Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

ΠΟΙΟΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ;

Αναδημοσιεύουμε από το Paideia-gr:

"Στους σκοτεινούς διαδρόμους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, με την ανοχή αν όχι την ενθάρρυνση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας,έχει «χαθεί» το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού. Πρόκειται για το βιβλίο που πρόκειται να αντικαταστήσει εκείνο της κ. Ρεπούση. Ο πρώην υπουργός παιδείας Ευρυπίδης Στυλιανίδης, μετά από διαγωνισμό, είχε αναθέσει τη συγγραφή του βιβλίου σε συγγραφική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Νεότερης Ιστορίας της ΦΛΣ του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κολιόπουλο.
Πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση υποστηρίζουν...πως η συγγραφική ομάδα έχει ήδη ολοκληρώσει τη συγγραφή του επίμαχου βιβλίου και το έχει ήδη υποβάλει -και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ- στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Και όχι μόνο αυτό, το βιβλίο είναι πλήρως εικονογραφημένο και σελιδοποιημένο, έτοιμο για εκτύπωση. Δυστυχώς όμως το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κωλυσιεργεί, αρνείται να προχωρήσει στις νόμιμες διαδικασίες ήδη από τις αρχές του 2009, επιχειρώντας, κατά τα φαινόμενα, να παραπέμψει το θέμα της έκδοσης στις καλένδες. Η συγγραφική ομάδα αποφεύγει προς το παρόν να σχολιάσει ο,τιδήποτε έχει σχέση με την τύχη του βιβλίου. Κύκλοι όμως του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που είναι σε θέση να γνωρίζουν υποστηρίζουν πως σύντομα, αν χρειασθεί, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου γνωστοποιώντας το ζήτημα στο κοινό. Είδομεν!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: