Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η οικογενειοκρατία, τα ελληνικά ΑΕΙ και η υποκρισία του κ. Πανάρετου

20/11/2010 - 13:44

Αναδημοσίευση από http://www.insideinfo.gr/article/2899/e-oikogeneiokratia-ta-ellenika-aei-kai-e-upokrisia-tou-k-panaretou, Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010 
Ο υφυπουργός κ. Γ. Πανάρετος, τα ελληνικά πανεπιστήμια, οι προτάσεις του και μια αθηναϊκή ιστορία που δεν πρέπει να ξεχνάμε και όλοι πρέπει να γνωρίζουμε.
Η οικογενειοκρατία, τα ελληνικά ΑΕΙ και η υποκρισία του κ. Πανάρετου
Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος με έγγραφό του που έστειλε αργά την Παρασκευή στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου της Αθήνας προτείνει την κατάργηση του Τμήματος της Κοινωνικής Θεολογίας και την απαλειφή του από το μηχανογραφικό των Πανελληνίων Eξετάσεων λόγω οικογενειοκρατίας.
Ο υφυπουργός στο έγγραφό του επισημαίνει ότι το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς πάσης φύσεως, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ άλλοτε στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων.
Επίσης πριν από μερικές ημέρες ο κ. Πανάρετος πήρε την απόφαση να ακυρώσει την εκλογή ενός λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γιατί πρόεδρος του εκλεκτορικού σώματος που τον εξέλεξε ήταν ο πατέρας του.
Ως εδώ καλά και άγια και μακάρι όλοι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί να είχαν την ίδια συμπεριφορά με τον κ. Πανάρετο στα υπουργεία τους.
Τζέκυλ και Χάιντ όμως φαίνεται ότι μας προέκυψε ο κ. υφυπουργός. Ας του θυμίσουμε λοιπόν μια παλιά ιστορία.
Πριν από πολλά χρόνια, κάπου είκοσι, όταν τα ελληνικά πανεπιστήμια ζούσαν την ηρωική μεταπολιτευτική τους εποχή ένας επιστήμονας, κολλητός φίλος εξέχοντος πολιτικού ανδρός εξελέγη καθηγητής σε αναπτυσσόμενο τμήμα αθηναϊκού Πανεπιστημίου, πρόεδρος του οποίου ήταν η σύζυγός του. Μάλιστα μετά την εκλογή του και επί 15 περίπου συναπτά έτη εναλλάσονταν μαζί της στην προεδρία του τμήματος.
Οταν πέρασαν τα χρόνια και ο εκπαιδευτικών θεμάτων σύμβουλος και επιστήθιος φίλος του εξέχοντος εκείνου πολιτικού ανδρός βρέθηκε στο υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε εκστρατεία κατά όσων μπήκαν στα πανεπιστήμια με τις πλάτες κάποιου συγγενή τους. Μόνο που η έρευνα περιορίζεται στα 15 τελευταία χρόνια και όχι στα 20 ή στα 30 ή στα 40.
Τα ονόματα φαντάζομαι ότι τα καταλάβατε. Ο καθηγητής είναι ο κ. Πανάρετος, η πρόεδρος του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η σύζυγός του, εξέχων πολιτικός άνδρας είναι ο νυν πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και όλοι οι άλλοι είναι ο λαός που χάβει μίγες με το υποκριτικό ταλέντο και την ανείπωτη υποκρισία του κ. υφυπουργού.
Αλλά βέβαια πως θα ήταν σε αυτή την κατάσταση τα πανεπιστήμιά μας χαμένα κάπου στο βάθος της παγκόσμιας κατάταξης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αν δεν είχαμε κατεξοχήν τέτοια φαινόμενα και τέτοιου είδους ακαδημαϊκούς δασκάλους που υποτίθεται προσφέρουν γνώση στα παιδιά μας.
Αραγε στην ιατρική του Πανεπιστημίου της Αθήνας θα ψάξει ο κ. Πανάρετος ή εκεί υπάρχει άβατο για τους ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: