Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

25η Μαρτίου στον Άη-Στράτη

Η εθνική μας γιορτή γιορτάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια σε διάφορες πόλεις της χώρας. Γίνονται παρελάσεις, ομιλίες, επίσημοι κάθε λογής παρευρίσκονται και κάνουν δηλώσεις. Όμως, το αληθινό νόημα της γιορτής βρίσκει την έκφρασή του σε κάτι απομονωμένες περιοχές, σε κάτι μικρά νησάκια, όπως ο Άγιος Ευστράτιος. Εκεί, όπου οι κάτοικοι "επαναστατούν" καθημερινά αγωνιζόμενοι να επιβιώσουν σε ένα μέρος ξεχασμένο από κράτος, κυβερνήσεις, ανθρώπους. Ο Άη-Στράτης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο "χάρις" στα φαντάσματά του, τους καθηγητές δηλαδή της Β/θμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν στα κάθε λογής γραφεία εκπαίδευσης Αθηνών-Θεσσαλονίκης και λοιπών "ακριτικών" πόλεων παίρνοντας τα μόρια δυσμενών συνθηκών του νησιού κι έχοντας δει τον Άη-Στράτη, στην καλύτερη περίπτωση, από φωτογραφίες.

Εμείς, οι γείτονες της Λήμνου πιστεύουμε ότι στο νησί αξίζει μια άλλη δημοσιότητα. Αυτή των λιγοστών αλλά υπερήφανων μαθητών που παρελαύνουν στο μοναδικό δρόμο του νησιού. Καμαρώστε τους στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Το κείμενο μετά τις φωτογραφίες είναι από το ιστολόγιο των παιδιών του 'Αη-Στράτη http://xamogelaste.blogspot.com/ που μας καλούν να χαμογελάσουμε. Ας το επισκεφθούμε και σίγουρα θα τους κάνουμε το χατήρι...





25η Μαρτίου: Σήμερα γιορτάζουμε στο νησί μας την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στον Τουρκικό ζυγό.
Η μεγάλη αυτή μέρα εορτάστηκε όπως και σε όλη την Ελλάδα με πανηγυρική δοξολογία και την παρέλαση των σχολείων του Αη Στράτη.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε να είμαστε ελεύθεροι για πάντα και να μην ξαναζήσει ο Ελληνισμός υπό το καθεστώς οποιασδήποτε μορφής υποδούλωση.
Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι κάποια στιγμιότυπα από την σημερινή παρέλαση!!.

Νίκος Β.

2 σχόλια:

Captain_nemo είπε...

ξέρω ότι δεν ειναι κατάλληλο τοσχολιο που κάνω σε αυτή την ανάρτηση , αλλλά θα ήθελα την βοήθειά σας.. Εδώ και μερες ψαχνω να βρω το βιβλίο της βιολογίας κατευθυνσης της 3ης λυκειου σε ηλεκτρονική μορφή , αλλά δε μπορώ να το βρω πουθενά.. Εχετε καμια ιδεα για το αν μπορώ να το κατεβάσω από πουθενά?? Captain Nemo

MagisterP είπε...

Φίλε Κων/νε, θα ρωτήσω και μέσα στο Σ/Κ θα σου πω εάν έχω βρει κάτι.