Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Πυρ, γυνή και θάλασσα

H ΓΝΩΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΩΣ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ, Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ "ΗΤΑΝ -ΛΕΕΙ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ).

ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ?
ΜΑ, ΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΦΥΣΙΚΑ!

 

Από τη Ζούγκλα

Πυρ, γυνή και θάλασσα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010, 11:20
Μάριος Αραβαντινός


Την άδικη απόλυσή του από τη Βουλή, όπου εργαζόταν ως μετακλητός υπάλληλος από τον περασμένο Δεκέμβριο, καταγγέλλει ο Ηρακλής Σπαθάρης. Όπως λέει στη zougla.gr, όλα ξεκίνησαν, όταν η πρώην σύντροφός του έστειλε ανώνυμα e-mail τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, στα οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορούσε τον πρώην σύντροφό της για ύβρεις σε βάρος της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με επιστροφή της δραχμής, τον χαρακτήριζε φασιστοειδές και ζητούσε την απομάκρυνσή του από τη Βουλή.

«To: pasok@pasok.gr
Sent: Tue 15/06/10 10:36 PM
Subject: Fwd: ΕΛΕΟΣ


Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κος Θάνος Παπαιωάννου είναι απολύτως έκθετος. Προσέλαβε ως μετακλητό το φασιστοειδές που λέγεται ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και αυτός βρίζει κάθε μέρα το πασοκ και τον πρωθυπουργό. Στο facebook έγραφε κάθε μέρα υβριστικά και ο Γ.Γ. τον ανάγκασε να σβήσει το προφίλ του. Ακόμα βρίζει τους πάντες δημοσίως Ακόμα τον κρατάτε?Μέγας φασίστας, γραμμένος στη Ρηγίλλης. Τι κάνετε?»

«To: petsalnikos@parliament.gr
Sent: Wed 16/06/10 7:52 AM
Subject: Fwd: ΕΛΕΟΣ


Το φασιστοειδές με το όνομα Ηρακλής Σπαθάρης του Κωνσταντίνου, που ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κος Παπαιωάννου προσέλαβε ως μετακλητό ακόμα το κρατάτε εκεί?Έχει εκθέσει πλήρως τον κο Γ.Γ. καθώς στο facebook "ανεβαζε" διαρκώς υβριστικά μηνύματα κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης..Είναι εγγεγραμμένος στη Ρηγίλλης και διέσπειρε φήμες οτι επιστρέφουμε στη δραχμή και οτι δήθεν το ξέρει αυτό εκ των έσω καθώς επαίρεται οτι είναι υπάλληλος της Βουλής. Ήδη έχουν γίνει διαμαρτυρίες σε βάρος του γεγονός που υποχρέωσε τον κο Γ.Γ. να τον διατάξει να αβήσει το προφίλ του από το facebook..Διερωτάμαι αν είναι δίκαιο και σωστό να παραμένει στο Κοινοβούλιο ένας άνθρωπος που δε σέβεται το κόμμα που του έδωσε εργασία και μάλιστα στη Βουλή..Σαν να μην υπάρχουν άλλα ικανά παιδιά που θα ευγνωμονούν δια παντός αν καταλάμβαναν αυτή τη θέση. Ο άνθρωπος αυτός ήταν επ. συνεργάτης βουλευτή της Ν.Δ...Τι να πούμε..»

Δύο ημέρες αργότερα, στις 18 Ιουνίου, ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Θάνος Παπαϊωάννου, απέλυσε τον 36χρονο, μηχανικό στο επάγγελμα. Φαίνεται, όμως, πως η γυναίκα – πέτρα του σκανδάλου αισθάνθηκε τύψεις για την τροπή που πήραν τα πράγματα και αποφάσισε να επανορθώσει, στέλνοντας επώνυμα αυτή τη φορά, e-mail στον κ. Πετσάλνικο, μέσω του οποίου εξηγούσε τους λόγους που συκοφάντησε, όπως παραδέχεται, τον πρώην σύντροφό της. Παράλληλα, ζητούσε την αποκατάσταση της αδικίας και την επαναπρόσληψή του, αφού η απόλυσή του ήταν αποκλειστικά και μόνο δική της ευθύνη.

«To: petsalnikos@parliament.gr
Sent: Sun 04/07/10 8:27 PM
Subject: Fwd: Αποκατάσταση ΑΔΙΚΙΑΣ (ΕΠΕΙΓΟΝ)


Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε της Βουλής

Ονομάζομαι … και είμαι … στο επάγγελμα. Στις 16/6/2010, σας έστειλα το ακόλουθο μήνυμα το οποίο και επισυνάπτω παρακάτω.

"Το φασιστοειδές με το όνομα Ηρακλής Σπαθάρης του Κωνσταντίνου, που ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κος Παπαιωάννου προσέλαβε ως μετακλητό ακόμα το κρατάτε εκεί?Έχει εκθέσει πλήρως τον κο Γ.Γ. καθώς στο facebook "ανεβαζε" διαρκώς υβριστικά μηνύματα κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης..Είναι εγγεγραμμένος στη Ρηγίλλης και διέσπειρε φήμες οτι επιστρέφουμε στη δραχμή και οτι δήθεν το ξέρει αυτό εκ των έσω καθώς επαίρεται οτι είναι υπάλληλος της Βουλής. Ήδη έχουν γίνει διαμαρτυρίες σε βάρος του γεγονός που υποχρέωσε τον κο Γ.Γ. να τον διατάξει να αβήσει το προφίλ του από το facebook..Διερωτάμαι αν είναι δίκαιο και σωστό να παραμένει στο Κοινοβούλιο ένας άνθρωπος που δε σέβεται το κόμμα που του έδωσε εργασία και μάλιστα στη Βουλή..Σαν να μην υπάρχουν άλλα ικανά παιδιά που θα ευγνωμονούν δια παντός αν καταλάμβαναν αυτή τη θέση. Ο άνθρωπος αυτός ήταν επ. συνεργάτης βουλευτή της Ν.Δ...Τι να πούμε.."

Με τον Κο Σπαθάρη ήμασταν αρραβωνιασμένοι και ετοιμαζόμασταν να παντρευτούμε τα Χριστούγεννα. Ο αρραβώνας όμως αυτός χάλασε με δική μου υπαιτιότητα και επειδή ήθελα να συκοφαντήσω και να διαβάλλω τον Ηρακλή επειδή εργαζόταν στη Βουλή, έστειλα εσκεμμένα το παραπάνω e-mail για να του κάνω κακό και να τον λιδωρίσω. Όπως καταλαβαίνετε σας προκάλεσα μεγάλη αναστάτωση και εσάς και του Κου Παπαιωάννου και αυτό διότι δεν ισχύει τίποτα από όσα αναφέρω παραπάνω.

Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, απέλυσε τον Κο Σπαθάρη τελείως άδικα και με δική μου υπαιτιότητα καθώς εγώ προσωπικά τον συκοφάντησα στέλνοντας αυτό το κατάπτυστο και ανώνυμο e-mail. Ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε ξαφνικά στο δρόμο και άνεργος με δική μου αποκλειστική ευθύνη ενώ πρόκειται για αξιόλογο επιστήμονα. Ο σκοπός του e-mail αυτού είναι να αποκαταστήσω την αλήθεια και να αποκαταστήσω και την αδικία και να σας παρακαλέσω να πάρετε τον Ηρακλή πίσω. Οι γονείς του Ηρακλή είναι από Καβάλα και αυτός μένει μόνος του εδώ. Η μητέρα του είναι καρκινοπαθούσα και όπως καταλαβαίνετε η ΑΔΙΚΗ απόλυση του Ηρακλή επιβάρυνε την κατάσταση της.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα

Θερμή παράκληση να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία και να πάρετε πίσω τον Ηρακλή Σπαθάρη ως μετακλητό υπάλληλο όπως τον είχατε προσλάβει. Οι τύψεις συνείδησης που αισθάνομαι και το γεγονός ότι και στη δική μου μητέρα διεγνώσθη πριν λίγες μέρες καρκίνος του μαστού, δε μου επιτρέπει να παρακαλέσω το Θεό για την υγεία της αν δεν αποκατασταθεί αυτή η αδικία που προκάλεσα με την άδικη απόλυση του Ηρακλή. Σας παρακαλώ θερμά Κύριε Παπαιωάννου, μη πείτε κάτι στον Ηρακλή. Πάρετε τον μόνο πίσω. Θερμά σας παρακαλώ. Χωρίσαμε και θόλωσα από οργή και θυμό και δεν ήξερα τι έκανα. Εγώ φταίω και παίρνω όλη την ευθύνη. Βλέπετε και ο Θεός είναι δίκαιος. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε. Δώστε του και πάλι χαρά και ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ την αδικία.

Με εκτίμηση
»

Δυστυχώς, σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά, ο Ηρακλής Σπαθάρης παραμένει άνεργος και, όπως λέει, ο γενικός γραμματέας αρνείται να τον επαναπροσλάβει, παρά το γεγονός ότι η αλήθεια αποκαταστάθηκε πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: