Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Οι Εκπαιδευτικοί Λήμνου μετακόμισαν...

Μετά από δύο περίπου χρόνια και πάμπολλες αναρτήσεις το "ταξίδι" που ξεκίνησε τη σημαδιακή ημέρα της 25ης Μαρτίου του 2009 έφτασε στον προορισμό του. Αυτός δεν ήταν άλλος από τη γνωριμία μας με άλλους συναδέλφους, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινά οράματα για μια καλύτερη Παιδεία (κι όχι εκπαίδευση) που να δημιουργεί σύγχρονους Έλληνες πολίτες με γνώσεις, αλλά και αρχές και ιδανικά.

Όλα αυτά συνοψίζονται στον τίτλο του νέου μας ιστολογίου "ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ", δύο λέξεις που κάποιοι συνειδητά θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε. Εκεί φιλοξενούνται εκπαιδευτικοί απ' όλη την Ελλάδα και είναι πάντα ανοιχτό και σε νέες προσελεύσεις.
Αντί αποχαιρετισμού δημοσιεύουμε την πρώτη μας ανάρτηση...Λίγα λόγια...έτσι για αρχή...


Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί της Λήμνου, έναν τόπο σπάνιας ομορφιάς και σημαντικής ιστορίας από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα.

Τα ερεθίσματα για τη δημιουργία του αποτέλεσαν η ανάδειξη των τοπικών εκπαιδευτικών θεμάτων κι η συζήτηση για ευρύτερα θέματα που αφορούν στην Ελληνική παιδεία, αλλά κι η ελεύθερη συζήτηση για προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Εκτός όμως από τους κύριους σκοπούς δεν αποκλείεται κανένα θέμα που θα αγγίξει τις ευαίσθητες "κεραίες" των συντακτών ή των επισκεπτών. Επικοινωνήστε ελεύθερα στη διεύθυνση, Magistri.Limnou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: