Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

28/11/2009: Γιορτή νεολαίας από την Ιερά Μητρόπολη Θεσ/νίκηςΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθές, 28/11/2009 στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ η Γιορτή νεολαίας που οργάνωσε (για 1η φορά) η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.....

Παραβρέθηκαν 5 επίσκοποι και εντυπωσιακή ήταν η παρουσία εκατοντάδων νέων. Η αίθουσα ήταν φυσικά ασφυκτικά γεμάτη (ακόμη και τα υπερώα, παντού).

Υπήρχαν βυζαντινές χορωδίες, παιδικές και νεανικές χορωδίες (το επίπεδο της μουσικής καλλιέγειάς τους ήταν εξαιρετικά μοναδικό) και τέλος ακολούθησαν δημοτικοί χοροί με ζωντανή ορχήστρα. Το πρόγραμμα διήρκησε περισσότερο από δυόμιση ώρες.

Αυθόρμητος και δυναμικός και ο μητροπολίτης Άνθιμος στον λόγο του. Οι ειδήσεις στις τηλεοράσεις τον παρουσιάζουν συνήθως σαν "ακραίο" , μέσα από τα λίγα δευτερόλεπτα που απομονώνονται, αλλά όταν κάποιος ακούσει τον πλήρη ειρμό της σκέψης του μοιάζει πολύ αληθινός και δύσκολα κάποιος θα διαφωνήσει μαζί του. Επίσης απάντησε και σε διάφορες κατηγορίες που του αποδίδουν, ανάμεσα σε άλλες ότι προσπαθεί να οργανώσει "νεολαία" στα πρότυπα "κομματικών νεολαιών"!! Ο μητροπολίτης έδωσε στους νέους που παραβρέθηκαν δωρεάν βιβλίο του για την Πίστη και την Πατρίδα (που απότι είδαμε περιελάμβανε πολλά ιστορικά και σύγχρονα ντοκουμέντα).

Σαν ιστολόγιο θα προτείναμε στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να σκεφθεί και μία ίσως πιο "ροκ" έκφραση της γιορτής νεολαίας (υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες με ποιοτικό και χριστιανικό στίχο, μέχρι και hip-hop αντίστοιχα συγκροτήματα, ίσως θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να ενσωματωθούν - αν και αυτό δεν είναι κ τόσο εύκολο).

Ένα μεγάλο εύγε για την πρωτοβουλία.
Η 1η γιορτή νεολαίας της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης είναι πλέον γεγονός.

Πηγή: Αντιπαρακμή

Δεν υπάρχουν σχόλια: