Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Για αυτούς τους λόγους έπρεπε να παραιτηθεί η Άννα Διαμαντοπούλου

Από το Τρωκτικό

Ξέρετε γιατί θα έπρεπε να φύγει η Διαμαντοπούλου; Θα σας πούμε εμείς τους λόγους που έβαλε μπροστά τα παιδιά (σιγά τώρα που την έπιασε ο πόνος) των πανελλαδικών εξετάσεων.

1). Έχει τον γιο της που είναι μαθητής σε κολέγιο, φοιτά στο ΙΒ του Γείτονα στη Βάρη, και το Σεπτέμβρη του 2011 θα ταξιδέψει προς Αγγλία ή Αμερική για σπουδές. ΔΕΝ θα ανταγωνισθεί τους συμμαθητές του αλλά ξεκινά τη ζωή του από θέση ισχύος διότι παρόλο που η μητέρα του είναι Υπουργός Παιδείας με τις επιλογές της απαξιώνει απολύτως το Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι δικαίωμά της αυτές οι επιλογές, όμως το ενδιαφέρον της για τα παιδιά δεν μας πείθει.

2). Η κ.Διαμαντοπούλου και το σύστημα παιδείας που υπηρετεί έβαλε χθες θέμα στην λογοτεχνία με τίτλο "Στου Κεμάλ το σπίτι". Την ημερομηνία 19 Μαίου που είναι η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, η επιτροπή έβαλε τίτλο τον Κεμάλ που είναι ο μεγάλος σφαγέας των Ποντίων και των Αρμενίων! Και...
βέβαια μην πιστέψει κανένας ότι έγινε τυχαία. Έτσι δεν είναι κ.υπουργέ που μετέχετε στην λέσχη Μπίλντερμπεργκ;

3). Έχετε μια γ.γ. που έχει καταγγελθεί ότι δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!!! Είναι η Θ.Δραγώνα που μάλιστα είχε απρεπή συμπεριφορά στην ηρωίδα δασκάλα της Θράκης σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η Χαρά Νικοπούλου.

4). Ο σύζυγος της υπουργού παιδείας Γ.Σαλαβάνος διορίστηκε στο Δ.Σ του "Κτηματολογίου ΑΕ" που διαχειρίζεται πολλά εκατομμύρια ευρώ και έργο. Είναι πολιτικά ηθικό να γίνεται κάτι τέτοιο;

5). Έβαλε υπογραφή 194.500 ευρώ για να πάρουν οι υπάλληλοι του υπουργείου τις υπερωρίες μέχρι το τέλος του 2010 την ώρα που όλοι οι άλλοι σφίγγουν το ζωνάρι.

6). Γύρισε την πλάτη στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και έφυγε από την πίσω πόρτα για να μην τους αντιμετωπίσει στο κρατικό κανάλι.

7). Η παιδεία είναι άνω κάτω με το νομοσχέδιο που τινάζει στον αέρα ωρομίσθιους-αποσπάσεις-αδιόριστους και η Άννα Διαμαντοπούλου ασχολείται με τις φήμες.

8). Οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν ένα κάρο χρήματα στα φροντιστήρια επειδή τα σχολεία δεν τους προσφέρουν την παιδεία που επιβάλλεται να έχει κάθε νέος πολίτης - μαθητής αυτής της χώρας.


9).Με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011 που σημαίνει ότι τα Ελληνικά καταργούνται από την ομογένεια και φτιάχνει το κράτος ...γενίτσαρους.

10). Το τελευταίο αλλά για εμάς σοβαρό είναι ότι συμμετέχετε στην περίφημη λέσχη bilderberg που καθορίζει πολλά πράγματα με τις αποφάσεις της. Και έχετε δώσει όρκο τιμής να μην μαθαίνει ποτέ και κανένας τι λέτε εκεί μέσα. Έχετε αυτό το δικαίωμα; Ο όρκος σε μια λέσχη κάποιων ισχυρών ανθρώπων έχει περισσότερο βάρος από τον όρκο στην Πατρίδα και τον λαό του;
Δεν έπρεπε να μάθουμε τι συζητήσατε στον "Αστέρα" για την οικονομία;

Αυτά και άλλα πολλά έπρεπε να την ρωτήσουν στο mega αλλά ΔΕΝ βρέθηκε ούτε ένας να το κάνει.

Γιαυτούς και για άλλους πολλούς λόγους θα έπρεπε να είχατε φύγει...

Υ.Γ: Θα μπορούσαμε να πούμε και για τα 15 ακίνητα που είχατε δηλώσει παλαιότερα στο πόθεν έσχες αλλά είναι η νόμιμη περιουσία σας. Μην προσπαθείτε όμως να μας πείσετε ότι μας καταλαβαίνετε. Εκπέμπουμε σε άλλη συχνότητα.

1 σχόλιο:

Παναγιώτης είπε...

Έχει αναλάβει αποστολή η Γυναίκα!
Έχει αναλάβει εργολαβία ( μαζί με τα φιλικά Μ.Μ.Ε.), την ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ των εκπαιδευτικών.
Με τη βοήθεια της πλειονότητας των εκπαιδευτικών, τα κατάφερε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ σε πρώτη φάση ( αν και μία-δύο κερδισμένες μάχες, δεν σημαίνει κερδισμένος πόλεμος).
Βλέπεις, ο ατομικισμός και η προαιώνια τάση των Ελλήνων να φθονούν ο ένας τον άλλον, δεν μας άφησε να καταλάβουμε ότι όταν κατασυκοφαντούν τον συνάδελφό μας, έρχεται σύντομα και η σειρά μας ( εννοώ η σειρά ολόκληρου του κλάδου ).

Οι συνάδελφοι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές π.χ., "ξύπνησαν" όταν κατάλαβαν ότι οι περισσότεροί τους "κάηκαν" ( όλοι οι ωρομίσθιοι, και οι περισσότεροι αναπληρωτές").
Την ίδια στιγμή, τα ρουσφέτια αυτής της κυρίας:

1) Αποσπώνται σε φορείς όπου λαμβάνουν αδρά επιμίσθια (που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν κατά πολύ τον μισθό). Η Βουλή, είναι η πιο απλή κατάσταση ( Υπάρχουν εξαιρετικές θέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίες γίνονται για μεμονωμένα άτομα, χωρίς προηγούμενη προκύρηξη/δημοσιοποίηση, και απευθείας από το γραφείο του Υπουργού. Και από προσόντα? Συνήθως όχι κάτι το ιδιαίτερο).
Και τόλμησε να χρησημοποιήσει τον κλάδο μας (εμάς τους ίδιους δηλαδή) για να στηλιτεύσει τι άραγε???
Τον εαυτό της?
Τις πρακτικές της?
Τις πρακτικές του κόμματός της?
ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ!


2) Διορίζονται "από το παράθυρο" με αναγνωρίσεις προϋπηρεσιών που δεν αναγνωρίζονταν στο ΥΠΕΠΘ ( ΟΑΕΔΙΤΕΣ - ΘΥΜΑΣΤΕ- ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΕ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ).

Σημειώνω εδώ, ότι οι προσλήψεις εκεί, γίνονταν με την ΓΡΑΠΤΗ συμφωνία ότι δεν μετρά η προυπηρεσία στο ΥΠΕΠΘ ( Υπάγονταν σε άλλα Υπουργεία, και έμπαιναν ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ κόντρα σε ΟΛΑ τα συστήματα διορισμού: ΚΑΙ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ, ΚΑΙ ΑΣΕΠ, ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ).
Δεν θέλω ακόμα να αναφέρω άλλα.
Απλώς, επισημαίνω ότι έπρεπε να περάσουν μήνες ολόκληροι, και να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν θα διοριστούν ( ενώ ΟΛΑ τα παλιά ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ στον ΟΑΕΔ και στα τεε του Υπουργείου Υγείας θα διοριστούν κανονικά στο μεταβατικό στάδιο), για να αρχίσουν να αντιδρούν.
Κρίμα, γιατί αυτό έκανε σε όλους κακό.
Δεν έπρεπε να αφήσουμε αυτή την πολιτικάντζα να αλωνίζει για 7 μήνες.


ΣΧΟΛΙΟ

Δεν θέλω να επεκταθώ ιδιαίτερα στο θέμα των παραπάνω ρουσφετιών ακόμα.
Το μόνο που σας λέω, είναι ότι μέχρι και το 2003, οι εγκύκλιοι βάση των οποίων προκυρήσσονταν οι θέσεις σε ΟΑΕΔ και ΤΕΕ Υπουργείου Υγείας, ΕΔΙΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΤΗ!!!!!

Π.Χ.
ΈΛΕΓΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ 2003: ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤ' ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ( ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΛΛΩΝ ΤΥΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ- ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ- ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ), ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 1993,1994 ΚΑΙ 1995.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
ΑΛΛΑ, ΑΦΗΝΕΙ Ο ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΣ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ?
Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!