Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

Πόση βλακεία μπορούμε να αντέξουμε; Παγανή Λέσβου

Αγαπητοί αναγνώστες με χαρά σας παρουσιάζουμε την τελευταία μόδα διακοπών με χορηγούς "αντιρατσιστικές" οργανώσεις, "ΜΚΟ" και φυσικά συγκεκριμένους κομματικούς σχηματισμούς! Αφού λοιπόν κάνουμε clubbing στη Μύκονο μαζευόμαστε με τα "άλλα παιδιά" και μετά από σύντομη κουβεντούλα για το ποιος έχει το καλύτερο μαύρισμα σαλπάρουμε για Λέσβο για να συνδυάσουμε διακοπές και "αγώνα" στο κάμπινγκ αλληλεγγύης για τους λαθρομετανάστες "No border"! Και επ' ευκαιρία την "πέφτουμε" και στο άγημα του εκπροσώπου της εξουσίας στρατού, την ώρα που επειστρέφει από την υποστολή της μισητής Ελληνικής σημαίας στο Παλιό Λιμεναρχείο (που αντί να την υποστείλουν θα έπρεπε να την κάψουν καλύτερα, ε;)

Η βλακεία των "ανθρωπιστών" συνεχίζεται...Είναι δυνατόν σε μια χώρα σαν την Ελλάδα να ζητάς την κατάργηση των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων; Νομίζουν ότι η χώρα μας συνορεύει με τη Νορβηγία ή το Βέλγιο; Πραγματικά απορούμε, καιρό τώρα, με τις διεργασίες που πραγματοποιούνται στον εγκέφαλο(?) των ανθρώπων που διαδηλώνουν με σχετικά αιτήματα. Πρόκειται, άραγε, απλώς για εσφαλμένες χημικές αντιδράσεις, αστοχία στο γενετικό υλικό ή διακοπτόμενες νευρικές συνάψεις; Ή μήπως είναι ψυχολογικά τα αίτια, όπως "εκδικούμαι το συντηρητικό πατέρα μου, που με καταπίεζε μικρό"; Αυτοί που τους ωθούν γνωρίζουμε ποιους στόχους έχουν. Αυτοί που ακολουθούν όμως;

-Δεν μπορεί να αρνούνται την ύπαρξη προβλήματος με τους λαθρομετανάστες.
-Δεν μπορεί να μην ενοχλούνται με το χάλι της Αθήνας κι άλλων πόλεων.
-Δεν μπορεί όποιος διαφωνεί μαζί τους να είναι "φασίστας", λέξη που με περισσή ευκολία ξεστομίζουν.
-Δεν μπορεί να μην βλέπουν τις στρατηγικές κινήσεις της γείτονος να προωθήσει όλο και περισσότερους στη χώρα μας.
-Και κυρίως, δεν μπορεί να ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους και να πιστεύουν ότι θα γίνουν ευτυχέστεροι στην φτωχή μας χώρα, ειδικά όταν ο αριθμός τους φτάσει κάποια εκατομμύρια!

Όσο για το κόμμα που βρίσκεται από πίσω, όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών, αλλά κάνει τα αδύνατα-δυνατά να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο σε σημείο που αναρωτιόμαστε μήπως δεν το ενδιαφέρει τελικά η απήχηση στο λαό και εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες η ύπαρξή του στην Ελληνική πολιτική σκηνή και εν γένει στην Ελληνική κοινωνία.

Βέβαια, όπως σχολίασε ένας συνάδελφος, πιθανά να στοχεύει στις ψήφους των αλλοδαπών, εάν κι όταν αυτοί νομιμοποιηθούν, μια και αυτές των Ελλήνων τις έχει απολέσει από καιρό. Όλα είναι πιθανά στους κύκλους των "προοδευτικών".

Αφού διασκεδάσετε με το indymedia, διαβάστε τι έγραψε ο τοπικός τύπος της Λέσβου για το θέμα (Αιολικά Νέα - Εμπρός) και μετά δείτε το σχετικό βίντεο:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ερωτηματικό μετά τη λέξη «εγκέφαλος» εύστοχο, αν και θα το προτιμούσα< ; >. Πάντως, μία από τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν είναι, σίγουρα, η δημιουργία αναχώματος στο «σταυροδρόμι». Σαφές, νομίζω…

Ανώνυμος είπε...

Για το πώς λειτουργεί αυτός ο «εγκέφαλος», επιτρέψτε μου να εξιστορήσω δύο περιστατικά. (1)Πριν από πέντε-έξι χρόνια γνωρίζω σε φιλική παρέα «επιστήμονα» του «χώρου», ο οποίος αφού μου εκθέτει την άποψή του για τον νεότερο ελληνικό πολιτισμό, καταλήγει –«Οφείλουμε πολλά στους Τούρκους, αυτοί προσπάθησαν να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά, αυτοί μας έμαθαν και να τρώμε. Ο πολιτισμός των νησιών του ανατολικού Αιγαίου είναι τουρκικός.» Έπειτα από λίγο συζητούμε για μουσικά, και μου δηλώνει την προτίμησή του για την μουσικά μπαρόκ.» Οπότε, μη μπορώντας να κρατηθώ πια, του λέω –«μας εσείς κύριε είσθε Τουρκομπαρόκ με τα όλα σας!!!» (2) Πρόσφατα. Παλιός φίλος μου, που δεν είναι καθόλου απαίδευτος και που «είναι στα καλά του», επιστρέφοντας από διοργάνωση της λεγόμενης Ευρ. Αριστερ. στην Εσπερία, μου εξομολογείται ότι δεν μπορεί να ζήσει άλλο σ΄αυτή την «κωλοχώρα», ότι οι ΄Ελληνες, εκτός από σ@@@@λαός, είναι «άσχημοι, μελαμψοί κοντοπόδαροι». Στην παρατήρησή μου ότι κατά γενικήν ομολογία οι Ελληνίδες έχουν ομορφύνει πάρα πολύ», και ότι «γενικά οι Έλληνες θεωρούνται όμορφος λαός», μου επισημαίνει ότι, «ναι, υπάρχουν και όμορφα παιδιά, αλλά κυρίως στα βόρεια προάστεια»!!!!! Όπως το γράφω. Πρόκειται για άτομο το οποίο εκτιμώ πολύ, παρά τις διαφωνίες μας σε πολιτικό επίπεδο. Απελπίστηκα! --ΦΙΛΗΜΩΝ