Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

241 χρόνια δυναμικής παρουσίας του Ελληνισμού στις ΗΠΑ

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον Ελληνισμό στις Η.Π.Α. βρίσκουμε στο ΚΑΛΑΜΙ
Αντιγράφουμε:
-"Ο πρώτος 'Ελληνας -γεννημένος στην Ελλάδα 1822 ή 1823, δηλ. στα χρόνια της επανάστασης- που εξελέγη βουλευτής στο Κογκρέσο των ΗΠΑ (1871), ήταν ο Μιλτιάδης-Λουκάς Μίλλερ. Διαβάστε: Η επανάσταση των Ελλήνων (1821) και οι Αμερικανοί φιλέλληνες"

-Διαβάστε εδώ τον πολύ ενδιαφέροντα διάλογο μεταξύ Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου και των Προέδρου και Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. για τη δική μας "Ημέρα Ανεξαρτησίας", όπως αυτός ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο. Δώστε προσοχή στην αναφορά του Αρχιεπισκόπου για τα θέματα της Κύπρου και των Σκοπίων.

-Εδώ η ομιλία του Barack Obama για την επανάσταση του '21. Ελπίζουμε τα υπέροχα λόγια του για την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό να μην μείνουν μόνο λόγια και να φέρουν κι ανάλογες αποφάσεις υπέρ της χώρας μας στο μέλλον.

-Τέλος, ακολουθεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο σχετικό με την Ελληνική εκπαίδευση στις Η.Π.Α. με την φωτογραφία του πρώτου Ελληνικού σχολείου, που φτιάχτηκε από τον 'Ελληνα (καταγωγή Αρκαδία) Α. Γιαννόπουλο -που ήταν και ο πρώτος δάσκαλός του- στα 1788, στον 'Αγιο Αυγουστίνο, Φλόριδας. Διασώζεται έως σήμερα και λειτουργεί ως μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: