Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Κυριακή, 12 Απριλίου 2009

Διάκριση για Έλληνα Μαθηματικό

Σημαντική διάκριση για τον Έλληνα Μαθηματικό Θοδωρή Ανδριόπουλο, ο οποίος συμμετείχε στο 6ο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Πρωτοπόρων Δασκάλων της Microsoft που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας, 24 έως 27 Μαρτίου... Μπορείτε να κατεβάσετε την ομολογουμένως πρωτότυπη εργασία του από εδώ. Αντιγράφουμε όλο το δημοσίευμα απο το ιστολόγιο του Σπύρου Κανελλόπουλου.
"Σημαντική διάκριση εξασφάλισε ο καθηγητής μαθηματικών Θοδωρής Ανδριόπουλος (Κολλέγιο Ανατόλια Θεσσαλονίκης) συμμετέχοντας στο 6ο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Πρωτοπόρων Δασκάλων της Microsoft που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας, 24 έως 27 Μαρτίου.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης υπήρξε η ανάδειξη χρήσης καινοτόμων εφαρμογών της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και η εποικοδομητική ανταλλαγή επιτυχημένων πρακτικών μεταξύ των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εργασία του έφερε τον τίτλο «Ποιός σκότωσε τον κύριο Χ?», με θέμα την εξιχνίαση ενός φανταστικού φόνου από τους μαθητές.

Χρησιμοποιώντας γεωμετρικούς και μαθηματικούς γρίφους, έλαβε την τρίτη θέση στην ειδική κατηγορία όπου όλοι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν την καλύτερη εργασία.

Ο Θοδωρής υπήρξε συμφοιτητής μου κατά την διάρκεια των σπουδών μου στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Θοδωρή και εις ανώτερα!!!"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ που αναφέρατε την πηγή σας.
Σπύρος Κανελλόπουλος.
Διόρθωση συνδέσμου σχετικά με το δημοσίευμα http://blogs.sch.gr/spykan/2009/04/01/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF/

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα διάβασα το βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και πρέπει να σας πω οτι ενθουσιάτηκα με τον τρόπο που η εικονογράφηση πλαισίωσε την ιστορία. Πραγματικά άψογη δουλειά και μπράβο για την τιμή. Μόνο 16 ευρώ..
Βρήκα στο internet παρουσίαση του βιβλίου. Τσεκάρετέ το έχει και online ξεφύλλισμα!

http://www.ellinoekdotiki.gr/displayITM2.asp?ITMID=1243&LANG=GR