Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

ΝΕΑ...ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ:"ΤΟ 1996 ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΤΑ ΙΜΙΑ", ΓΡΑΦΟΥΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Γ'ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!

Στη σελ. 163 για την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!

Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ίμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς. Αυτά που γράφτηκαν μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά το ζήτημα αφορά προσωπικά την υπουργό Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου και το υπουργείο Εξωτερικών.

Εκτός από τους συγγραφεί ευθύνονται άμεσα και οι κριτές αξιολόγησης, οι Αλ. Ρήγος, Όλ. Καραγεώργου και Μ. Βενιέρης.

Τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να περιμένει η Τουρκία; Έχει πλέον κι ένα σχολικό ελληνικό βιβλίο για να το επικαλείται στα διεθνή φόρουμ, ότι και η Ελλάδα παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία της βραχονησίδας Ίμια, αλλά τη... διεκδικεί!

Απορίες προκαλεί πώς έδωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο την έγκρισή του σ'αυτήν την πλαστογράφηση της αλήθειας, της ιστορικής πραγματικότητας.

Κι όπως σημειώνει σε άρθρο του ο καθηγητής-φιλόλογος κ. Χρίστος Δάλκος, που εντόπισε τη νέα εθνική διαστροφή, πέραν του ότι δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην αμερικανική παρέμβαση (που ομολογήθηκε από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη μέσα στη Βουλή, μ' εκείνο το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς»), ούτε στον σκοτωμό τριών Ελλήνων, ηρωικών αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που έπεσε το ελικόπτερό τους (υπάρχει πάντα η «υποψία» ότι καταρρίφθηκε από τους τούρκους κομάντος) στη θαλάσσια περιοχή των βραχονησίδων, υπάρχει αναφορά.


Τα παραπάνω δημοσιεύθηκαν στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας "Παρόν" ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ "ΠΑΙΔΕΙΑΣ".
Η...Ρεπούσειος Σχολή,φαίνεται ότι ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ:Πώς αλλιώς να εξηγήσεις την ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ από Έλληνες (ή μήπως είναι κι αυτοί...Ελληνόφωνοι;) ιστορικούς;

Δεν φτάνει που γράφουν πως οι δύο χώρες "διεκδίκησαν τα Ίμια",αλλά έχουν το θράσος να συμπληρώνουν πως "ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ"!!!

Μας δουλεύετε ρε;;;Τι υποχωρήσεις έκαναν οι Τούρκοι, σε έδαφος που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕ;

Ο γραικυλισμός,ο νεοραγιαδισμός και η απάθεια των πανεπιστημιακών,σε συνδυασμό με την εθνοπροδοτική και κατευθυνόμενη Κυβέρνηση του Γιωργάκη,έχουν ως αποτέλεσμα ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΕΛΠΙΣΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

ΜΕΘΑΥΡΙΟ,ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΠΩΣ Η...ΘΡΑΚΗ "ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ"!!!

Και βέβαια,για όσους γνωρίζουν τα βιβλία Ιστορίας Γυμνασίου,Λυκείου,ακόμα και Δημοτικού,θα έχουν καταλάβει πως δίδεται μια εντελώς επιφανειακή και αποστασιοποιημένη προσέγγιση στα γεγονότα του Έθνους μας,λες και αναφέρονται σε κάποιο...ξένο κράτος!

ΟΧΙ,ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ...ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΠΧ.ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΘΕΣΗ!

Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν ξέρουν Ιστορία τα παιδιά;

Μ'όποιον δάσκαλο καθήσεις,τέτοια γράμματα θα μάθεις,λέει η σοφή παροιμία:Κι αν ο δάσκαλος έχει...αποφοιτήσει με άριστα από τη Ρεπούσειο Σχολή και από άλλα...ανάλογα ιδρύματα,τότε είναι σίγουρη η επιτυχία της προπαγάνδας και ανθελληνισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: