Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ο Καρατζαφέρης έπαιξε το παιχνίδι των Αμερικανών

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση για προβληματισμό από τον Γ. Παπαϊωάννου

Παρακάτω  θα καταθέσω μερικές άπλες παρατηρήσεις   και στοιχεία από το διεθνές Ίντερνετ. Παρατηρήσεις οι οποίες θεωρώ  καλό να τεθούν στην διάθεση της κοινής γνώμης και ειδικότερα της Ελληνικής Αστικής Τάξης.
Της  “φύση και θέση”  διευθύνουσας τάξης στην χώρα μας που εδώ και αιώνες έχει προσανατολιστεί προς την Ευρώπη και εσχάτως έχει μεταβληθεί σε “κολαούζο “…
πνευματικά αναπήρων.
πάμε λοιπόν:
Είδαμε όλοι ότι  ο αρχηγός του ΛΑΟΣ υποδαύλισε όσο μπορούσε τα αντί ευρωπαϊκά αισθήματα του τμήματος  της Ελληνικής κοινής γνώμης  που επηρεάζει.
Είδαμε όλοι  ο ότι Πρόεδρος του ΛΑΟΣ έριξε εύφλεκτα υλικά στο  καυγά με την Γερμάνια  και  με κάθε τι ευρωπαϊκό που έστησε η Ελληνική κυβέρνηση μέσω του αντιπροέδρου της κυβέρνησης  και άλλων.
Είδαμε ότι στήριξε σε σημείο παρεξηγήσεως την κυβέρνηση  ακόμη και όταν  από την Ουάσιγκτον με δική της  πρωτοβουλία έβαλε  το ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης και στα πόδια  μας, επισκεπτόμενη τα γραφεία του.
Τον είδαμε ένα μην αντιδρά ούτε  στην καταγραφή του Παπακωνσταντίνου, ούτε  στο σχεδιασμό για δάνειο από την Κίνα,  ούτε για  την φημολογούμενη  χρηματοδότηση της χώρας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μέσω δολαριακών εκδόσεων,   ούτε  στις πρώτες  τροχειοδεικτικές βολές του ΓΑΠ του Νέου ΠΑΣΟΚ   και των πιστών οπαδών του OBAMA στην χώρα μας περί ΔΝΤ πριν απο μήνες. Μάλιστα τάχθηκε  ξεκάθαρα υπέρ:
Προφανώς λοιπόν  ο ΓΑΠ τον ευχαρίστησε εδώ:
Θα περίμενε ο κοινός μας νους,   ότι ο Καρατζαφέρης θα ασχολιόταν  περισσότερο με την προσπάθεια του να σώσει “ναυαγούς” από το Γαλάζιο ναυάγιο ή να  αλώσει την “Γαλάζια πολυκατοικία” που συγκλονίζεται μετά τις εσωκομματικές εκλογές της.   Έτσι  δημιουργεί έκπληξη το ότι δεν το κάνει και επιλέγει  αντί αυτού να στηρίξει  ΓΑΠ, χάνοντας μια ιστορική ευκαιρία για το κόμμα του.
Ίσως όλα να γίνονται  διότι  ο κύριος Καρατζαφέρης σέβεται  υπερβολικά  το γεγονός ότι οι “ναυαγοί της Γαλάζιας πολυκατοικίας”  είναι όλοι Ντορικοί.  Μια Ντόρα που μόλις  χθες  ίσως όχι τυχαία δήλωσε  στο Σκάι:
Θα έλεγε κάποιος ότι …
Μοιάζει σαν ένα μακρινό χέρι από τον την άλλη πλευρά του Ατλαντικού να  επιβάλει σε κάποιες δυνάμεις   στην χώρα μας αυτή την στήριξη  στον ΓΑΠ.  Ένα μακρινό χέρι που στηρίζει πολύ ισχυρά με Βίζες και  “αλλά”  θέματα  την υπάρχουσα  κατάσταση στην Ελλάδα και τις χαρίζει επιτυχίες ακριβώς μέσα στο χαμό.
Στην εικόνα αυτή βάλτε τις πολύ καλές σχέσεις του Καρατζαφέρη με τον Μητσοτάκη ο όποιος  πολύ πρόσφατα είπε:
  • Κ. Μητσοτάκης:. Ειδικά για τον πρωθυπουργό έκανε και θετικά σχόλια, λέγοντας ότι «είναι πεισματάρης». Όσοι θυμούνται παλαιότερες δηλώσεις του για τον πρωθυπουργό, εξεπλάγησαν από το θετικό αυτό σχόλιο αλλά και από την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα ξεπεράσει τελικά την κρίση.
Βάλτε ακόμη την  καθυστέρηση που έπαιξε ο ΓΑΠ (για να προ-ετοιμαστεί η κοινή γνώμη καθώς είπαν),   στην λήψη μέτρων προστασίας της Ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας.
Βάλτε την συκοφάντηση του ευρώ και την τορπίλη στα θεμέλια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Το “καμπόικο” πιστόλι στο τραπέζι και έναν αντιευρωπαϊσμό που βάζει στην κουβέντα, μέσα από την απογοήτευση που σπέρνει για την ΕΕ στην χώρα μας στην πρόσφατη συνέντευξη στο Βήμα.
  • Παπανδρέου: “Αν από κάτι απογοητεύονται  οι Έλληνες είναι ακριβώς από την έλλειψη βούλησης να αντιμετωπίσουμε από κοινού και στον βαθμό που θα έπρεπε προβλήματα που κατά βάση καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να λύσει μόνη της.”
  • Αλλά και  τα “δεν μας πιστεύουν δεν μας πιστεύουν “ στην ΕΕ….  ενώ στην Αμερική προφανός μας εμπιστεύονται!
  • Αλλά και σήμερα στην Βουλή: Παπανδρέου: “Στην Ευρώπη η πλειοψηφία είναι συντηρητική και η επιμονή του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οδήγησε στην επιλογή ενός όχι αμιγώς ευρωπαϊκού μηχανισμού”.
Και  βγάλτε τα συμπεράσματα σας για το εάν “αι ημέτερες δυνάμεις”  οφείλουν να  συμπτυχθούν  και αμυνθούν του πατρώου εδάφους και του ευρωπαϊκού  κεκτημένου της χώρας  μας.
Αναρωτηθείτε…
Μήπως χρειάζεται ένας νέος -ευρωπαϊκού προσανατολισμού- Ελληνικός πατριωτισμός και μια  αντίστοιχη συσπείρωση σε νέα γραμμή άμυνας και κάτω από νέο σχήμα;
Διότι κύριοι είναι πασιφανές ότι τα  “Αμερικανάκια ” και Αμερικάνικα συμφέροντα με τους ανθρώπους και “αδύναμες ” προσωπικότητες στην  χώρα,  μας πήρανε φαλάγγι. Χρεοκοπήσαμε όμως  και χρειάζεται ανασύνταξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: