Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Ελεύθερος Συλλογισμός

Αυτά το λόγια προέρχονται από τον μεγάλο Ενοποιητικό συγγραφέα και μέγα Ιδεολόγο του Έθνους μας: το Ρήγα Φεραίο. Η πάντοτε επίκαιρη ρήση του "Όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά" έχει ξεχαστεί και ο ρους της ιστορίας, όπως εμείς τη φτιάχνουμε, μεταμορφώνοντας τη, προκειμένου να τη μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές, έχει χάσει τη συνοχή του. Νεο-Έλληνες με αδρή συναίσθηση του παρελθόντος πορεύονται μουδιασμένα σε ένα επίσης αβέβαιο και θολό μέλλον. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ρήξη της συνέχειας του Ελληνικού πολιτισμού αλλά απλά: για την αυταπ-άρνηση του. Είναι ιδεολογικής φύσεως η διαφωνία για το αν οι νεο-Έλληνες δικαιούμαστε ή όχι να χρησιμοποιούμε την Πολιτιστική Κληρονομιά των Αρχαίων Ελλήνων. Να θεωρούμε δικό μας το όνομα Μακεδονία (με την Πολιτιστική σημασία που αυτό ορθώς έχει), να υπερασπιζόμαστε την Ισονομία μεταξύ όλων των Ελλήνων πολιτών: γηγενών, παλιννοστούντων ή/και αλλοδαπών (ως μελλοντικών πολιτών) και άλλα κοινού τόπου παραδείγματα. Είναι φανερό ότι η όποια διαφορά απόψεων δεν βασίζεται τόσο σε επιστημονική βάση (ιστορικές πηγές), που αναγκαστικά θα επιβεβαίωνε την υπαρκτή συνέχεια του Ελληνικού έθνους, αλλά σε εσωτερική -ιδεολογικού τύπου- παρόρμηση να αρνηθούμε τον αγώνα των υπολοίπων και προηγούμενων από εμάς Ελλήνων υπέρ της Ελεύθερης Διακίνησης των Ιδεών της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ισονομίας και τόσων ακόμα κληροδοτημένων σε εμάς Παγκοσμίως αποδεκτών Αξιών.



Και σε τελική ανάλυση Συλλογάται ΕΛΕΥΘΕΡΑ όποιος συλλογάται... ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ για αυτό και πέρα από προσωπικές "φιλελέυθερες" και "διεθνιστικού" τύπου αντιλήψεις, προκειμένου να θεωρηθούμε ότι συλλογιζόμαστε ελεύθερα είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε την επιστημονική αλήθεια. Αυτή επιβάλλει την ιστορική συνέχεια της Ελληνικής γλώσσας που είναι και το κυρίαρχο στοιχείο του Ελληνικού Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: