Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Άννα Διαμαντουέττα: Χαρίζουμε και απουσίες

Τα ποσοστά των μαθητών που μένουν από απουσίες τείνουν πλέον προς το απόλυτο μηδέν, μετά από χρόνια σχετικών πιέσεων από "άνωθεν", σε βαθμό που η τήρηση απουσιολογίου είναι πλέον μία περιττή γραφειοκρατική διαδικασία. Επειδή όμως μία υπερόπτις και υπερφίαλη Υπουργός Παιδείας πρέπει πάντα να κάνει αισθητή την παρουσία της, η Άννα Διαμαντοπούλου εξέδωσε διάταγμα για την αύξηση του ορίου των απουσιών κατά 30% με τη δικαιολογία της γρίπης!

Το αστείο αυτό μέτρο, σε ένα δημόσιο σχολείο στο οποίο οι απουσίες ούτως ή άλλως δεν αποτελούν κριτήριο επαρκούς φοιτήσεως, απλώς δείχνει πόσο ξεκομμένη από την πραγματικότητα είναι όχι μόνο η παλιμπαιδίζουσα υπουργός, αλλά και η κουστωδία των αποσπασμένων και των συμβούλων που διατηρεί στην παρακμιακή αυλή της.

http://educationingr.blogspot.com/2010/07/blog-post_23.html
http://edugreece.blogspot.com/2010/07/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: