Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ένα μεγάλο "μπράβο" στην ΟΛΜΕ "μας"

Με ένα "λιτό" (sic) κείμενο και με επιχειρηματολογία μαθητή Δημοτικού η ΟΛΜΕ, επικαλούμενη τον Βολταίρο (ξανά sic), σπεύδει να υποστηρίξει το indymedia με επιχείρημα την "ελεύθερη έκφραση όλων των ιδεών". Για όσους δεν γνωρίζουν, το indymedia, διαδικτυακό στέκι των "αναρχικών" (κατά άλλους χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος) κατηγορήθηκε για σειρά ποινικά κολάσιμων αναρτήσεων με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Πρύτανη του ΕΜΠ, διότι ο εξυπηρετητής του φιλοξενούσε και μάλιστα δωρεάν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Ρωτάμε λοιπόν το Προεδρείο της ΟΛΜΕ: Ελεύθερη έκφραση ιδεών είναι η ύβρις νεκρών; Ελεύθερη έκφραση είναι η στοχοποίηση ανθρώπων ή η πρόσκληση για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ. ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΥΡΙΟΙ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Και φυσικά όλα αυτά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε κατά πόσο απολαμβάνει την ελευθερία της έκφρασης ο ίδιος ο Πρόεδρος κ. Πεππές (της ΔΑΚΕ, μάλιστα) ή εάν είναι "όμηρος" ανίερων συμμαχιών αναρχο-αριστερών αποχρώσεων (και δεν αναφέρομαι στην ΕΣΑΚ του ΚΚΕ) εντός του ΔΣ.

Ρίξτε μια ματιά, κάτω από το ψήφισμα βρίσκονται ενδεικτικές αναρτήσεις του indymedia για να καταλάβετε για ποια "ελευθερία έκφρασης ιδεών" μιλάμε.


indyEMP






5 σχόλια:

area51gr είπε...

Τι να πει κανείς με ευπρέπεια στο παραπάνω άρθρο...

"Όλοι οι ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΊ γίναν όλοι Βολταίροι"

Αναρωτιέμαι, αν κάποιος βγάλει τα στοιχεία των προέδρον της Ο.Λ.Μ.Ε. σε κανα site, και των μελών, τα βρίζει, τα κοροϊδεύει, και ζητάει από τον κόσμο να πάει να τα σαπίσουν στο ξύλο, να τους κάψουν το σπίτι κτλ κτλ, η Ο.Λ.Μ.Ε. θα υπερασπιστεί το Δικαίωμα αυτού - μέχρι θανάτου - να ανανεώνει συνεχώς το άρθρο του με καινούριες.. εκφράσεις;

Υσ1. Ενώ αναφέρουν τον Βολτέρο, ξεχνάν ότι "η ελευθερία (π.χ. έκφρασης) του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου". Μισά πράγματα έχουν μάθει οι Λειτουργοί της Μέσης Εκπαίδευσης.. Μάθαν αυτά που ακούγονται πιο εύηχα (και λαο-πλάνα) στ' αυτί παπαγαλία και τα κοπανάνε παντού να το παίξουν έξυπνοι.... Να τους χαιρόμαστε για την Λειτουργία τους - το Δούλεμα δηλαδή που κάνουν στην Μέση Εκπαίδευση!

Υσ2. Πόσα πήραν από διάφορες (Μ)ΚΟ, για να βγάλουν αυτή την ανακοίνωση; Ξέρει κανείς;....... (η περιέργεια θα με φάει).

Ανώνυμος είπε...

μπράβο σας ρε παιδιά που αναδεικνύεται τλετοια θέματα!είστε όαση μέσα στην έρημο της βλακείας που κυριαρχεί πλέον στην πατρίδα μας!

Leonidas είπε...

Το «περιβόητο» site Athens indymedia των «Επαναστατών της Τζαμαρίας» - Αναρχο-Αντεξουσιαστών - Κούκου(λοφορων), λειτουργεί με Δαπάνες Δημοσίου... Να το πληρώνει η ΟΛΜΕ και να εκπέμπει από τα γραφεία της.

γιώργος είπε...

Ποιά 'ολμέ'; Οι χειρότεροι από τους δημόσιους υπαλλήλους; Οι εκπαιδευτικοί του φραπέ, του φροντιστηρίου, της κατάληψης και του τσενάϊ;

politikos orthologos είπε...

Δυστυχώς την παιδεία την έχουν αναλάβει ξεγάνωτοι ντενεκέδες. Εσείς ευτυχώς αποτελείται μια ευχάριστη εξαίρεση