Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Θανάσης Λερούνης: Δεν τον ξεχάσαμε (;)

"Ο 55χρονος έλληνας εθελοντής Αθανάσιος Λερούνης (σ.σ. δάσκαλος στο επάγγελμα) εργαζόταν για την ΜΚΟ «Ελληνες Εθελοντές» στην παραμεθόρια περιοχή του βορειοδυτικού Πακιστάν-Αφγανιστάν.
Ο Θανάσης από το 1994 που επισκέφθηκε την οροσειρά του Ινδικού Καυκάσου αφιέρωσε τη ζωή του στη φυλή των Καλάς τα τελευταία εννέα χρόνια ζει στις κοιλάδες τους στα 2.500 υψόμετρο.
Το έργο του Θανάση Λερούνη είναι μεγάλο και αξιόλογο. Μαζί με τα μέλη της οργάνωσης κατασκεύασαν σπίτια μητρότητας, δεξαμενές πόσιμου νερού, συστήματα ύδρευσης, και για τις δύο μειονότητες της περιοχής: καλασική και μουσουλμανική.
Πριν από έξι χρόνια ολοκλήρωσαν το πολιτιστικό κέντρο του Καλλασαντούρ, που περιλαμβάνει εκτός από το εθνολογικό λαογραφικό μουσείο, σταθμό πρώτων βοηθειών, αίθουσες σεμιναρίων για παραδοσιακά και τεχνικά επαγγέλματα, βιβλιοθήκη, παραδοσιακό καλασιακό σχολείο, με μαθητές που διδάσκονται την κλασική γραφή, στηριζόμενοι από ανάδοχες ελληνικές οικογένειες για τη φοίτησή τους..."

Όλη την ιστορία του Θ. Λερούνη και για την απαγωγή του από τους Ταλιμπάν μπορείτε να διαβάσετε στο αρχείο που ακολουθεί, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από το scribd.com


Thanasis_Lerounis

Δεν υπάρχουν σχόλια: