Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σας προωθώ άρθρο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών:
Democracy Reloaded (κατί σαν Matrix Reloaded ?!) και έχει τίτλο :
ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σε αυτό παρουσιάζοντα οι εξής 4 ενδιαφέρουσες ιδέες :

- Εκλογές με απλή αναλογική !!! (=? πολυκομματική κυβέρνηση ΧΩΡΙΣ ΤΖΑΚΙΑ = ΠΑΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που τρώνε την Ελλάδα μας)

- .....να καταργηθεί κάθε είδους παραγραφή αδικημάτων για όποιον κατέχει δημόσια θέση αιρετή ή όχι (πχ. βουλευτική ασυλία)

- Να θεσπισθεί ότι μαζί με την κατάθεση του προϋπολογισμού κάθε νέου έτους θα κατατίθεται και ο απολογισμός του προηγούμενου με προβλεπόμενες κυρώσεις για κάθε καταστρατήγησή του.

- Να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με κάθε τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεται σε Σαλώμη του οποιουδήποτε κυβερνητικού σχήματος.


Σχολιάζοντας το τελευταίο θα έλεγα ότι η εφαρμογή ενός μονάχα άρθρου οποιουδήποτε νόμου (?) ίσως και να είναι καλύτερο από την "ύπαρξη" (στα χαρτιά) αμέτρητων νομοθετηματων όπου δεν εφαρμόζεται σχεδόν τίποτα ή εφαρμόζεται... κατά περίσταση (!)


Γενικά, το μείζον θέμα είναι : ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ;

Ή απλά αρκούμαστε σε μια μεμψιμοιρία της κατάστασης που μας περιβάλλει περιμένοντας ("υπομονετικά")
και εμείς με τη σειρά μας αυτό που κυνηγάνε όλοι οι συμπατριώτες μας νεο-έλληνες: ΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ


Και η απάντηση σε αυτό μπορεί να διαπιστωθεί στους εξής 2 τομείς της προσωπικής ζωής του καθενός μας:

1) στις συζητήσεις μας με γνωστούς/φίλους/συγγενείς. Στο κατά πόσο εκεί πέρα "επιβραβεύουμε" τον ατομικισμό εις βάρους του κρατικού συστήματος (δίχως να κατανοούμε ότι κράτος = εμείς οι ίδιοι!) και στο κατά πόσο εναντιωνόμαστε στο πλιάτσικο και το ρουσφέτι, βέβαια, εις βάρος του κοινωνικού μας φαίνεσθαι... (μιας και θα πηγαίνουμε εντελλώς αντίθετα με το ρεύμα και θα γινόμαστε...εξαιρετικά δυσάρεστοι - ίσως όπως λειτουργεί σε εμάς αυτό το "πιεστικό" μήνυμα;)

2) πίσω από την κουρτίνα των εκλογών ! (εκεί κι αν είναι η ουσία.,..)
Εκεί ακριβώς μπορεί να γίνει η αλλαγή και να οδηγηθούμε σε μια πολυκομματική κυβέρνηση (!) η/και ακόμα καλύτερα, μια κυβέρνηση απλής αναλογικής που προτείνει το άρθρο στο Democracy Reloaded. Όπως και να έχει, η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ θα προκαλέσει εξυγείανση στον πολιτκό κόσμο του τόπου μας. Μάλιστα, πιστεύω ότι η βελτίωση θα προχωρούσε ακόμα και στο εσωτερικό των δεινόσαυρων (βλ. πρόσφατες πολιτικές ενέργειες για "νοικοκύρεμα" και "απομάκρυνση βαριδίων" εντός κομμάτων) και δικαίως θα τα έκανε (ξανά) ωφέλιμα στον λαό, οπότε μετά, θα αξίζε να τα (ξανα)ψηφίζαμε!

Αυτό, όμως, για ΜΕΤΑ... για το ΤΩΡΑ μας (εδώ που καταντήσαμε) λέω:
Πάτα το RESET στην Πολιτική μας


ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
(κάθε τύπου: οικονομική - πολιτική - κοινωνική - προσωπική/ηθική)

Δεν υπάρχουν σχόλια: