Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΜΑ "ΤΡΩΜΕ"!!! 
 
Από τον Ακτιβιστή
Απροκάλυπτη και θρασύτατη ομολογία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη:

"Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ. Υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι κανόνες. Το ΔΝΤ μπορεί να σου δώσει μέχρι και το δεκαπλάσιο ή το εικοσαπλάσιο του ποσού που έχεις καταθέσει. Εμείς έχουμε καταθέσει 1 δισ. στο ΔΝΤ. Άρα, το ΔΝΤ, ως πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά, μπορούσε να μας δώσει μέχρι και 10 ή 20 δισ.
Όμως αυτό δε θα έλυνε το πρόβλημά μας. Η χώρα μας έχει ανάγκη τα επόμενα τρία χρόνια να εξασφαλίσει 150 δισ. Είναι ένα τεράστιο ποσό. Είναι ένα πάρα-πάρα πολύ μεγάλο ποσό για να μπορέσεις να το αντλήσεις μέσα από τις αγορές κεφαλαίων".
Η εκπληκτική αυτή αποκάλυψη έγινε στις 3 Μαΐου σε συνέντευξη του Υφυπουργού Οικονομικών στην εκπομπή της «ΝΕΤ» «Πρωϊνή Ενημέρωση» και στους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Ρ. Μπιζόγλη. 
Διαβάστε την ΕΔΩ

Για το ίδιο θέμα ο Γιάννης Παπαϊωάννου σχολιάζει:
Σχόλιο: Τι λέτε κύριε Σαχινίδη. Αντιλαμβάνεστε τι λέτε;
Είναι παράληψη  και άρα ποινικό αδίκημα  εάν γνωρίζατε εκ των προτέρων ότι το ΔΝΤ ήταν η μόνη επιλογή  και καταθέσατε ανεπαρκή  προϋπολογισμό πρόγραμμα σταθερότητας και φορολογικό νομοσχέδιο. Είναι αδίκημα και έχετε  ευθύνη εάν δεν ενημερώσετε την Βουλή  και την κοινή ακόμη από το Δεκέμβριο για αυτό το τεράστιο  Θέμα που απειλεί σήμερα την κοινωνική ειρήνη και στοίχισε ήδη τέσσερεις  ζωές.    Έχετε ευθύνη γιατί καθυστερήσατε να πράξετε τα απαραίτητα και δραματοποιώντας συνεχώς  την κατάσταση  κάνατε  πλούσιους του κερδοσκόπους και καταστίσατε  περίγελο την χώρα
Πήραμε  δάνεια όλους αυτούς τους μήνες από τις αγορές  με τοκογλυφικά επιτόκια κύριε Σαχινίδη. Επιτόκια κερασμένα στους κερδοσκόπους. Αν η κατάληξη ήταν γνωστή  πρόκειται για Μεθόδευση για να μας πάρουν τα λεφτά. Καραμπινάτο Σκάνδαλο και μάλιστα με road Show.  Στο site σας διαβάζουμε:
Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Όχι κ. Χατζηνικολάου. Αυτό το οποίο ειπώθηκε, είναι ότι ο Υπουργός Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου όπως έκανε στο πρόσφατο παρελθόν που επισκέφθηκε το Λονδίνο, έτσι και τώρα θα επισκεφτεί και άλλες χώρες όπου θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τον οδικό χάρτη για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων σε θεσμικούς επενδυτές.  Θα απευθυνθούμε δηλαδή και σε άλλους επενδυτές για τη διάθεση των ελληνικών ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: