Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

H γελοιοποίηση του opengov

H γελοιοποίηση του opengov Νο 2 … υπάλληλος του Γιάννη Μαγκριώτη τοποθετήθηκε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος στη Helexpo ! …και άνεργος γυμναστής φίλος του Γεράσιμου Αρσένη Πρόεδρος στη Λαχαναγορά !
opengov1Από μέιλ αναγνώστη του Ακτιβιστή που  λάβαμε:
Έχει γίνει πια κοινή πεποίθηση ότι το πολυδιαφημισμένο και πολλά υποσχόμενο σύστημα επιλογής στελεχών σε Κυβερνητικές θέσεις «opengov» έχει γελοιοποιηθεί. Επανήλθε το σύστημα της παρεοκρατίας, των φεουδαρχών και των τιμαριούχων, αλλά στη χυδαία του μορφή.
Μετά την αποκάλυψή μας για τα «προσόντα» του νέου Προέδρου του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θες/νίκης Χρήστου Κουτράκη (εδώ),ακολούθησαν ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την κάλυψη θέσεων ευθύνης σε οργανισμούς της Θεσσαλονίκης. Παρά τις ευτελιστικές αναφορές των ΜΜΕ της πόλης για το ποιος βουλευτής διόρισε ποιόν και τους διαγκωνισμούς που προηγήθηκαν, αξίζει να αποκαλύψουμε μερικές πληροφορίες για τα «προσόντα» μερικών επιλεγέντων !!!
Στη HELEXPO τοποθετήθηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ο μαθηματικός Πάρις Μαυρίδης...Φυσικά το κριτήριο επιλογής του δεν είναι η ιδιότητα του μαθηματικού (υπάρχουν χιλιάδες), αλλά η μακρόχρονη «στενή του σχέση» με τον Γιάννη Μαγκριώτη (Γ.Μ.), όπως τονίζουν όλα τα ρεπορτάζ των εφημερίδων. Η σχέση αρχίζει από την περίοδο των πρώτων πολιτικών βημάτων του Γ.Μ. γύρω στο 1990. Ο Γ.Μαγκριώτης ήταν Γραμματέας της Νομαρχιακής ....
και συνιδιοκτήτης με τον Α.Γενίτσαρη εταιρείας εμπορίας παγωτών στη Βουλγαρία & τη Ρουμανία, που μόλις είχαν μπει στην ελεύθερη οικονομία. Ο Πάρις Μαυρίδης ήταν διευθυντής της εταιρείας του Μαγκριώτη στη Ρουμανία. Ακολουθεί η θεαματική πολιτική άνοδος του Γ.Μ.: βουλευτής το 1995, Υπουργός Μακεδονίας –Θράκης το 1998, Υφυπουργός Εξωτερικών το 2001. Ο Πάρις Μαυρίδης «αξιοποιείται» άμεσα. Τοποθετείται από τον Γ.Μ. Γενικός Διευθυντής και στη συνέχεια Πρόεδρος του νεοσύστατου «Διαβαλκανικού & Παρευξείνιου Επιχειρηματικού Κέντρου» (ΔΙΠΕΚ) όπου και παραμένει καθ΄όλη την θητεία του Γ.Μ στην Κυβέρνηση. Το ΔΙΠΕΚ λειτουργεί «ως φορέας παροχής νέων υπηρεσιών και συνεχούς πληροφόρησης προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης και στις Παρευξείνιες χώρες», έχει δηλαδή άμεση σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γ.Μ. και των συνεταίρων του. Η πορεία του Πάρι Μαυρίδη χάνεται την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ., πιθανότατα επανέρχεται στις επιχειρήσεις Γενίτσαρη-Μαγκριώτη και τώρα αναβαθμίζεται αναλαμβάνοντας τηHELEXRO. Η μετακίνηση της Διεθνούς Έκθεσης εκτός Θες/νίκης και κυρίως η «αξιοποίηση» του χώρου που βρίσκεται σήμερα η ΔΕΘ είναι ίσως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εγχείρημα στην περιοχή και πρέπει να είναι υπό άμεσο πολιτικό έλεγχο και όχι μόνο.
Στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Λαχαναγορά – Κραεταγορά) τοποθετήθηκε Πρόεδρος ο «εκπαιδευτικός» Κώστας Σαββίδης. Ο Κώστας Σαββίδης είναι Γυμναστής. Ανήκε στον σκληρό κομματικό πυρήνα του Γεράσιμου Αρσένη (συζύγου της αρμοδίας Υπουργού Λούκας Κατσέλη) στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο της διαδοχής του Ανδρέα και μετά. Ήταν αιώνιος φοιτητής και πήρε το πτυχίο του γυμναστή σε ηλικία 32 ετών. Την περίοδο της υπουργίας του Γ.Αρσένη στο Υπ.Παιδείας απασχολήθηκε στα αμαρτωλά  ΙΕΚ σαν ωρομίσθιος σκανδαλωδώς χωρίς να έχει πτυχίο ή διδάσκοντας μαθήματα άσχετα με την ειδικότητα του γυμναστή. Είναι η περίοδος που ακόμη απασχολεί τη δικαιοσύνη (εδώ). Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Κ.Σαββίδης είναι άνεργος βρίσκεται στο χωριό του την Αγροσυκιά Πέλλας και εργάζεται στο καφενείο-σουβλατζίδικο του πατέρα του !!
Εκπαιδευτικός λοιπόν δεν είναι ούτε υπήρξε. Εμπειρία στη διοίκηση δεν έχει καμία. Η επιλογή του έχει μόνο ευνοιοκρατικό χαρακτήρα και από μια άποψη φιλανθρωπικό - καταπολέμησης της ανεργίας, όπως και η περίπτωση Κουτράκη στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης. Τελικά η κυρία Κατσέλη αν μη τι άλλο είναι φιλάνθρωπη.
Το γαϊτανάκι των προκλητικών, παρεϊστικων τοποθετήσεων, που γκρεμίζουν  τις ελπίδες που καλλιέργησε ο Γιώργος Παπανδρέου και προκαλούν βάναυσα το αίσθημα του λαού συνεχίζεται….
Γ.Λ.
Από τον Ακτιβιστή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια σε σχέση με την HELEXPO Α.Ε. και τον Πάρι Μαυρίδη είναι διαφορετική!!!


Διάβασα το mail αναγνώστη του Ακτιβιστή το οποίο μου προξένησε εντύπωση. Έκατσα και έψαξα, ρώτησα και διασταύρωσα για το περιεχόμενο των πληροφοριών του κειμένου του. Αντιλήφθηκα ότι δεν είσαστε σωστά πληροφορημένοι από τον αγαπητό αναγνώστη Γ.Λ. και θέλοντας να συμβάλλω στον δημόσιο διάλογο, σας πληροφορώ ότι:

α) Ο κ. Μαυρίδης ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα στην Ρουμανία πριν από περίπου 20 χρόνια.

β) Κάποια στιγμή μετά, υπήρξε μια ολιγόχρονη συνεργασία στην προώθηση προϊόντων παγωτού ελληνικής εταιρείας στην αγορά της Ρουμανίας όπου είχε δραστηριότητα έτσι κι αλλιώς ο κ. Μαυρίδης με άλλα προϊόντα.

γ) Όπως είναι γνωστό σε όλους ο κ. Μαγκριώτης έγινε βουλευτής το 1995 οπότε και σταμάτησε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.
Ο κ. Μαυρίδης επέστρεψε από την Ρουμανία για οικογενειακούς λόγους το 1999.

δ) Το ΔΙΠΕΚ συστάθηκε το 1995 ως ανώνυμη εταιρεία με μετόχους τους: ΟΠΕ, ΕΟΜΜΕΧ, ΔΕΘ, ΣΕΒΕ, ΣΒΒΕ, ΕΒΕΘ, ΕΒΕΑ, ΚΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και το 1999 μετά από δημόσια προκήρυξη και αξιολόγηση από τους μετόχους του, προσλήφθηκε ο κ. Μαυρίδης ως γενικός διευθυντής.
Δεν διετέλεσε ποτέ πρόεδρος του ΔΙΠΕΚ όταν είναι γνωστό ότι την θέση του Προέδρου κατείχε ο κ. Δημήτριος Μπακατσέλος, Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).
Παράλληλα ο κ. Μαυρίδης από το 2001 είναι ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας και διδάσκει ανελλιπώς μέχρι και σήμερα.

ε) Είναι γνωστό ότι την ιδιοκτησία του σημερινού Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει η Δ.Ε.Θ. Α.Ε. και κατ’ επέκταση κάθε μελλοντικού Εκθεσιακού Κέντρου και όχι η HELEXPO Α.Ε. στην οποία τοποθετή-
θηκε ο κ. Μαυρίδης.

Νομίζω όμως ότι σε κάθε περίπτωση ο κ. Μαυρίδης, όπως και οποιοσδήποτε, θα κριθεί από το έργο του.
Ας περιμένουμε.
Κ.Ν.