Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στον πίνακα που βλέπετε ανωτέρω, εμφανίζονται τα ποσά τα οποία θα δανείσουν στην Ελλάδα οι διάφορες χώρες της ευρωζώνης. Θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί πως είναι δυνατόν η Πορτογαλία και η Ισπανία, χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα όπως εμείς, να μας δανείζουν χρήματα. Η απάντηση είναι απλή, όμως είναι ταυτόχρονα ένα μαχαίρι στην πλάτη της Ελλάδος. Ένα μαχαίρι που κάρφωσε ύπουλα και εκ προμελέτης ο σημερινός πρωθυπουργός, έχοντας ως συνεργούς την σιωπή και απόκρυψη της αλήθειας, από δημοσιογράφους και Μ.Μ.Ε. με πουλημένη συνείδηση και νοικιασμένη γραφίδα. Προσέξτε λοιπόν: η Ισπανία δανείστηκε την περασμένη Πέμπτη 2,345 δις €, με επιτόκιο 3,532% και θα μας δανείσει σε λίγες μέρες με επιτόκιο 5%. Δηλαδή η επιχείρηση « σώστε την Ελλάδα» θα αποβεί για την Ισπανία επικερδής αφού θα της προσπορίσει κέρδη με επιτόκιο 1,5%. Τούτο σημαίνει ότι από την σωτηρία της Ελλάδος η Ισπανία θα βγει κερδισμένη με 150 εκατομμύρια € σε μικρό χρονικό διάστημα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για την Πορτογαλία. Εκεί όμως που η «σωτηρία της Ελλάδος» προσλαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, αν όχι κομπίνας, είναι τα κέρδη της Γαλλίας και της Γερμανίας που δανείζονται με 1,5% και μας δανείζουν με 5%. Περιθώριο κέρδους 3,5% σε ποσό 41 δις €, δηλαδή όφελος 1,440 δις €. Γίνεται λοιπόν αμέσως αντιληπτό γιατί η κυβέρνηση, ενώ είχε την δυνατότητα να δανειστεί μέχρι και τον Ιανουάριο, με επιτόκιο γύρω στο 2% δεν το έπραξε. ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΛΛΑΣ να καταφύγει στον περίφημο «μηχανισμό στήριξης» για τον οποίον υπερηφανεύεται ο πρωθυπουργός. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μηχανισμό στήριξης, αλλά για κερδοφόρα επιχείρηση της ευρωζώνης σε βάρος της Ελλάδος. Επίσης έτσι εξηγείται με τον πιο σαφή μάλιστα τρόπο, η συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου να γυρίζει από χώρα σε χώρα, από τηλεόραση σε τηλεόραση και να διαλαλεί πως θα χρεωκοπήσουμε αν δεν δανειστούμε χρήματα. Λογική και απολύτως φυσιολογική συνέπεια η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από τους διάφορους οίκους αξιολόγησης και η εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού και των spreads σε δυσθεώρητα ύψη. Δυστυχώς αυτή είναι η ΜΟΝΗ αλήθεια για την υπόθεση της δήθεν παρά λίγο πτώχευσης της χώρας μας. Οι κομπίνες της SIEMENS και του χρηματιστηρίου ωχριούν μπροστά της. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διακρατική απάτη που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί. Οι Έλληνες καλούνται να κρίνουν και θα αποφασίσουν (σύντομα μάλιστα) αν τους αξίζει τέτοια προσβολή.
Τάσος Καρ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aναγγέλθηκε ξανά η επερχόμενη ΕΚΡΗΞΗ του ηφαιστείου Κάτλα, ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ από του Εγιαφιαλαγιόκουλ, άρα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!
ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ-ΚΑΛΑ ΜΟΝΩΜΕΝΟΙ σταύλοι ΤΩΡΑ!!!
http://www.youtube.com/watch?v=1_7trGmVzYU

aeriko είπε...

Γνώριζα για το κέρδος της Γερμανίας, αλλά όχι για τις άλλες χώρες. Τελικά μετά απο δεύτερες και τρίτες αναγνωσεις καταλήγουμε στο ότι έπρεπε να σειμβούν με τέτοια χρονική σειρά οι κινήσεις ΓΑΠ ώστε να εγκατασταθεί το ΔΝΤ στη χώρα μας.
Ας ψάξουμε να βρούμε μεταξύ των ηγετών της Ευρώπης ποιοί είναι άνθρωποι της Γκόλνταμ Ζαξ!!!
Πως είναι δυνατόν όλη η Ευρώπη να χρειάζεται μαζικές περικοπές εισοδημάτων;;;
Σας χαιρετώ απο Αθήνα, κρατάτε γερά!!!

PANAGIOTIS είπε...

Η πραγματικότητα είναι, ότι η χώρα "πτώχευσε", διότι ο άνθρωπος που "το παίζει πρθωθυπουργός" από τον οκτώβριο του 2009, μίλις εξελέγει άρχισε να μιλά για "καράβι που βυθίζεται", και για "Τιτανικούς".
Είναι προφανές, ότι αυτό είναι μία πολύ κακή τακτική όταν:
1) Έχεις μεγάλες δανειακές ανάγκες
2) Αποδεδειγμένα "μαγειρεύεις" τα στοιχεία ( Προσοχή: όχι κρυφά! ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ. ΠΡΑΓΜΑΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ "ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ") του προυπολογισμού κάθε χρόνο.
Έτσι, η δυνατότητα της χώρας να δανείζεται, ξαφνικά έπαψε να υπάρχει.
Σκέψου τι θα γινόταν, εάν δεν είχαν σχέδιο οι άνθρωποι.

MagisterP είπε...

@αερικό
Ακριβώς έτσι, έπρεπε να εγκατασταθεί...
Να είστε καλά!

@παναγιώτης
δυστυχώς κλίνω προς το συνωμοσιολογικό σενάριο ότι όλα, (από την ευρεία νίκη του πασόκ, μέχρι την προσφυγή στο ΔΝΤ) ήταν προσχεδιασμένα με σκοπό τον εγκλωβισμό της Ελλάδας, άγνωστο ακόμη για ποιους λόγους. Δεν πιστεύω ότι ήταν θέμα σχεδίου και ικανοτήτων ενός, έτσι κι αλλιώς, περιορισμένων ικανοτήτων ανθρώπου...

PANAGIOTIS είπε...

Πράγματι MAGISTER P , δεν είναι θέμα ικανοτήτων του μετριότατου έτσι και αλλιώς αμθρώπου που έγινε πρωθυπουργός της χώρας.
Κι εγώ δέχομαι ότι προφανώς και υπήρχε κάποια υπόγεια προσπάθεια.
Όμως, ΔΕΝ θα περνούσε τίποτε από αυτά, εαν η πολιτική ζωή του τόπου ήταν υγιέστερη ( αν δηλαδή ο λαός, επέλεγε με πιο σοφά κριτήρια τις πολιτικές που θα επιδοκιμάσει , καθώς και αυτές που θα αποδοκιμάσει).
Όταν επί 30 χρόνια κατεδαφίζονται οι ούτως ή άλλως ασθενικές δομές του Ελληνικού κράτους ( μαζί με την οικονομία της), με την απόλυτη σύμπραξη των ενηλίκων πολιτών της, ΔΕΝ μπορώ να δεχθώ ότι για την κατάσταση φταίει το όποιο πονηρό σχέδιο υπάρχει και προσπαθεί να επιβληθεί δια της πλαγίας.
Όποια χώρα θέλει να μην παραδοθεί στις αγκάλες διεθνών οργανισμών τύπου Δ.Ν.Τ., φροντίζει να μην κατεδαφίζει τον εαυτό της ( όπως έκανε η Ελλάδα).