Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Η Χαρά Νικοπούλου στον "Αθέατο Κόσμο"

"Είδα στην εκπομπή Αθέατος Κόσμος του κ.Χαρδαβέλλα, και πάλι το θέμα της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου.
Προς τιμήν του ο κ. Χαρδαβέλλας δεν το βάζει κάτω...
δεν ακολουθεί την συνηθισμένη λογική της "σιωπής" για το θέμα της Θράκης.

Αρχικά ακούστηκε ο σύζυγος της Χαράς Νικοπούλου να δηλώνει κατηγορηματικά ότι αν και ξεκίνησαν με όνειρα να μείνουν για πάντα εκεί, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να φύγουν (να ζητήσει η σύζυγός του μετάθεση). Μίλησε για το καθεστώς τρομοκρατίας που βίωσαν, μίλησε για τα μαύρα κονδύλια που πέφτουν στην περιοχή (προφανώς από την Τουρκία) με συνέπεια να υπάρχουν άτομα πχ ψευδοιμάμηδες και ψευδομουφτήδες με μηδενικά εισοδήματα που "σηκώνουν" σπίτια και κατέχουν ακριβά αυτοκίνητα.
Μίλησε για τις απειλές στους Πομάκους που δεν δέχονται να ταυτιστούν με την Τουρκική πολιτική.

Το μεγάλο χάπινινγκ όμως της εκπομπής ήταν η τηλεφωνική παρουσία του χριστιανού Δημάρχου (υποψήφιου της ΝΔ) του Δήμου Ορφέα κ. Πουλιλιού.Προβλήθηκε βίντεο που ο δήμαρχος δεν επέτρεπε στον σύζυγο της Χαράς Νικοπούλου να μιλήσει στους κατοίκους. Σε απάντηση, ο κ.Ελευθεριάδης έδειχνε ιδιόχειρο σημείωμα του Δημάρχου που ζητούσε χάρη από τη Χαρά Νικοπούλου (ο πατέρας της ήταν πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου). Έτσι η μη προώθηση της "χάρης" έφερε το μένος του Δημάρχου. Στο βίντεο ο Δήμαρχος έλεγε ότι την επόμενη ημέρα θα έκανε μήνυση στον κ. Ελευθεριάδη.
Όπως όμως αποδείχθηκε στην εκπομπή ΟΥΔΕΠΟΤΕ έκανε τέτοια μήνυση (γιατί άραγε);

Στη συνέχεια , στην προσπάθειά του να κατηγορήσει την δασκάλα ο κ. Πουλιλιός δήλωσε ότι "η κ.Νικοπούλου έκανε μήνυση στους μαθητές και στους γονείς τους και ζητούσε 30.000 από τον καθένα μαθητή"!! Οι παραβρισκόμενοι (στην εκπομπή) "τρελλάθηκαν" !!
Για να επέμβει σε λίγο η δασκάλα και να διαψεύσει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο (οι μόνες αγωγές που έκανε ήταν εις βάρος του μουσουλμάνου που της έσπασε το χέρι και εναντίον τουρκικών εφημερίδων της Θράκης που τη συκοφαντούσαν συντονισμένα ένα χρόνο αργότερα). Ο κ Πουλιλιός ελεγε ότι θα στείλει το φαξ με την αγωγή στην εκπομπή, κάτι που επαναλάμβανε διαρκώς ο κ. Χαρδαβέλλας (ότι την περιμένει) αλλά σε λιγάκι ξαναεμφανίστηκε ο κ. Πουλιλιός για να αλλάξει κ πάλι τα ίδια του τα λεγόμενα και να πει ότι εννοούσε ότι η Χαρά Νικοπούλου μήνυσε τον μουσουλμάνο που χειροδίκησε σε αυτήν και τη γυναίκα και τα παιδιά του!

Σε άλλη περίπτωση ο δήμαρχος έλεγε ότι ο Δήμος του, έχτισε βίλα για την κ.Νικοπούλου, στη συνέχεια η "βίλα" έγινε 70 τμ και όταν μίλησε η δασκάλα είπε ότι πρόκειται για λειώμενο 4*8 μέτρα!!

Ο Δήμαρχος απέφυγε πολλές φορές να απαντήσει στις ερωτήσεις των παραβρισκομένων αν ο ίδιος επιθυμεί να φύγει από εκεί η κ.Νικοπούλου.

Επίσης φοβερή ήταν και η παρέμβαση της κ.Νικοπούλου, που είπε ότι αναγκάστηκε να επέμβει παρά την προφορική απαγόρευση που είχε από την κ. Δραγώνα (να μην μιλήσει για το θέμα) όταν δεν άντεχε να ακούει τον δήμαρχο κ. Πουλιλιό να την κατηγορεί ότι τάχα η ίδια μήνυσε τους μαθητές της.

Όσοι είδαμε την εκπομπή νομίζω πήραμε ένα πολύ καλό μάθημα
Για τον ύπουλο και ελεεινό ρόλο των πολιτικάντηδων, σε αντίθεση με μερικούς ανθρώπους "με ψυχή" που φυλάνε Θερμοπύλες και βιώνουν το κόστος της αδιαφορίας ή της προδοσίας του αθηνοκεντρικού κράτους

Τέλος ακούστηκαν και οι πρόσφατες δηλώσεις της κ.Δραγώνα στη Θράκη. Μίλησε για δίγλωσσα νηπιαγωγεία και "τουρκική ταυτότητα" ...
Λες και μιλούσε τούρκος διπλωμάτης....
Τι κρίμα..."


Από το Τρωκτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: