Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Άνω-Κάτω και Οικολόγοι στο ΛΑΟΣ!!!

του ιστολογίου: http://greveno.blogspot.com

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. στο νομό Γρεβενών κι έχουν ως εξής:
- ΚΟΡΡΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
- ΠΙΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Πριν την ανακοίνωση των ονομάτων προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο καθώς είχαμε παραιτήσεις επί παραιτήσεων με αποτέλεσμα τα τρία πρόσωπα που επιλέγησαν να μην έλκουν την καταγωγή τους από το νομό Γρεβενών.
Αρχικά είχαμε την παραίτηση του Λεονάρδου Αλβέρτη, τη θέση του οποίου είχε καταλήξει να την καταλάβει ο Θανάσης Φωλίνας μαζί με το Βασίλη Γκαμπράνη και τον Κώστα Ιωσηφίδη. Στη συνέχεια προέκειψαν νέα προβλήματα, καθώς η ποσόστωση των γυναικών δεν καλύπτονταν πανελλαδικά για το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ με αποτέλεσμα τη θέση τους να καταλάβουν η Ευθυμία Κορρού και η Σοφία Πιερίδου, οι οποίες προέρχονται από το κόμμα των Οικολόγων Ελλάδας. Αυτή η εκτόπιση είχε όμως και άλλη επίπτωση, καθώς ο Θανάσης Φωλίνας, αναίρεσε την υποψηφιότητά του γιατί ήθελε να είναι συνυποψήφιοί του ο Βασίλης Γκαμπράνης και ο Κώστας Ιωσηφίδης. Έτσι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή προέκυψε ο Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος, με κεντρική απόφαση του ΛΑΟΣ.
Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του Λεονάρδου Αλβέρτη προς τον πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη
Κύριε Πρόεδρε
Λόγοι ηθικής τάξεως και αξιοπρέπειας μου υπαγορεύουν να αποσύρω την υποψηφιότητα μου από το κόμμα-κίνημά σας. Η πέραν των 35 ετών στήριξη της κεντροδεξιάς παράταξης στην οποία εντάσσομαι τόσον εγώ όσο και η οικογένεια μου δεν μου επιτρέπουν την περαιτέρω παραμονή στο κόμμα-κίνημά σας.
Απέχω από κάθε είδους λογικής και υπερφίαλους φιλοδοξίας που σχέση έχει με την συλλογή ψήφων ατόμων που, επειδή είναι πλούσιοι και θεωρούνται επιτυχημένης παρουσίας στα διοργανούμενα πάρτυ, πρέπει να με εκπροσωπούν στην Βουλή των Ελλήνων.
Απέχω της λογικής το λάιφ-στάιλ να είναι κριτήριο για την στήριξη μου από τους φίλους μου. Μακράν εμού κάθε είδους «ψιψινίστικες» συμπεριφορές, ίντριγκες και δολοπλοκίες.
Ακόμη προσπαθώ να κατανοήσω, κύριε πρόεδρε, την λογική της δημοκρατικότητος ενός ιδιόκτητου κόμματος και τον ρόλο που έχουν οι συμμετέχοντες σ' αυτό, αν ο στόχος του ιδιοκτήτη είναι η «καρέκλα», έστω και του αντιπροέδρου άλλου κόμματος.
Κύριε Πρόεδρε
Εγώ και φίλοι-ψηφοφόροι μου θα δίδουμε πάντα τον αγώνα μας όπως κάναμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια για την μεγάλη αγνή φιλοπάτριδα και ανιδιοτελή κεντροδεξιά παράταξη επικαλούμενοι πάντα την βοήθεια του ενός και μοναδικού Θεού. Σίγουρα η επίκληση του Δία δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Πηγή: http://greveno.blogspot.com

Κι εδώ τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ. Το περίεργο είναι πως κατεβαίνει στη Ροδόπη. Θα είναι πραγματικά αντιφατικό να έχει μαζί του και κάποιον από τη μουσουλμανική μειονότητα (όπως έκανε ο Παπανδρέου με τον υποψήφιο Πακιστανό Χουσειν)... Τι να πεις, όλα να τα περιμένουμε από τους πολυμήχανους πολιτικούς μας! Τα κάνουν όλα για την ψήφο μας. Κι αν κάποιος με αρχές και πυγμή πήγαινε να διοικήσει αυτή την ακατάστατη χώρα όπου ζούμε, δεν θα έμενε για πολύ στην καρέκλα αλλά γρήγορα θα βρίσκαμε ακόμα έναν "καταφερτζή" αντικαταστάτη του...

ΥΓ. Δεν μπόρεσα να επιβεβαιώσω ότι οι 2 γυναίκες υποψήφιοι όντως περάσαν από τα γραφεία των Οικολόγων Ελλάδας και σκέφτομαι ότι αν ένας πολιτικός αντιπρόσωπος μας αλλάζει κόμμα τόσο εύκολα ή αν ο αρχηγός ενός κόμματος αλλάζει τα μέλη (ασχετώς των πιστεύων τους) ακόμα ευκολότερα τότε σε ποιον μένει να εμπιστευτείς το μέλλον της χώρας σου;

ΥΓ2. Λίγο αργότερα εθεάθηκε και το ντοκουμέντο της Συμπραξης Οικολόγων-ΛΑΟΣ! Απίστευτο αλλά το ΛΑΟΣ προχωράει σε συνένωσεις όπως και έκανε και ο ΣύΡιζΑ. Και όλοι είδαμε που καταλήγει μια προσπάθεια ένωσης εντελλώς διαφορετικών απόψεων διακυβέρνησης μέσα στο ίδιο κόμμα. Και παίρνοντας το απόσπασμα από το συμφωνητικό σύμπραξης: "...Εξάλλου το "Ο" του ΛΑΟΣ εκτός από Ορθοδοξία, θα μπορούσε άριστα να σημαίνει και Οικολογία. " Φανταστείτε σε ποιούς παραδίδουμε την τύχη μας. Ώιμε κατακαήμενη Ελλαδίτσα, οι μέγιστοι υπερμαχοί σου κάναν το κρασί τους νερό...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νερό περιείχε από την αρχή η κούπα τους –απλώς λόγω εκλογικής βουλιμίας εκτέθηκε το περιεχόμενό της…