Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Τα τέλη κυκλοφορίας και Θεία Κωμωδία...

Από το ιστολόγιο του Κώστα Καββαθά, του σημαντικότερου -κατά την άποψή μου- Έλληνα δημοσιογράφου, που γράφει ΚΑΙ για αυτοκίνητα. Επί δεκαετίες που τον διαβάζω δεν μπόρεσα να διαφωνήσω ούτε με μια αράδα από τα γραφόμενά του. Σας προτείνω να το "επισκέπτεστε" συχνά στις έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις του. Είναι η, μάλλον μοναδική, δημόσια εναπομείνασα έκφραση της κοινής λογικής (είναι άλλωστε και Πρόεδρος του ΚΚΛ, κόμματος κοινή λογικής:-)). Τα υπόλοιπα διαπιστώστε τα από μόνοι σας...

"Ξέρω... Θα έπρεπε ήδη να έχω γράψει 200 σελίδες για το θέατρο με τα αυξημένα "πράσινα" τέλη κυκλοφορίας (300 ευρώ πλήρωσα για τη μοτοσικκλέτα μου), αλλά δεν το έκανα γιατί η απόφαση που, κατά τον ΓΑΠ είναι απλώς "άδικη" αλλά, κατά τον ΚΚ, φέρει τη Μεγάλη Σφραγίδα της Νεοελληνικής Γελοιότητας.

Παρακολουθώ τους υπηκόους της Ελληνίτσας να καταθέσουν στις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, Δυκτίων, Συμπυκνωμένης Ανοησίας και Κλιματικής Αλλαγής και, με πλημμυρίζει άγρια χαρά!
Επιτέλους, λέω. Η Ελληνίτσα πυροβολεί τα πόδια της με τέτοια μανία ώστε, σε λίγους μήνες, θα μείνει κουτσή!

Αφού δανείστηκε "τα κέρατά της" από τις ξένες τράπεζες για να ψωνίσει "μερσεντέ" και "καγιέ" και να τα πουλήσει στους μαλάκες, τώρα θέλει να τους πάρει το σκάλπ...

Αφού έδωσε σε κολλητούς αεροδρόμια, εθνικές οδούς, λιμάνια, ΟΤΕ, τα πάντα όλα, ζήτησε (πάλι απ' τους πολίτες), να πληρώσουν προκαταβολικά τους νταβατζήδες...Αφού ξεσκίστηκε στην αρπαχτή, στα σκάνδαλα, στα βατοπέδια, στις βόνταφον, στους ολυμπιακούς και στους -δήθεν- Special Olympics...

Αφού καταβρόχισε τα τζέρια του όποιου λαού είχε απομείνει, του ζητάει (του λαού, η Ελληνίτσα) να πληρώσει τη "πράσινη ανάπτυξη" που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ουδεμία σχέση έχει με τις ΑΠΕ! Απλώς είναι μία "πρασινιά" την οποία προτείνουν κάποιοι που είναι ακόμα πιο άχρηστοι απ' τον Ραφηνάτο και τον Σιούφα! Ο ένας μάλλιστα έχει μαύρα μεσάνυχτα από κάθε μορφής ανάπτυξη, αφήστε που μάλλον δεν ανήκει στο κόμα που ίδρυσε ο μπαμπάς του.

Άγρια χαρά γιατί, αν 2 εκατομμύρια Έλληνες (κάθε φορά που γράφω "Έλληνες" με πιάνει μία ψυχολογία αφού στο μυαλό μου έρχεται η Μαραγκουδάκη, η Θάλεια -ex Eurofughter- Δραγώνα, h Μαρία -Μη Σπρώχνεστε--Ρεπούση, τον Ηλεία -ΙΛΙΑΜΕΠ- Βερέμη, τον Νίκο -Η Δυστυχία να Είσαι Έλληνας- Δήμου και ντρέπομαι) και άλλους που, όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο θέλω να απαντήσω -με την καλή έννοια.

Άγρια χαρά γιατί, οι "υπηρεσίες" του Υπουργείου Οικονομικών θα πάρουν από τα τρία (αυτοκίνητα) το μακρύτερο αφήστε που, χιλιάδες παπούδες και γιαγιές θα κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες στην αγνή ελληνική επαρχία με αποτέλεσμα να γίνει το νεοελληνικό "έλα να δεις" καθώς, οι πρέτορες του Judge Dredd δεν θα τους γράφουν (όντας κολλητάρια και κουμπάροι) οι δε ασφαλιστικές δεν θα τους καλύπτουν! Όταν "τρακάρουν", θα λύνουν τις διαφορές τους στη πρέφα και στο τάβλι

Κάθε βράδι λοιπόν παρακολουθώ προσωπικότητες σαν την Λούκα -Γιώργο Χάσαμε- Κατσέλη, τον Δημήτρη -Η1Μ1- Αβαραμόπουλο, τον Μιχάλη -Δικαστή Dredd- Χρυσοχοϊδη, τον Αντώνη -Comme il faut- Σαμαρά, τον Γιώργο -Κάτι- Καρατζαφέρη και, πάνω απ' όλους και όλα τον Γεώργιο τον 2ο, Παπανδρέου τον 3ο ο οποίος είναι και "όλα τα λεφτά".

Θα επανέλθω στο θέμα αφ' ενός γιατί "βγάζει γέλοιο" κι' αφ' ετέρου γιατί θα το προτείνω σενάριο σε ταινία των (καινούριων) Monty Pythons!

Alleluia!!!!

Υ.Γ. Αν υπάρχει άλλη λύση; Και βέβαια υπάρχει αλλά, κανείς τους δεν είναι σε θέση να διαβάσει αυτό που, πραγματικά, αξίζει"

Δεν υπάρχουν σχόλια: