Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Οι Τούρκοι ασχολούνται με νανο-τεχνολογία κι εμείς με το Παν. άσυλο!

Από τον συνάδελφο Παναγιώτη το παρακάτω, δικαιολογημένα εξαγριωμένο, κείμενο...

 

"ΑΡΑΓΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, Ή ΟΧΙ??? ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΒΕΒΑΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, ΟΠΩΣ:
1) Η ΜΑΟΪΚΗ, Η ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗ Ή Η ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ "ΓΡΑΜΜΗ"?????
2) Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΜΙΝΙΩΝ, Ή ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ?
3) ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΝΕΒΑ, Ή ΟΧΙ? ( ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΗΣΤΕΥΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ!)
4) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΖΙ, Ή ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ? ( ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ).

ΟΙ Μ...ΚΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?
ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ!!"

Από το zougla.gr

Σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα από... Ανατολάς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010, 08:40
Τούρκοι επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν υλικό νανοτεχνολογίας, το οποίο παράγει 100πλάσια προστασία από τη ραδιενέργεια του διαστήματος, σε σύγκριση με την προστασία των υλικών που βρίσκονται σήμερα σε χρήση στις διαστημικές αποστολές.

Το υλικό αυτό, πρωτοποριακής τεχνολογίας, θα χρησιμοποιηθεί στους δορυφόρους που θα κατασκευάζονται στην Τουρκία, ενώ αναπτύσσεται με τη συνεργασία του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας (TUBITAK) και της πανίσχυρης Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM).

Με την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας επεκτείνεται η διάρκεια επιχειρησιακής αξιοποίησης συστημάτων και υποσυστημάτων των σύγχρονων δορυφόρων, μειώνοντας σε ουσιαστικό βαθμό το οικονομικό κόστος για την αξιοποίησή τους.

Παράλληλα, ένα άλλο ουσιαστικό πλεονέκτημα της χρήσης του υλικού αυτού εντοπίζεται στο ιδιαίτερα μικρό βάρος του, που του προσφέρει η ανάπτυξή του, από την αξιοποίηση των σύγχρονων δεδομένων της νανοτεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: