Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Μερικές σκέψεις για τους μετανάστες και τα δικαιώματά τους...

Από τον Vasper

"Αυτές τις μέρες ακούμε περισσότερα μέτρα για τους μετανάστες παρά για τους Έλληνες. Πρόσληψη στην αστυνομία, ιθαγένεια σε όσους γεννήθηκαν Ελλάδα, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε όλους για τις δημοτικές εκλογές και διάφορα άλλα... προοδευτικά.

Θα προσπαθήσω να τα δω κατ' αρχήν ψύχραιμα και να πω και την γνώμη μου.

Ας αρχίσω λοιπόν από τα βασικά:

Η Ελλάδα ως χώρα στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής ένωσης δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό λαθρομεταναστών. Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι το ίδιο ισχύει π.χ. και για την Βουλγαρία. Μόνο που δεν είναι έτσι. Η Βουλγαρία έχει ελάχιστη συνοριογραμμή να ελέγξει και όλη είναι στην στεριά. Αντιθέτως εμείς πρέπει να ελέγχουμε χιλιάδες χιλιόμετρα, λόγω των ακτογραμμών. Οπότε οι λαθρέμποροι και οι λαθρομετανάστες προτιμούν την είσοδο από την χώρα μας.

Η Ελλάδα υπήρξε χώρα που τροφοδότησε με μετανάστες την Ευρώπη και την Αμερική από τις αρχές του 20ού αιώνα. Οπότε έχουμε γνώση τι σημαίνει να είμαστε ξένοι σε κάποιον τόπο. Όμως υπάρχει μια βασική διαφορά. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μεταναστών εγκαταστάθηκαν στους νέους τόπους απολύτως νόμιμα. Από την αρχή είχαν όλα τα χαρτιά και όλες τις προϋποθέσεις. Αντιθέτως το κύμα παράνομων μεταναστών που αντιμετωπίζουμε τώρα έχει μηδενικές προϋποθέσεις. Φυσικά δεν φταίνε οι ίδιοι, αλλά οι καταστάσεις...
Ακριβώς επειδή ξέρουμε τι εστί μετανάστευση δεν θα δείτε το αντίστοιχο κύμα ρατσισμού που υπάρχει σε άλλες χώρες που οι πολίτες τους δεν έχουν αντίστοιχα βιώματα. Ρατσισμός σίγουρα υπάρχει (είναι στην ανθρώπινη φύση), αλλά είναι πολύ λιγότερος από ότι θα περίμενε κανείς σε μια ανεπτυγμένη χώρα. Επίσης είναι και από τις δύο πλευρές, αλλά περιορισμένος όπως λέω. Όμως αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από τους ακροαριστερούς οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ότι με τις αντιδράσεις τους πλήρους υποστήριξης προς τους παράνομους μετανάστες προκαλούν ακριβώς αυτό που θέλουν υποτίθεται να σταματήσουν.

Τώρα λοιπόν ερχόμαστε στο δια ταύτα. Η κυβέρνηση ανακοινώνει μια σειρά μέτρα προς όφελος των μεταναστών, όπως η αυτόματη απόκτηση ιθαγένειας για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς και η συμμετοχή της πρώτης γενιάς στα κοινά με την δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε ένα κράτος όπου οι μετανάστες είναι ένα μικρό ποσοστό, αυτό είναι εκτός του αυτονόητου και λογικό. Δεν υπάρχει καμία αλλοίωση του χαρακτήρα και του πολιτισμού. Αλλά σε ένα κράτος όπου το 20% του πληθυσμού είναι μετανάστες... αυτή η κίνηση είναι καταστροφή. Αλλοιώνει πλήρως τον χαρακτήρα και τον πολιτισμό.

Και ερχόμαστε στο τι είναι ρατσιστικό και τι όχι. Είναι ρατσιστικό να θεωρούμε κατώτερους τους παράνομους μετανάστες γιατί έχουν άλλο χρώμα ή άλλη θρησκεία; Είναι... φυσικά και είναι. Είναι ρατσιστικό να μην έχουν τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα; Είναι... φυσικά και είναι. Είναι ρατσιστικό να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα στις αποφάσεις για το κράτος; Όχι... εδώ τραβάω την γραμμή. Δεν μπορεί κάποιος που τα συμφέροντά του δεν είναι αποδεδειγμένα υπέρ της χώρας μου να έχει δικαιώματα απάνω στις αποφάσεις που επηρεάζουν την δική μου ζωή και των παιδιών μου.

Πως λοιπόν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό άλλες χώρες; Θα πάρω την χώρα που είναι και δεύτερη πατρίδα του Πρωθυπουργού μας. Ο κ.Παπανδρέου λοιπόν, όπως όλοι ξέρουμε, έχει την Αμερικάνικη υπηκοότητα. Την έχει όμως, όχι γιατί απλά γεννήθηκε στην Μινεσσότα των Ηνωμένων πολιτειών, αλλά γιατί η μητέρα του είναι Αμερικανίδα πολίτης. Αν δεν ήταν, δεν θα ήταν ούτε ο ίδιος. Θα μπορούσε να γίνει μετά τα 18 του, αν υπηρετούσε στον Αμερικάνικο στρατό και έδινε εξετάσεις... Γιατί λοιπόν να μην υπάρχουν αντίστοιχες διαδικασίες για τους εδώ μετανάστες;

Επίσης υπάρχει μία ακόμα βασική διαφορά της Ελλάδας από άλλες χώρες. Έχουμε μεγάλο αριθμό παράνομων και νόμιμων μεταναστών από χώρες που επιβουλεύονται εδάφη μας. Δεν είναι εθνικιστική κορώνα, αλλά πραγματικότητα. Είναι δυνατόν λοιπόν να μην λάβουμε υπ'όψιν μας την εθνική αλλοίωση που θα επιφέρει μια τέτοια αλλαγή;

Οπότε θα παρακαλούσα τον κ.Παπανδρέου να το ξανασκεφτεί και να ζυγίσει και κάτι άλλο από το συμφέρον του κόμματός του (που θα έχει εκατοντάδες χιλιάδες νέους ψηφοφόρους έτσι). Να ζυγίσει το συμφέρον της χώρας και των παιδιών της. Να ξέρει επίσης ότι αυτό που πάει να κάνει θα προκαλέσει έξαρση ρατσισμού... Είναι σίγουρο. Θα κάνει την Ελλάδα Κόσοβο και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος εκείνος. Αυτό δεν θα είναι καλό ούτε για την χώρα, ούτε για τους Έλληνες, ούτε για τους μετανάστες".

3 σχόλια:

π είπε...

Απολύτως λογικά όσα λέει ο VasPer, αλλά πολύ φοβάμαι πως εθελοτυφλεί όταν πιστεύει ότι ο Παπανδρέου δεν έχει πλήρη συνείδηση των συνεπειών των μέτρων που παίρνει υπέρ των ξένων.
Ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει επίσημα το ρόλο του κερδοσκόπου εργοδότη που προσλαμβάνει ανασφάλιστο αλλοδαπό για μεγαλύτερο κέρδος.
Με την ίδια ακριβώς λογική δίνει πράγματα στον ξένο, τα οποία ο Έλληνας έχει επιοικώς χεσμένα. (και με το συμπάθειο, αλλά έτσι είναι)
Όπως μια θέση στα σώματα ασφαλείας, και το δικαίωμα του εκλέγειν/εκλέγεσθαι.
Κατά συνέπεια, λέει κατάμουτρα στο ελληνικό εκλογικό σώμα, ότι "αν δε με ψηφίσετε, υπάρχουν κι αλλού ψηφοφοριές που κάνουν ψηφοφόρους".
Πέρα από τους κολλημένους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του -οι οποίοι το ρίχνουν στο ΠΑΣΟΚ δαγκωτό ό,τι λάθος κι αν κάνει-, ακόμα κι αν χάσει όσους βλέπουν που το πάει, δίνοντας ψήφο στους αλλοδαπούς, εξασφαλίζει μια ψηφοφορική μάζα που αγγίζει το 20% του πληθυσμού. Αν συνυπολογίσουμε τους ψηφοφόρους που είναι ακόμα αγέννητοι με την απλή μέθοδο της υπεργεννητικότητας των αλλοδαπών, είναι φως φανάρι ότι οι Έλληνες του είναι εντελώς άχρηστοι πλέον.
Τι ακριβώς δεν κατάλαβε ο VasPer από αυτό;

Ανώνυμος είπε...

η παρανομη λαθρομεταναστευση
απο ανατολη
θα αφανισει την ΕΛΛΑΔΑ

Ανώνυμος είπε...

εξω τωρα ολοι οι λαθρομεταναστες και τα κρατικοδιαιτα τσιρακια-νταβατζηδες τους.να παρουν το κομμουνισμο τους και να πανε στην μογγολια και το πακισταν για να τα εφαρμοσουν.Αλλα εκει θα τους φαει το ισλαμικο χατζαρι.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΟΧΙ ΤΟΥ ΟΧΕΤΟΥ