Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΡΕΤΟ

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

διάβασαμε στο Blog σας panaretos τα εξής:

Δευτέρα, Ιανουάριος 04, 2010

Εκλογές Κοσμητόρων και Πρυτάνεων

Στο περιθώριο της συνάντησης που είχα σήμερα με πρυτάνεις πανεπιστημίων και προέδρους ΤΕΙ για τα επαγγελματικά δικαιώματα, μου τέθηκε το θέμα του κατά πόσον θα εξαιρεθούν οι κοσμήτορες από την εφαρμογή του νόμου για τις θητείες πανεπιστημιακών οργάνων

Διευκρίνισα -και το επαναλαμβάνω εδώ για ενημέρωση- ότι δεν θα υπάρξει καμμία εξαίρεση από την εφαρμογή της ισχύουσας διάταξης. Ούτε φυσικά θα αλλάξει του χρόνου η διάταξη .

Το θέμα των θητειών των πανεπιστημιακών οργάνων δεν μπορεί να να σχετίζεται με πρόσωπα. Αλλαγή της διάταξης θα έχει έννοια μόνο όταν αλλάξει ο τρόπος διοίκησης των πανεπιστημίων.


Αν λοιπόν πράγματι κ. Υφυπουργέ είστε ανοικτός σε δημόσια συζήτηση και διάλογο θα περιμένουμε απάντησή σας στο εξής ερώτημα:

Σε ποια χώρα του κόσμου και για ποιο αξίωμα υπάρχει απαγόρευση επανεκλογής για δεύτερη συνεχόμενη φορά???Γνωρίζουμε ότι οι νυν πρυτάνεις σας έχουν προτείνει το δίκαιωμα ανανέωσης για μία ακόμη φορά και στη συνέχεια να μην έχουν το δικαίωμα ποτέ μέχρι τη συνταξιοδότησή τους να θέσουν ποτέ εκ νέου υποψηφιότητα.

Με το να αρνείστε μία τέτοια δίκαιη ρύθμιση δεν επιτρέπετε στους πρυτάνεις να ολοκληρώσουν το έργο που ήδη έχουν αρχίσει.
Πριν από μερικούς μήνες κατήρτισαν οι ίδιοι τον τετραετή προγραμματισμό του πανεπιστημίου που διοικούν , τον οποίο -μόνο στην ελλάδα συμβαίνουν αυτά!!!- θα τον εφαρμόσουν οι επόμενοι πρυτάνεις!!!!!

Αν πράγματι θέλετε να βοηθήσετε το ελληνικό Πανεπιστήμιο απελευθερώστε το από τις ΜΑΦΙΕΣ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ.

Διαφορετικά κρατάτε το Πανεπιστήμιο (τους νυν πρυτάνεις που θα θελήσουν να ξαναθέσουν υποψηφιότητα και τους νυν υποψηφίους- ΟΜΗΡΟ τους.


(Να θέσουμε υπόψιν στους αναγνώστες ότι παρόμοια επιστολή στείλαμε προς τον Πρωθυπουργό της χώρας αλλά δεν λάβαμε ποτέ απάντηση.

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση έχει αυτιά μόνο για συγκεκριμένους???)


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

Με εκτίμηση

Από το ιστολόγιο UDemand

Δεν υπάρχουν σχόλια: