Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Σπανουδάκης Μιχάλης: Το 18 μηνών παιδί του θα τον "γνωρίσει" μέσα από τις αφηγήσεις

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο Madata.GR μαζί με πολλά μπράβο για την ανάδειξη ενός θέματος που πολλοί θέλουν να ξεχαστεί...

"Την 5-3-2010 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ. Μιχάλη Σπανουδάκη, από Αλβανό λαθρομετανάστη ληστή τραπεζών, που είχε διαπράξει ληστεία στο Υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Νίκαια και ενώ επιχειρούσε να τον συλλάβει.

Έφυγε το παλικάρι στα 36 του χρόνια. Πιστός στον όρκο του, στο καθήκον του και τα ιδανικά του. Προσπαθώντας έσω και εκτός υπηρεσίας να τιμήσει τη θέση που του εμπιστεύτηκε η πατρίδα. Χωρίς να τραβήξει το όπλο του από τη θήκη, Και το πλήρωσε με τη ζωή του.

Το 18 μηνών παιδί του θα τον «γνωρίσει» μέσα από τις αφηγήσεις της μητέρας του, που θα του μιλά για την «αμυνόμενη Αστυνομία».

Κανένας τοίχος δεν φιλοξένησε και δε θα φιλοξενήσει το όνομά του.

Δεν έγινε και δεν θα γίνει σύνθημα στα χείλη «εξεγερμένων νεαρών». Δεν έγινε και δε θα γίνει «σύμβολο» μιας κοινωνίας όπου έχει χαθεί το μέτρο, η ποιότητα, η ευθύνη, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια και η αφοσίωση σε υψηλά ιδανικά, μίας κοινωνίας που εξακολουθεί να αντιστρέφει τα μεγέθη, να θεοποιεί τις ασημαντότητες και να παραγνωρίζει τις αληθινές αξίες.

Κανένας πολιτικός δεν τον μνημόνευσε, ούτε θα τον μνημονεύσει με το μικρό του όνομα, βουρκώνοντας από συγκίνηση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ούτε έκανε, ούτε και θα κάνει δημόσιες δηλώσει βγάζοντας την ετυμηγορία του πολύ πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Η τότε φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν απέστειλε ούτε θα αποστείλει συλλυπητήρια για το χαμό του παλικαριού, του δικού τους ανθρώπου. Δεν πειράζει, αυτοί είχαν «άλλα θέματα» να ασχοληθούν.
Και όλοι εμείς κοιμηθήκαμε ήσυχοι σίγουρο ότι κανένας δεν θα ρίξει βόμβες μολότοφ στο αυτοκίνητο ή στο κατάστημά μας.
Μόνο οι γνωστοί αλήτες πήραν θέση.
Και επιχαίρουν στο διαδίκτυο και στα «εναλλακτικά» κανάλια τους για τη δολοφονία του παλικαριού.«Μπράβο πάντα τέτοια» αναφωνούν δίνοντας τα εύσημα στον στυγερό εγκληματία. Αρνούμεθα να συμβιβαστούμε και να ανεχθούμε ακόμα και την ύπαρξή τους.
Αν ο αστυνομικός αυτός είχε πυροβολήσει και είχε σκοτώσει το ληστή η Αθήνα θα καιγόταν το λιγότερο για δέκα μέρες, ενώ τα διάφορα φόρουμ – στέκια – οργανώσεις – καταλήψεις κ.α. θα οργάνωναν νέο Δεκέμβρη και νέους «αγώνες λαϊκούς»

Νιώθουμε υποχρεωμένοι ως πολίτες αυτής της χώρας να παλέψουμε για την αλλαγή της νοοτροπίας αυτής που επιτρέπει να ηρωποιούνται όσοι ρίχνουν μολότοφ και πέτρες σε αυτούς που εντέλλονται για την διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών και που ανέχεται να πηγαίνουν άκλαυτοι όσοι θυσιάζονται για το κοινό καλό.

Επίσης νοιώθουμε υποχρεωμένοι να παλέψουμε ενάντια στην προσπάθεια που γίνεται οργανωμένα τώρα τελευταία από διάφορους ψευτοδιανοούμενους και θολοκουλτουριάρηδες και έχουν σκοπό να απαλείψουν από την ιστορία μας, τη συνείδηση μας και τα λεξικά μας τις λέξεις Έλληνας – Έθνος – Πατρίδα- Πατριωτισμός- Θρησκεία – Ιδανικά κα.

Το παλικάρι που έφυγε ήταν σωστός Έλληνας και καλός Χριστιανός, αφοσιωμένος στα ιδανικά του και στο καθήκον του τιμώντας τη θέση που του εμπιστεύτηκε η πατρίδα.

Αν οι βόμβες και οι μολότοφ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και τη Βουλή και το κάψιμο της σημαίας από τους «αντιεξουσιαστές» αποτελούν προσβολή στην αξιοπρέπεια και τη συνείδησή μας, η αδιαφορία μας για την απώλεια όσων αντιστέκονται σφραγίζει τις ενοχές μας και νομιμοποιεί τον ευνουχισμό της δικής μας αντίστασης. Όταν αλλάξει αυτό το καθεστώς του παραλόγου, όταν θα μιλήσουμε και πάλι στα παιδιά μας για αξίες κοινωνικές και εθνικές, για τιμή και για χρέος, τότε θα είμαστε άξιοι να ανακτήσουμε τον τίτλο του πολίτη."

Ιερέας Γεώργιος Σπανουδάκης, Μανόλης Σπανουδάκης

Οι οικογένεια του δολοφονηθέντα Αρχιφύλακα Σπανουδάκη Μιχαήλ του Μιχαήλ ανακοινώνει ότι την 9-3-2010 ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00 θα διεξαχθεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά επί της οδού Σκουζέ 3-5 και Φίλωνος στην αίθουσα 311. 3ος όροφος, η ποινική δίκη με κατηγορούμενο τον Αλβανό λαθρομετανάστη ληστή τραπεζών Klaidi Bani, ο οποίος τον δολοφόνησε την 5-3-2009 στην Νίκαια Πειραιά, και καλέι όλους τους συγγενείς φίλους και συναδέλφους να παραβρεθούν στην διεξαγωγή της δίκης και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. Συγκέντρωση έξω από το χώρος των Δικαστηρίων την 8:30 ώρα της 9-3-2010

3 σχόλια:

διηνεκης είπε...

κριμα που δεν ισχυει η θανατικη ποινη για τετοια ζωα

PANAGIOTIS είπε...

Και αυτό το θέμα εντάσσεται κατά τη γνώμη μου στο ευρύτερο "μπέρδεμα" στο οποίο βρίσκεται η Ελληνική κοινωνία εδώ και αρκετές δεκαετίες ( ο σωστός όρος, είναι "αξιακή κρίση").
Αυτό, φαίνεται από πάρα πολλά.
Για παράδειγμα, καταναλώνουμε πολλά χρήματα για να συντηρούμε , να εκπαιδεύουμε και να οπλίζουμε πολυάριθμη αριθμητικά Αστυνομία, αλλά αστυνόμευση δεν έχουμε. Επιπλέον, δεν μπορούμε να άποφασίσουμε ως κοινωνία, για το αν θα πρέπει ο Αστυνομικός να έχει όπλο ή όχι, ούτε για το πως και πότε θα το χρησιμοποιεί ( αν αποφασίσουμε ότι πρέπει να έχει). Έτσι, έχουμε χιλιάδες ένοπλους Αστυνομικούς, που προτιμούν να δεχθούν σφυριές στο κεφάλι, παρά να σκεφθούν την χρήση όπλου ( πραγματικό περιστατικό).
ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΠΛΟ.
Παραδείγματα θα μπορούσα να φέρω πολλά, ο προβληματισμός μου όμως, έγκειται στο τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να καταπολεμήσουμε αυτή την δυσάρεστη και επικίνδυνη κατάσταση.
Απάντηση δεν έχω βρει.
Μάλλον θα πρέπει να πληρώσουμε ως κοινωνία τις παλινωδίες και τις ανακολουθίες μας, και μετά να αρχίσουμε να ακολουθούμε την αντίστροφη πορεία.
Φαίνεται ότι πρέπει να κατέβουμε ακόμα πιο χαμηλά.
Για όλα τα παραπάνω, γελάω ειρωνικά όταν ακούω τα μεγάλα λόγια για "Ελλάδα που πάντα τα καταφέρνει τελικά", ή που "την βγάζει καθαρή εις βάρος των κορόϊδων των κουτόφραγκων", και άλλα φαιδρά.

Ανώνυμος είπε...

Τιμή στον ήρωα Έλληνα Αστυνομικό
Δις εις Θάνατον στον Αλβανό δολοφόνο.
Να τον κάψουν ζωντανό στο Σύνταγμα και να ουρλιάζει μέχρι να σβήσει