Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ: ΤΙ ΑΠΟΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ»;

Πριν από λίγο καιρό, αμέσως μετά από την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο, όπου κατά πολύ περίεργο τρόπο δεν έγινε κανένα επεισόδιο, ούτε καν η παραμικρή προσπάθεια δημιουργίας επεισοδίου, είχαμε αναρωτηθεί «που έχουν κρυφτεί οι επαγγελματίες επαναστάτες» (αναρχοαριστεριστές). Το ίδιο (αφελές) ερώτημα θα απευθύνουμε και σήμερα:
Εδώ γίνεται –κυριολεκτικά- της κακομοίρας: Άραβες σεΐχηδες και Κινέζοι νεοκαπιταλιστές, με ύφος αποικιοκράτη, γίνονται δεχτοί με τεμενάδες και τα παίρνουν όλα στο πιάτο, η Ελλάδα γίνεται δουλάρα των Αμερικάνων και με τη βούλα
και συμμαχεί ξεδιάντροπα με τους πιο απεχθείς ιμπεριαλιστές της υφηλίου, με το «ναζιστικό» Ισραήλ, οι φόροι πέφτουν σα βροχή, η ακρίβεια σαρώνει, τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων περικόπτονται αγρίως, ο ΟΣΕ πάει για ξεπούλημα και ακολουθούν οι αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών, η ανεργία διογκώνεται και γενικότερα το εισόδημα του κοσμάκη εξανεμίζεται, τα εργασιακά δικαιώματα και τα «κεκτημένα» έχουν καταντήσει κουρελόχαρτα και ο φόβος και η αβεβαιότητα για το αύριο έχει φωλιάσει στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Κανείς πλέον δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει η αυριανή ημέρα. Πρωτοφανής κατάσταση που μας γυρίζει σε χρόνια προπολεμικά. Αλλά τότε, ήταν αλλιώς τα πράματα, ο κόσμος δεν είχε τι να του πάρουν και υπόμενε τη μιζέρια του χωρίς να αντιδρά. Τώρα είναι αλλιώς. Τώρα έχουμε και προσπαθούν να μας τα πάρουν με το ζόρι. Ο πεινασμένος την πείνα δεν τη φοβάται. Ο χορτασμένος όμως δε μπορεί να την αντέξει.
Αν ζούσαν σήμερα οι… προφήτες του κομμουνισμού, ο Μαρξ, ο Λένιν κ.λπ., θα χαρακτήριζαν την Ελλάδα ως την πιο ώριμη κοινωνία για να δεχτεί την επαναστατική ανατροπή. Δέστε τι γίνεται καθημερινά σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, κι ας μην έχουν ψηλά ποσοστά και κύρος στην κοινωνία οι «επαναστάτες» της αριστεράς: Ρουμανία, Ισλανδία κ.λπ. Εδώ τι γίνεται βρε παιδιά; Που χάθηκαν εκείνοι οι αρειμάνιοι «επαναστάτες» που όλα τα προηγούμενα χρόνια καίγανε την Αθήνα για… ψύλλου πήδημα; Που πήγαν κείνα τα «παιδιά» που ποτές τους… δε γίνονται άντρες; Ούτε μια μολότοφ πια; Που κρυφτήκατε ρε λαμόγια του κερατά; Μόνο στον Άγιο Παντελεήμονα ξέρετε να μπουκάρετε νύχτα, αντάμα με τις «δυνάμεις καταστολής», για να τρομοκρατήστε τον κόσμο; Φανερωθήκατε «αντιεξουσιαστικά» τσιράκια της εξουσίας. Φτου σας κοπρόσκυλα!

Πηγή
Το είδαμε στο Δεξί Εξτρέμ

1 σχόλιο:

PANAGIOTIS είπε...

Τώρα έχουμε σοσιαλισμό ( και ας μην του φαίνεται).
Οπότε, γιατί να αντιδράσουν οι επαναστάτες?
Ο σκοπός , επετεύχθει!