Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Χαρά Νικοπούλου: "Τι είναι η Πατρίδα μας"

Η συγκινητική ομιλία της Δασκάλας Χαράς Νικοπούλου κατά τη βράβευσή της από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης στις 14/4 στο Porto Palace. Η Χαρά Νικοπούλου έδωσε τη δική της εκδοχή στο τι είναι η Πατρίδα μας δίνοντας έτσι έμμεση απάντηση στο απαράδεκτο πόνημα της Θ. Δραγώνα.


Η Δασκάλα του Έβρου δε μένει πια εκεί. Πήρε μετάθεση για τη Θεσσαλονίκη, καθώς κάποιοι "Ελληνες" έγιναν αφόρητα πιεστικοί και για πρώτη φορά ένιωσε τον κίνδυνο, τον οποίο αψήφησε ακόμα κι όταν ξυλοκοπήθηκε άγρια στο σχολείο της από φανατικό μουσουλμάνο.


Δε μένει κάτι άλλο να πούμε, παρά ότι η Ελλάδα για μία ακόμη φορά "τρώει" τα παιδιά της...





17 σχόλια:

PANAGIOTIS είπε...

Χαρά Νικοπούλου κράτα γερά.
Δεν είσαι μόνη σου, αν και το θάρρος και η ακεραιότητα του χαρακτήρα σου δείχνουν ότι και μόνη σου να ήσουν, πάλι τα ίδια θα έκανες.

grsail είπε...

Πρόκειται για ένα εθνικιστικό παραλήρημα.
Για ένα καλυμμένο μήνυμα μίσους.
Για μια ευθεία προσβολή στην Ελληνική πολιτεία.
Για μια αστόχαστη και απειλητική απόρριψη για εκατοντάδες χιλιάδες, ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην χώρα μας.

Η Θράκη αλλά και κάθε ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας θα πρέπει να προστατεύεται από τέτοιους κρωγμούς μίσους από νοσταλγούς άλλων εποχών.

Τέτοιοι άνθρωποι που άγονται και φέρονται από τον φανατισμό και την ημιμάθεια προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες στον τόπο και στο έθνος μας.

Ντροπή σε εμάς που ανεχόμαστε τέτοια πρόσωπα ως δασκάλους.

Ντροπή σε αυτούς που τους διορίζουν και τους ... βραβεύουν !

Αίσχος !

MagisterP είπε...

Καλά όλα τα υπόλοιπα, μπορώ να τα δεχτώ ως διαφορετική άποψη...

Αλλά η "απειλητική απόρριψη για εκατοντάδες χιλιάδες, ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην χώρα μας" τι σχέση έχει;

Τελικά οι μετανάστες για τη θολοκουλτούρα είναι σαν τη κόκα-κόλα. Πάνε με όλα!!!

grsail είπε...

@MagisterP

Αγαπητέ,

Επειδή μάλλον αναφέρεσαι στο σχόλιό μου παρακαλώ να παρακολουθήσεις και πάλι το Video ώστε να αντιληφθείς για ποιό πράγμα μιλάω.

Η κυρία αυτή πήγε εκεί ως δασκάλα και όχι για να "διορθώσει" την τοπική πολιτική του Ελληνικού κράτους. Δεν είναι αυτή η δουλειά για την οποία πληρώνεται από εσάς και από εμένα. Υπάρχουν άλλοι που είναι επιφορτισμένοι με τέτοιες δουλειές. Η δασκάλα πρέπει να κάνει ακριβώς αυτό: να διδάσκει με αγάπη και ηρεμία και όχι να κάνει ‘απριλιανή’ πολιτική.

Επί πλέον σε "ειδικές" περιοχές ποτέ δεν στέλνουμε ανθρώπους με τέτοιες απολύτως ακραίες αντιλήψεις διότι απλώς ρίχνουμε λάδι στην φωτιά και ενισχύουμε την θέση των άλλων.

Μόνο ένας αδιάντροπος και αθεράπευτα ημιμαθής άνθρωπος θα εκτόξευε - ξεχνώντας την δημοσιουπαλληλική του ιδιότητα - καλυμμένους χλευασμούς για εργασίες άλλων, οι οποίοι μάλιστα τυχαίνει να κατέχουν ανώτατες δημόσιες θέσεις, όσο και αν διαφωνούσε μαζί τους.

Από όπου και αν το πιάσουμε το πράγμα βρωμάει, με ανεγκέφαλους χρυσαυγίζοντες που αμφισβητούν δημόσια την Ελληνική Πολιτεία η Θράκη δεν σώνεται παρά το αντίθετο: χαρίζεται …

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, επί δεκαετίες κάνουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη βάζοντας τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα.

plasmaG. είπε...

Συγχαρητήρια πραγματικά σε αυτή την σπουδαία ΔΑΣΚΑΛΑ!! Που δεν επεδίωξε το βόλεμα, αλλά προτίμησε το δύσκολο δρόμο της εκπαίδευσης σε μια πειοχή με πολλές πιέσεις, όπου άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα..

ΥΓ. Τα απίστευτα και ακραία που ανέφερε ο φίλος/φίλη grsail προκαλούν πραγματικά απορία, αλλά ας είναι. Φαίνεται πως η πλύση εγκεφάλου έχει κάνει κάποιους να θεωρούν τα αυτονόητα ως φανατισμό, εθνικιστιμό και ότι άλλο απίθανο!!
Ντροπή..

PELIAS είπε...

Ας προσθέσω ένα γεγονός που πέρασε σε αναπάντητα διαβήματα πολύ πριν να πάει η ΧΑΡΑ μας στο Μεγάλο Δέριο για να προσφέρει στην χώρα μας ότι άλλοι της αρνούνται πεισματικά.

Τότε που ο Ιμάμης έκανε στρατιωτικές ασκήσεις μέσα στα σκάμματα και στα μονόζυγα του ελληνικού στρατοπέδου σε πομάκους με κορμούς δένδρων αντί με όπλα. Ο Ιμάμης, κάθε άλλο απο τούρκος ιερωμένος, γιατί όπως όλοι αυτοί στην ελληνική επικράτεια είναι απόφοιτοι της σχολής ευελπίδων στην Άγκυρα.

Μέσα στο Μεγάλο Δέρειο λοιπόν και μετά την λυση των ζυγών των γυμναζομένων απο τον "γυμναστή" τους, που είδε επισκέπτες στο χωριό και κάστρο της Θράκης, έγινε η υποοδοχή μας και η πρόσκληση για τον καλύτερο καφέ των Βαλκανίων όπως είπε ο Ιμάμης.

Η γνωριμία και η συζήτηση έφερε περισσότερα θέματα μεταξύ των οποίων και τον καλό χειρισμό της γλώσσας μας απο τον Τούρκο. Η εξήγηση και η δικαιολογία ήταν ότι, κάποιος παππούς του στην Καισάρεια ήταν Έλληνας.

Κατσούφιασαε όμως μόλις του είπαμε ότι, ξέρουμε πως εκεί που διδάχθηκε τις στρατιωτικές τέχνες διδάχθηκε και την γλώσσα μας.

Δέν θέλαμε να φθάσουμε στα άκρα και έτσι περιοριστήκαμε σε γενικότητες μέχρις ότου έμαθε ότι, μεταξύ μας υπήρχε και μία γυναικολόγος. Τότε την παρακάλεσε να εξετάσει μία νεαρή Ποπακα, που μόλις είχε γεννήσει και η μαμή εκεί έλεγε ότι, έπρεπε να μεταφερθεί στο γυναικολογικό της Ξάνθης ή της Αλεξανδρουπόλεως επειδή υπήρχε πρόβλημα.

Η δική μας "μαμή" την εξέτασε και σε λίγο επέστρεψε στην παρέα μας με πολύ άγριες διαθέσεις.

- Πάμε να φύγουμε. Αμέσως! Αντίο Ιμάμη.

Και φύγαμε και σε λίγο μας εξηγούσε ότι, η κοπέλα δέν είχε τίποτε το επικίνδυνο. Με λίγη σκόνη αντιβιοτικού θα λυνόταν το πρόβλημά της. Που δέν ήταν γυναικολογικό αλλά "καλλιτεχνικό". Τατουάζ στα απόκρυφα με τον Σταυρό, το Ι.Ν.Β.Ι. και το Ιησούς νικά και τα κακά σκορπά!

- Γιατί βρε κορίτσι μου δέν έκανες όλα αυτά τα σχέδια στο μπράτσο σου; την ρώτησε η δική μας.

Και η απάντηση

- Ο Ιμάμης δέν μας αφήνει να είμαστε Χριστιανοί !

Η συνέχεια σε μερικά Υπουργεία του τότε ΠΑΣΟΚ. Επιστολές και διαβήματα. Και μέχρι σήμερα ούτε μία απάντηση. Ούτε και απο τον Γιωργάκη που τότε ήταν Υπουργός Παιδείας.

Μπράβο Χαρούλα μας. Πρότυπο για όλες τις Ελληνίδες που αγαπούν την χώρα μας όπως και την μάνα που τις γέννησε. Ο λόγος σου πάει γάντι στις δικές μας εμπειρίες και επιβεβαιώνει όσα συμβαίνουν στην περιοχή αυτή εδώ και χρόνια με την ανοχή αυτών που για πολιτικός λόγους ή και απο άγνοια ιστορίας και πατριδογνωσίας δέν είναι σε θέση να αξιολογήσουν την διαφορά μετάξύ του κράτους των Αθηνών και αυτού της Ελλάδος.

Σε εςυχαριστούμε απο όλη μας την καρδιά!


PELIAS

πήγασος είπε...

grsail, αν τα λόγια της κ. Νικοπούλου είναι "κρωγμοί μίσους" τα δικά σου είναι βρυχηθμοί κακίας και μισαλλοδοξίας.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Συγχαρητήρια για την προβολή του βίντεο!
Δεν μπορέσαμε να μην δακρύσουμε από τη συγκίνηση

Απομαγνητοφωνήσαμε την ομιλία:
μπορείτε να την βρείτε εδώ:
http://antiparakmi.blogspot.com/2010/04/blog-post_15.html

Ανώνυμος είπε...

@ grsail

Η μόνη ντροπή που βλέπω εδώ μέσα είσαι εσύ και οι όμοιοί σου.

Όσο υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες και δη Δάσκαλοι, τίποτε δεν έχει τελειώσει.

sdel είπε...

Ο/Η grsail είπε...

Πρόκειται για ένα εθνικιστικό παραλήρημα.
Για ένα καλυμμένο μήνυμα μίσους.
Για μια ευθεία προσβολή στην Ελληνική πολιτεία.
Για μια αστόχαστη και απειλητική απόρριψη για εκατοντάδες χιλιάδες, ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην χώρα μας.

Η Θράκη αλλά και κάθε ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας θα πρέπει να προστατεύεται από τέτοιους κρωγμούς μίσους από νοσταλγούς άλλων εποχών.

Τέτοιοι άνθρωποι που άγονται και φέρονται από τον φανατισμό και την ημιμάθεια προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες στον τόπο και στο έθνος μας.

Ντροπή σε εμάς που ανεχόμαστε τέτοια πρόσωπα ως δασκάλους.

Ντροπή σε αυτούς που τους διορίζουν και τους ... βραβεύουν !

Αίσχος !

Θα ηθελα να μου πειτε αγαπητε-η σε ποιο-α ατομο-α αναφερεστε, για να δωσω κι εγω την απαντηση μου....ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Η Θράκη και τα δικαιώματα των Πομάκων ΠΡΕΠΕΙ να προστατεύονται από όλους αυτούς που τα καταπατούν καθημερινά. Το σημερινό κατεστημένο προστατεύει μόνο αυτούς που δηλώνουν πώς είναι Τούρκοι, Αλβανοί, Πακιστανοί, Σομαλοί κλπ. Άμα δηλώσεις Πομάκος, Βόρειο Ηπειρώτης η Έλληνας τότε αυτόματα διώκεσαι ως Εθνικιστής ή εγκληματίας.

Οι Πομάκοι αντιμετωπίζουν διπλό διωγμό. Μια από το Τουρκικό κατεστημένο όπως εκφράζετε από το Τουρκικό Προξενείο Ξάνθης και μια από το Ελληνικό Κράτος και το νέο-ταξικό κατεστημένο που προσπαθεί να επιβάλει Γκρίζες, ζώνες, Γκρίζους πολίτες, γκρίζα Ιστορία και Γλώσσα. Θέλετε να μιλήσουμε για Ρατσισμό στην Ελλάδα; Τότε ελάτε να μιλήσουμε για τον Ρατσισμό που βιώνουν καθημερινά οι Πομάκοι αλλά και όσοι υποστηρίζουν και εργάζονται για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας, της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού.

Συγχαρητήρια στην Δασκάλα Χαρά Νικοπούλου για το έργο της και το θάρρος της. Συγχαρητήρια στην Δασκάλα Χαρά Νικοπούλο που έδωσε μια απάντηση στους Σκοταδιστές όπως η Κύρια Δραγώνα αλλά και σε όλους αυτούς που δεν αντέχουν το βάρος της Εθνικής μας Κληρονομιάς και την πολεμούν καθημερινά. Συγχαρητήρια στην Δασκάλα Χαρά Νικοπούλο που έδωσε μια απάντηση στο ερώτημα της Κυρ. Δραγώνας «Τι είναι η Πατρίδα Μας»!!

Περαστικά σας σκοταδιστές, με τέτοιους εκπαιδευτικούς υπάρχει ακόμα Ελπίδα για τα παιδιά μας!!

Κωνσταντίνος είπε...

@ grsail

Δεν φτάνει, όμως, με τίποτε το δικό σου ανθελληνικό παραλήρημα.

@ MagisterP

Όντως, πού "μπαίνουν" εδώ οι λαθρομετανάστες; Είπαμε, ο "άνθρωπος" παραληρεί. Γυρεύεις λογική στο παραλήρημα; "Από τον πισινό της μυλωνούς γυρεύεις ορθογραφία;" (Καζαντζάκης, "Αλέξης Ζορμπάς").

MagisterP είπε...

@grsail

Πάλι με μπέρδεψες.
Κατ' αρχάς η Χαρά δίδασκε εκεί σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο έχει ως στόχο της Παιδείας τη διαμόρφωση της Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων. Έτσι, από τη στιγμή που οι Πομάκοι είναι Έλληνες πολίτες δεν άσκησε καμία πολιτική, έκανε απλά τη δουλεία της.

Επίσης, αυτοί που αναφέρεσαι με τις "ανώτατες δημόσιες θέσεις" ποιοι είναι; Οι εκατοντάδες χιλιάδες που "ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα" ποιοι είναι; Να καταλάβω μη σε αδικήσω.

Πάντως, εάν οι πρώτοι είναι ο πρόξενος της Κομοτηνής και τα τσιράκια του, μάλλον δεν ξέρεις τι γίνεται εκεί. Από μακριά όλα φαντάζουν ωραία...Δες αυτό το βίντεο μπας και πάρεις χαμπάρι.

Τέλος, η Θράκη χαρίζεται όταν αφήνουμε τους μουσουλμάνους έρμαια στα χέρια των τούρκων πρακτόρων του προξενείου και δεν φροντίζουμε για την αφομοίωσή τους, όπως έκανε η Χαρά κι άλλοι φωτισμένοι εκπαιδευτικοί. Με τουρκική εθνική συνείδηση θα είναι πάντα μια μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί όταν το θελήσουν οι μεγάλοι. Κι αυτό είναι πέρα από εθνικιστικές κορώνες. Είναι υπόθεση κοινής λογικής...

MagisterP είπε...

@grsail

Συγγνώμη το λινκ δε δούλεψε, το βίντεο είναι εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=nYOIFIl6tqM&feature=related

laura είπε...

LAURA


@GRSAIL

ΕΑΝ ειχατε επισκεφθει το ΔΕΡΕΙΟ ως απλος( απροκαταληπτος ) ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτης, σιγουρα θα νοιωθατε κι εσεις την αναγκη να συνχαρητε την κυρια ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ και τον κυριο ΗΛΙΑ... Ναι αδελφε οποιος ποναει αυτη την ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ....

Ανώνυμος είπε...

Eρώτηση προς LAURA και λοιπούς απορώντας με τον χρήστη grsail:

Ποιος σας είπε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι καλόπιστος και έχει πέσει θύμα κακής πληροφόρησης;

"Ναι αδελφε οποιος ποναει αυτη την ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ...."

Ποιος σας είπε, αγαπητή, ότι είναι "αδελφός" -μπορεί να είναι και "αδελφή"- και ποια είναι η πατρίδα του για να την πονέσει; Εμένα μου φαίνεται ή αλλοδαπός, ή εγκάθετος του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί προσπαθούν να δείξουν, ότι είναι σύγχρονοι, κοινωνικοί,προοδευτικοί κλπ.Δεν θα κάνω κανένα χαρακτηρισμό αν και μερικοί των σχολιαστών σας το αξίζουν,θα πω μόνο αυτό, όποιος δεν συντηρεί το σπίτι του πέφτει και τον πλακώνει. Όσο για όσους νομίζουν ότι η συμπεριφορά μας δεν είναι καλή μπορούν να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας, όμως εφόσον θέλουν να παραμείνουν πρέπει να προσαρμόζονται στους νόμους και ήθη αυτής της χώρας και πολύ περισσότερο να μη την επιβουλεύονται. Οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη από κανένα λαό να δεχτούν συμβουλές. Σας καθιστώ γνωστό και το μίσος χρειάζεται αν το προκαλείς και μάλιστα αν ανήκεις σε αυτούς που πολλές φορές σε έσφαξαν. Σιωπή λοιπόν εσείς που δεν είστε σε θέση να αξιολογήσετε καταστάσεις, συνήθως καταλαβαίνετε όταν την πάθετε τότε ως συνήθως είναι αργά.