Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Καθηγητής Παντείου, Αλέξης Ηρακλείδης

Μα, γιατί τόσο μίσος για την Πατρίδα; Ακόμη κι αν πιστέψουμε τα όσα υποστηρίζει, ας πούμε για τη Μικρασιατική καταστροφή, δεν μπορώ να διανοηθώ με ποιο τρόπο θα συμβάλλει αυτό στην πρόοδο, πως θα ωφεληθούμε, με ποιο τρόπο θα γίνουμε ευτυχέστεροι ως άνθρωποι ή ως κοινωνία. Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός όσων, σαν τον Ηρακλείδη, στρέφονται κατά της Ελλάδας; Το μένος τους οφείλεται απλά σε προσωπικά συμπλέγματα κι απωθημένα ή πρόκειται για κάτι άλλο;

Tip: Χρησιμοποιήστε το εργαλείο ζουμ στην κορυφή του παράθυρου για να διαβάσετε το κείμενο
Hrakleides
«Υπάρχουν γεγονότα τα οποία εάν τα διάβαζε ένα παιδί ή και ένας μεγαλύτερος θα αισθανόταν ντροπή που είναι Έλληνας. Η επίθεση, το 1919, κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία έγινε από τους Έλληνες οι ποίοι έκαναν μεγάλα έκτροπα. Σκότωναν παιδιά, γυναίκες, βίαζαν. Καίγανε το ένα χωριό και τη µια κωµόπολη µετά την άλλη. Ουσιαστικά έγινε εθνοκάθαρση εναντίον των Τούρκων, περίπου ό,τι έκαναν οι Σέρβοι στη Βοσνία. Οι Έλληνες ήταν οι επιτιθέµενοι. Φωτιά και µπούρµπερη έως την Άγκυρα Σκοτώνουν, σφάζουν,η απόλυτη φρίκη, η απόλυτη ντροπή. Ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας Εθνοκάθαρση σηµαίνει ότι δηµιουργείς τις συνθήκες εκείνες που αναγκάζεις έναν άλλο λαό να φύγει από έναν τόπο. Το ότι φύγαµε εµείς δεν ήταν επειδή µας έκαναν εθνοκάθαρση οι Τούρκοι αλλά επειδή τους προκαλέσαµε. Οσο για τη “∆ηµοκρατία της Μακεδονίας”, στον ΟΗΕ µόνο εµείς χρησιµοποιούµε τον όρο FYROM. Ολοι οι άλλοι λένε “∆ηµοκρατία της Μακεδονίας”.
Ακόµα και για την Κύπρο δεν χρησιµοποιείται ο όρος “ψευδοκράτος” αλλά εντός εισαγωγικών “∆ηµοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».

ΑΛΕΞΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙ∆ΗΣ
καθηγητής του Παντείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: