Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Εξαθλίωση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας ζητεί ο Συνήγορος του Πολίτη, σε πόρισμά του έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν κλιμάκιά του στην περιοχή.

Από το ethnos.gr
 «Η μαζική διαμονή ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πλήθος αλλοδαπών χωρίς έγγραφα παραμονής, σε μισθωμένα διαμερίσματα της περιοχής δημιουργούν συνθήκες που υπερβαίνουν κάθε στοιχειώδες ανεκτό όριο για την αξιοπρεπή διαβίωση προσώπων».
Εξαθλίωση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν κλιμάκιά του, αλλά και συνάντηση που είχε με πολίτες, περιοίκους, επαγγελματίες, εκπροσώπους φορέων, τους διοικητές αστυνομικών τμημάτων και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καταστημάτων και ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων.
Όπως σημειώνει η Αρχή στο πόρισμά της, εκατοντάδες κάτοικοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας κατήγγειλαν στον Συνήγορο του Πολίτη πως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τη ραγδαία υποβάθμιση της περιοχής αυτής και ειδικότερα στο εσωτερικό του δακτυλίου που σχηματίζουν οι οδοί Μενάνδρου, Γερανίου, Κλεισθένους, Αγίου Κωνσταντίνου, Αθηνάς, Σωκράτους και Ευριπίδου.
Τα βασικά ζητήματα που θίγει στο πόρισμα είναι η αποκατάσταση συνθηκών ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης στην περιοχή, η προστασία της δημόσιας υγείας και η τήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ενώ προσθέτει ότι θα ακολουθήσει και νέα παρέμβασή του για άλλα ειδικότερα ζητήματα τα οποία αφορούν την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και άπτονται της εν γένει ποιότητας ζωής των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Συνήγορος του Πολίτη δεσμεύεται ότι θα αναλάβει την πρωτοβουλία της πρόσκλησης των αρμόδιων φορέων σε κοινή συνάντηση εργασίας εντός του Οκτωβρίου 2010, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους για την ανάληψη από μέρους τους των αναγκαίων μέτρων προς επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων, και την πορεία υλοποίησης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: