Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Μαθητέμποροι στα σχολεία...!

Tου Θανάση Ι. Νικολαΐδη
ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ το θέμα, ήταν καιρός να βγει στον “μολυσμένο” αέρα και το’ βγαλε ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος.
Με χειροπιαστή την καθηγητική αλητεία (της πλειοψηφίας), σε επίπεδο Μ. Εκπαίδευσης. Ακούσαμε τον διορισμένο μαθητέμπορα να πασάρει τον μαθητή ΤΟΥ στον λυκειάρχη-αδερφό του (οικογενειακή η αρπαχτή) κι από ‘κει στην καθηγήτρια με τη βαριά προφορά και το…κασέ των 20 (μαύρων) ευρώ την ώρα.ΚΑΝΕΙ τσακωτούς η (κρυφή) κάμερα τους χυδαίους…εργασιομανείς «επί το έργον», απαθανατίζει (και δεν μας αποκαλύπτει) τη φάτσα τους, καταγράφει την ένοχη φωνή τους κι αυτοί αντιδρούν. Ως γνήσιοι…εκπαιδευτικοί, ως δειλοί άντρες μπροστά στον κίνδυνο, ως ψεύτες μπροστά στην αλήθεια.
ΑΥΤΑ τα λίγα είδε ο τηλεθεατής. Τα άλλα τα ζει ο γονιός που τον μαδάνε για το ιδιαίτερο της αποστήθισης και, βέβαια, τα φαντάζεται ο πολίτης που ανέχεται, η Πολιτεία που «κοιμάται» και το Υπουργείο που καμώνεται πως «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει».
ΠΑΡΩΝ και ο…αντιπρόεδρος (της ΟΛΜΕ) στο πάνελ. Με το (αναίτιο) γέλιο του, με την αγωνία μη δεν εκπροσωπήσει επάξια τον κλάδο και δεν τον…τιμήσει με την ψήφο του και, βέβαια, με επωδό εκείνο το τερατώδες περί «συντριπτικής πλειοψηφίας που…δεν κάνει ιδιαίτερα». Κι αυτός «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει», σαν να μην έφτασε στη μύτη του η μπόχα. Δεν ξέρει ο κ. Αντιπρόεδρος πως στα διαλείμματα κλείνονται εμπορικές συμφωνίες και τμήματα για το καλοκαίρι. Πως ο…ιδιαιτεράκιας ξεπουλιέται «γλιστρώντας» τα θέματα στον μαθητή ΤΟΥ, με το κόλπο του τεστ και του SOS. Πως ο γονιός θέλει τον «προστάτη» του παιδιού του μέσα στο (δημόσιο) σχολείο για τις «κακοτοπιές» και τον εξασφαλίζει αγοράζοντας γνώση(;) και τον…ίδιο.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον χαμογελαστό, λαλίστατο (και ψευδόμενο) Αντιπρόεδρο, νόμιμοι φροντιστές. Με έξοδα (νόμιμη στέγη, προσωπικό, αποδείξεις, ΦΠΑ…), με νόμιμα έσοδα και μακριά από τυχοδιωκτισμούς. Προσδοκούν εγγραφές χωρίς εκβιασμούς και πληρώνουν φόρους. Δεν είπαν ψέματα, δεν προσποιήθηκαν, ωστόσο, δεν…προώθησαν την αλήθεια και το δίκιο τους. Γιατί; Δεν τους το επέτρεψε ο ευτραφής εκπρόσωπος των «τοις ‘κείνων (των γονιών) χρήμασι τρεφομένων».


Πηγή: ellinikiafipnisis

Δεν υπάρχουν σχόλια: