχει δηλώσει ότι είχε προσπαθήσει συζητήσει το θέμα με έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο δεν κατονόμασε, από τον οποίο έλαβε την απάντηση: «Γνωρίζω ότι κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα.
Ξέραμε ότι θα συμβεί
«Ήταν προφανέστατο ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε κάποια μέρα ένα τέτοιο πρόβλημα, και ξέραμε ότι το πρόβλημα αυτό θα εκδηλωνόταν» είπε ο κ. Γιούνκερ τοι βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) κατά τη διάρκεια ενός forum στο περιθώριο της Ετήσιας Διάσκεψης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.
Ο κ. Γιούνκερ αποκάλυψε ότι Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ συζητούσαν για αρκετό καιρό «για τις προοπτικές αυτού που τότε δεν είχε ακόμη αποκληθεί "ελληνική κρίση"».
«Ομολόγησε» επίσης πως ήξερε ότι «Γαλλία και Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα.
«Δεν μπορούσα να αποκαλύψω δημόσια την πληροφόρηση αυτή», προσέθεσε.
«Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, όχι όμως με σημείο έναρξης το τελευταίο έτος, αλλά εάν (σ.σ: η αντιμετώπιση του προβλήματος) ξεκινούσε δύο ή τρεις δεκαετίες πρωτύτερα», είπε επίσης ο επικεφαλής των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών
Ο κ. Γιούνκερ αποκάλυψε επίσης ότι κάποια στιγμή είχε προσπαθήσιε να συζητήσει το θέμα και να αναζητήσει μια λύση με έναν Ελληνα πρωθυπουργό, τον οποίο δεν κατονόμασε, από τον οποίο ωστόσο έλαβε την απάντηση: «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα»
Έθνος
Είναι προφανές σε ποιο πρωθυπουργό το είπε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς! Στον ΚΚ, ο οποίος στη ΔΕΘ μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κόσμος όμως ψήφισε τον "λεφτά υπάρχουν".
Συγγνώμη, ξέχασα, αυτός δεν ήξερε για το χρέος...
Στα υπόλοιπα δεν θα διαφωνήσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά είστε μονομερείς τον ένα με όλα τα παρατσούκλια που υπάρχουν και όλες τις ατεκμηρίωτες ανηθικότητες.
Τον άλλο ένα σκέτο ΚΚ.
Χάθηκε ένα κ playstation, ο πρωθυπ-κίναιδος ,ο σεμνοταπεινός, νταβατζηδοκίλερ, και άλλα πολλά.
ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ( Δ.Ν.Τ.) ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ( ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ), ΗΛΠΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.
ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ...
ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ?
ΜΑ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ:
ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ 80 ΕΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!
ΜΟΙΑΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΑΛΛΑ "ΟΣΟ ΖΩ ΕΛΠΙΖΩ".
ΠΑΝΤΩΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ-ΑΠΟΡΙΑ: ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΑΜΕ ΤΗΝ ΗΠΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ( ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ) ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ??
ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ: ΤΟ "ΟΛΑ ΑΥΤΑ", ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ, ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, Κ.ΤΛ.
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ?
ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΤΟΤΕ, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?
@mctsou
ΑπάντησηΔιαγραφήKατ' αρχήν περίμενε να δούμε ποιος ήταν ο Πρωθυπουργός με σιγουριά.
Δεύτερον, μακάρι ο Yorgo να' παιζε playstation και να μην ασχολιόταν με την τσέπη μας...
Τέλος, σχετικά με το άθλιο υπονοούμενο περί κίναιδου δε θα' πρεπε να σου απαντήσω, αλλά με τρώει να σου πω ότι ακόμη και να είναι αλήθεια αφορά το δικό του κ...λο. Ο άλλος ασχολείται δυστυχώς με το δικό μας
Παρατηρώ αγαπητέ mctsou,ότι αποφεύγεις να εμπλακείς σε διάλογο με επιχειρήματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔικαίωμά σου, αλλά είναι και δικαίωμά μου να το επισημαίνω.
Κάνεις ότι "δεν κατάλαβες" ότι τώρα εφαρμόζουμε με καθυστέρηση την σκληρή εκδοχή της πολιτικής που ο Μητσοτάκης πρότεινε πριν από 25 χρόνια ( λέω σκληρή εκδοχή, γιατί εκείνος ούτε μισθούς μείωσε, ούτε δώρα έκοψε, ούτε τον χαμηλοσυνταξιούχο τσάκισε).
Και εγώ αναρωτιέμαι:
Εαν αυτή η πολιτική ήταν αναγκαία, γιατί να την εφαρμόσουμε καθυστερημένα και αφού πρώτα πέσαμε
στον γκρεμό, και να μην την εφαρμόζαμε εγκαίρως, ώστε να μην φτάσουμε ως εδώ!
Για να μην ρωτήσω και το άλλο αυτονόητο: Γιατί όταν ο Μητσοτάκης πρότεινε την ήπια εκδοχή αυτής της πολιτικής ήταν "δεξιός και αντιδραστικός" ( που μπορεί να ήταν - δεν έχω αντίρρηση), αλλά τώρα που εφαρμόζεται ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ πολιτική κατά πολύ σκληρότερη, δεν μιλάμε με τον ίδιο τρόπο?
Μήπως κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας?
Και να μην αναρωτηθώ και για άλλα ζητήματα όπως το γιατί μία χώρα όπως η Ελλάδα που εδώ και 30 χρόνια έχει μεγάλη εξάρτηση από τους δανειστές της, να έχει πρωθυπουργό που αμέσως μετά την εκλογή του μιλά για "καράβι που βουλιάζει" και για "Τιτανικο" ( είναι η πρέπουσα αντίδραση όταν θέλεις να συνεχίσεις να δανείζεσαι?).
Τελικά δεν ξέρεις τι να πρωτοπείς γι' αυτούς τους απίθανους τύπους του ψετο-σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ!
Ακούς εκεί "υπάρχουν λεφτά"!
Τέλος πάντων!
Δικαίωμά σου να μην απαντάς, ή να απαντάς με συνθηματάκια αν το θέλεις.
Εγώ πάντως, δεν αγαπώ τα συνθήματα αλλά την συζήτηση με ανταλλαγή επιχειρημάτων.
Ίσως γι' αυτό ήμουν πάντα "στην απ' έξω", αλλά είναι αργά για ν' αλλάξω τακτική.
Άσε που δεν θέλω κιόλας!
Προς Panagiotis
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού είσαι στην απ΄εξω μάλλον θα έχουμε συναντηθεί γιατί κι εγώ στην ίδια γειτονία μένω.
Να επισημάνω ότι ο Μητσοτάκης επιχείρησε αυτή την πολιτική πριν 17 με 21 χρόνια.
Αναλόγως γιατί μιλάμε ,συγκυβέρνηση, οικουμενική ή ΝΔ.
Φυσικά όταν πρόκειται για χρόνια διακυβέρνησης Πασοκ είναι αδιάλειπτα 25-30 ενώ οι ευθύνες της ΝΔ 5,5 + 2,κάτι .Παρότι ο λαός και τις 2 φορές της είχε δώσει πλειοψηφία
Ποτέ δεν ψήφισα Μητσοτάκη αλλά ούτε και απέσυρα την εμπιστοσύνη μου από αυτόν.
Κάποιος άλλος ήταν αν δεν κάνω λάθος.
@ MagisterP
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ δαίμων των ιστολογίων αφαίρεσε μέρος του σχολίου μου.
Το επαναλαμβάνω.
Σε ποια ΔΕΘ εννοείς του 2008 ή 2009.
Αγαπητέ mctsou δεν κατάλαβα τελικά ποια είναι η απάντηση που δίνεις στο ερώτημα που έθεσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί τώρα σκληρότερα μέτρα με δεδομένη την καταστροφική πορεία, και όχι πριν 17-20 χρόνια λιγότερο σκληρά για να μην επέλθει η καταστροφή?
Ποιος.ποιοι αντιδρούσαν πολιτκά στις επιλογές αυτές?
Ποιο λιανά: αντιδρούσε το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι το πάρτυ έπρεπε να συνεχιστεί. Και συνεχίστηκε, και είδαμε όλοι που οδήγησε.
Νομίζω ότι πρέπει να το δεχτούμε: η τότε στάση του ΠΑΣΟΚ, ήταν αισχρά λαϊκιστική, και βοήθησε στο να εμπεδωθούν περαιτέρω οι νοοτροπίες που μας οδήγησαν ως εδώ.
Για τις χρονολογίες τώρα: Επιμένω: Ο Μητσοτάκης πρότεινε αυτή την πολιτική, πριν 25 χρόνια περίπου ( το 1984 εξελέγει πρόεδρος της Ν.Δ. και το 1985 στην προεκλογική περίοδο αυτά έλεγε - σε ήπια εκδοχή).
Αλλά ποιος συζητούσε για τέτοια τότε. Η κουβέντα αποπροσανατολιζόταν με "φωτογραφίες από την κατοχή".
Σχετικά με το ποιος έριξε τον Μητσοτάκη: Μα... η βαθύτατα συντηρητική πτέρυγα της Ν.Δ., η οποία και δεν ήθελε ούτε θέλει να ακούσει για κάθε αλλαγή ( όπως και "το βαθύ ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα). Όνομα? Να σου πω αμέσως: Αντώνης Σαμαράς ( δεν ξέρω ποιοι χρηματοδοτούσαν την Πολιτική Άνοιξη. Λένε πολλά, αλλά εγώ δεν ξέρω σίγουρα. Μόνο υποψιάζομαι ότι ήταν αυτοί που κέρδισαν από την 11ετή ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑ που ακολούθησε).
Τέλος, προσπάθισε να μην σκέφτεσαι προσχηματικά και προκατειλημμένα. Κακώς θεωρείς δεδομένο ότι όποιος κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι "ο κλασικός νεοδημοκράτης".
Εγώ δεν είμαι κάτι τέτοιο π.χ..
Εγώ μίλησα με επιχειρήματα, καταλογίζοντας στο ΠΑΣΟΚ κάποια πράγματα. Κι εσύ, αντί να επιχειρηματολογήσεις συμφωνώντας ή διαφωνώντας, με ρωτάς ποιος έριξε τον Μητσοτάκη ( νομίζοντας ότι έχω πρόβλημα να το πω).
Έτσι, και πάλι αποπροσανατολίζεται η κουβέντα από την ουσία της.
Τώρα που έπεισα ότι ξέρω πολύ καλά ότι ο κ. Σαμαράς είναι από αυτούς που έφεραν στην Ελλάδα για άλλα 11 χρόνια την ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑ, σου λέω ότι ο GAP και τα αισχρά του ψέματα, θα κάνουν πολλούς να ψηφίσουν τον Σαμαρά, μόνο και μόνο για να μην βγάζουν γλώσσα οι κατ΄επάγγελμα ψεύτες και λαοπλάνοι του ΠΑΣΟΚ ( χωρίς να λέω ότι είναι μόνο εκείνοι ψεύτες. Απλά, το πάρα-κάνουν συγκριτικά).
Και μιλώ για ανθρώπους που θυμούνται την κακή ( κατ' εμέ) προϊστορία του κ. Σαμαρά.
Α, και κάτι τελευταίο: ΑΦού είμαστε γείτονες ( στην απ' έξω), ας δείξουμε καλή διάθεση και ας μην αποπρασανατολίζουμε την κουβέντα με οποιαδήποτε δικαιολογία.
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ.