Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Αντώνης Σαμαράς για την Τουρκία: "Να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία."

Από το Vendeta

Στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαρας:


"Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία.
Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δεν αποτελεί αντικείμενο Ελληνοτουρκικών διαφορών. Εμείς θεωρούμε τους συμπολίτες μουσουλμάνους αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από θρησκεία ή καταγωγή. Εμείς δεν τους θεωρούμε ξένους σε ξένη χώρα. Συμπατριώτες μας είναι και δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία. Το ιστορικό της παρελθόν, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα. Γι’ αυτό καλά θα κάνει να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων...
Να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία. Και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας. Γιατί όλα έχουν όριο! Οι κατ’ ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν; Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ; Η εικόνα αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Οι κατ’ ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν; Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ;…..»
Ρητορικόν το ερώτημα….Και μάλλον φαντασιακά τα «δικαιώματα που απορρέουν».
Αλλά ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που τίθεται…
Η Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη κλπ. δεν θα μπορούσε να το θέσει ποτέ!!

Φιλήμων

Ανώνυμος είπε...

Ένας σοβαρός λόγος για να εκλεγεί ο Σαμαράς λοιπόν!

PANAGIOTIS είπε...

Ο Αντωνάκης τα καταφέρνει στα λόγια, ειδικά εάν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν την εκμετάλλευση εθνικών ζητημάτων. Εγώ προσωπικά, σε αντίθεση με τον προλαλίσαντα "ανώνυμο", πιστεύω ότι όλα αυτά είναι λόγοι για τους οποίους δεν θα έπρεπε να εκλεγεί ο "Αντωνάκης" ( 27 ετών τον έκανε υπυργό ο Μητσοτάκης. Και θυμάμαι ότι κάποιοι προσπαθούσαν να πείσουν ότι αυτό συνέβει γιατί "πρόκειται για διάνοια").