Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Αποκατάσταση της Χαράς Νικοπούλου ΤΩΡΑ. Δάσκαλοι, αντισταθείτε!


Αθήνα 20 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Την άμεση αποκατάσταση στο επόμενο παιδαγωγικό έτος και στη θέση της στο Μέγα Δέρειο της Θράκης, της Δασκάλας Χαράς Νικοπούλου,  απαιτεί  με επιστολή που απέστειλε στην Υπουργό Παιδείας το Πατριωτικό Μέτωπο.
Παράλληλα, ζητά από την κ. Υπουργό, την απομάκρυνση όλων των ανθελληνικών και μισελληνικών στοιχείων ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ από τα παιδαγωγικά πόστα του Υπουργείου, δεδομένης της γενικής κατακραυγής κατά των επιλογών αυτών της πολιτικής του ηγεσίας.
Η κυρία Διαμαντοπούλου, «δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα» σε αυτά που ζητά με επίταση η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Την ίδια ώρα, τα συνδικαλιστικά όργανα των Δασκάλων και των Νηπιαγωγών, τα οποία έχουν την πλήρη υποστήριξή μας στον αγώνα τους για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, να μην ξεχνούν πως η υπόθεση της Χαράς Νικοπούλου, είναι και δική τους υπόθεση.
Ο κλάδος των δασκάλων, ως συνέχεια των Ρήγα Φεραίου, Μαρίνου Αντύπα, Δημήτρη Γληνού και πολλών άλλων που με τους αγώνες αλλά και με τις θυσίες τους έδωσαν στην κοινωνία το στίγμα του «δάσκαλου-αγωνιστή», είναι υποχρεωμένος σε αυτήν την ιστορική συγκυρία, να  υπερβεί τις ιδεολογικοπολιτικές του αγκυλώσεις  και να σταθεί δίπλα στην Χαρά Νικοπούλου. Όσο συνεχίζει να σιωπά γύρω από αυτήν την υπόθεση, τόσο να ξέρει πως μειώνεται στα μάτια του ελληνικού λαού. 
 

1 σχόλιο:

PANAGIOTIS είπε...

H κυρία Υπουργός, δυστυχώς ΜΠΟΡΕΙ να σφυρίζει αδιάφορη, μια και ο Ελληνικός λαός της το επιτρέπει.
Μόλις πάψει να της το επιτρέπει, όλα θα τελειώσουν πολιτικά γι' αυτήν και την παρέα της.