Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Όλοι το ομολογούν, εκτός από τον Παπανδρέου

Την ώρα που ο Παπανδρέου υποσχόταν χθες ενώπιον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα λάβει νέα μέτρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην εξαμηνιαία έκθεση του για την Πρόοδο της Οικονομίας, ανέφερε τα ακριβώς αντίθετα, ότι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα καθώς οι στόχοι του προσχεδίου του Προϋπολογισμού είναι φιλόδοξοι και εν πολλοίς ανεφάρμοστοι.
Και τούτο γιατί στο προσχέδιο προβλέπεται μείωση του Ελλείμματος με αύξηση των εσόδων από τη μείωση των εισοδημάτων και την υπερ - φορολόγηση και όχι από τη μείωση των δαπανών.
Όταν για παράδειγμα προβλέπονται
α) αύξηση του Δημοσίου Χρέους κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες το 2011,
β) αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 5,3 δις ευρώ ,
γ) μείωση των δαπανών για μισθοδοσίες κατά 1,3 δις ευρώ,
δ) αύξηση των εσόδων από έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις κατά 1 δις ευρώ και
ε) αύξηση κατά 1 δις ευρώ στα έσοδα από τον ΦΠΑ, τότε τι νόημα έχει να μειωθεί το Έλλειμμα από το 7,8% που θα κλείσει φέτος , στο 7%;
Η πολιτική αυτή που ακολουθείται είναι εγκληματική και ανερμάτιστη. Μειώνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο το Έλλειμμα, ανατροφοδοτείται το Χρέος και ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να επιτύχει αναστροφή του κλίματος και έξοδο από το Μνημόνιο.
Είναι πολύ ψευδές αυτό που λέει και υπόσχεται ο Παπανδρέου. Αμέσως μετά τις εκλογές θα αναγκαστεί - με τη συνταγή που ακολουθεί - να λάβει νέα, πολύ βαριά μέτρα προκειμένου να αυξήσει τα καθηλωμένα έσοδα για να επιτύχει τη μείωση του Ελλείμματος.
Γι΄ αυτό και ο Πρόντι αναρωτήθηκε χθες αν θα αντέξει η κοινωνία. Γι΄ αυτό και ο υπουργός Οικονομικών του Πρόντι και σύμβουλος τώρα του Παπανδρέου, καθηγητής Σκιόπα , πρότεινε αναδιάρθρωση του χρέους. Το βλέπουν όλοι , ότι με τέτοιες «δολοφονικές» ενέργειες, ο κοινωνικός ιστός θα συνθλιβεί.

Παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: