Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Απογραφή - «φακέλωμα» για 80.000 εκπαιδευτικούς

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΙΚΟΥ

Απογραφή - φακέλωμα για 80.000 εκπαιδευτικούς φέρνει η ένταξή τους στο σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, απ’ όπου και θα καταβάλλονται οι αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου του 2011.
Εν όψει της ένταξης των εκπαιδευτικών στην ενιαία αρχή πληρωμών ξεκινά νέα απογραφή τους και σε αυτή θα πρέπει να συμπληρώσουν περίπου 100 "πεδία και κωδικούς" ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για τη θέση τους, το βαθμό τους, την οικογενειακή τους κατάσταση, ακόμη και για τα δάνεια που ενδεχομένως έχουν σε τράπεζες!
Ειδικά στο θέμα των δανείων οι εκπαιδευτικοί που θα πρέπει να έχουν υποβάλλει το απογραφικό δελτίο μέχρι τις 25 Νοεμβρίου στις αρμόδιες Διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους ζητείται να αναγράψουν (σελ. 7-9 του απογραφικού...... σημειώματος) πότε πήραν δάνειο, τι ποσό, με ποια σύμβαση και αν είναι από το Ταχ. Ταμιευτήριο ή από το Ταμείο Παρακαταθηκών, ή ακόμη και από τα ασφαλιστικά τους ταμεία (ΤΠΔΥ, ΜΤΠΥ, ΤΕΑΔΥ).
Οσοι είδαν τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσουν ένοιωσαν λίγο πολύ σαν να τους φακελώνουν, αφού πέρα από τα στοιχεία μισθοδοσίας (αποδοχές, αριθμό και ποσά επιδομάτων) καλούνται να αναγράψουν στοιχεία που θεωρούν ότι δεν θα προσφέρουν τίποτε στο νέο σύστημα πληρωμής τους από τον Ιανουάριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα από τα 98 πεδία που πρέπει να συμπληρώσουν δάσκαλοι και καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητείται όχι μόνο ο αριθμός των παιδιών, αλλά και το αν σπουδάζουν και από πότε, ώστε όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται να "προκύπτει από τη φοίτησή τους η συνέχιση της καταβολής του οικογενειακού επιδόματος τέκνου".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ τύπος
Από τον Αετό Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: