Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Το παράδειγμα του "Μακεδονικού Λεξικού" δείχνει ότι χρειάζεται αγώνας!

Το βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης Παιδεία απέσυρε το ανθελληνικό Ελληνο"Μακεδονικό" Λεξικό

Από την "Αντιπαρακμή"

Με χαρά ανακοινώνουμε στους φίλους της ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗΣ ότι 3 μόλις ημέρες μετά την έναρξη του ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ (Τετάρτη 10 Φερουαρίου 2010) σε βάρος του βιβλιοπωλείου, το βιβλιοπωλείο "Μαλλιάρης Παιδεία" ανακοίνωσε επίσημα ότι αποσύρει το ανθελληνικό Λεξικό.

Υποσχεθήκαμε ότι ο αγώνας μας μέσω του ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ θα λήξει μόνον ΝΙΚΗΦΟΡΑ.
Μέσα σε 3 ημέρες χιλιάδες εμαιλ προωθήθηκαν και η είδηση κυκλοφόρησε σε αρκετά Ιστολόγια.
Συγχαίρουμε τους φίλους που δημιούργησαν ακόμη και γκρουπ στο facebook (με 763 εγγεγραμμένα μέλη μία ημέρα μετά τη δημιουργία του).
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην δημοσιοποίηση του ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ.

Σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010,
και αφού έχουμε διαπιστώσει εκ νέου (όπως και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου) ότι δεν υπάρχει πλέον το κατάπτυστο "Λεξικό" στα ράφια του βιβλιοπωλείου,
ανακοινώνουμε
την ΛΗΞΗ του ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ
σε βάρος του βιβλιοπωλείου Μαλλιάρης Παιδεία
(επί της οδού Δ.Γούναρη).Επίσης, ανακοινώνουμε ότι ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ τις επόμενες κινήσεις που είχαμε σχεδιάσει σχετικά με το θέμα και οι οποίες περιελάμβαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το βιβλιοπωλείο σε ημέρα και ώρα αιχμής (είχε προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο, η οποία θα γινόταν διήμερη τις επόμενες εβδομάδες αν συνέχιζε η διάθεση του κατάπτυστου Ελληνο"Μακεδονικού" Λεξικού).
Επίσης είχε ετοιμαστεί σχετικό φυλλάδιο που θα διανεμόταν δωρεάν σε όσους σκόπευαν να μπούνε στο βιβλιοπωλείο και είχε σχεδιαστεί αφίσα ενημέρωσης για το μποϋκοτάζ.


Τέλος, αναφορικά με την απάντηση του "Μαλλιάρης Παιδεία", εκφράζουμε μεν την ικανοποίησή μας για την απόφαση του κ. Μαλλιάρη (οι εκδόσεις του οποίου έχουν όντως προβάλει πολλές φορές τα εθνικά μας θέματα) αλλά θα επισημάνουμε ότι είχε προηγηθεί

* επίσκεψη στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο πριν αρκετούς μήνες και σχετικές υποδείξεις, με συνέπεια την προσωρινή απόσυρση του "Λεξικού"
* όταν μετά από μήνες το "Λεξικό" επανήλθε στα ράφια έγινε νέα παράσταση διαμαρτυρίας αλλά η αρμόδια υπάλληλος ειρωνεύτηκε την προτροπή μας για απόσυρση του "Λεξικού"
* εστάλη εμαιλ διαμαρτυρίας από πολίτη της Θεσσαλονίκης το οποίο κοινοποιήθηκε μάλιστα σε γνωστό Ιστολόγιο της πόλης μας αλλά και στις εκδόσεις Μαλλιάρη. Ούτε στο εμαιλ αυτό υπήρξε κάποια θετική ανταπόκριση - ή έστω απάντηση (το εμαιλ αυτό προωθήθηκε κάποια στιγμή και σε εμάς και έτσι λάβαμε γνώση).
* Χρειάστηκε να ξεκινήσει ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ενάντια στο βιβλιοπωλείο για να αναγκαστεί τελικά να εκδώσει ανακοίνωση ότι αποσύρει το ανθελληνικό αυτό "Λεξικό" που διακινεί την Σκοπιανή προπαγάνδα.


Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του "Μαλλιάρης-Παιδεία":
Αγαπητοί φίλοι,

Η παραγγελία του συγκεκριμένου βιβλίου έγινε από το τμήμα παραγγελιών δυστυχώς χωρίς να ελεγχθεί το περιεχόμενο του και εν αγνοία του Κου Μαλλιάρη.

Μόλις εχθές το πληροφορήθηκε και έδωσε εντολή αμέσως να αποσυρθεί το βιβλίο, το οποίο ενημερωτικά δεν το διακινούμε εμείς αλλά αποθήκη χονδρικής της πόλης μας.

Εξ' άλλου είναι γνωστή η δική μας θέση για το σκοπιανό εκδίδοντας το 3τομο κορυφαίο έργο του Νίκολας Χάμοντ, το πιο έγκυρο που κυκλοφορεί καθώς και πολλά άλλα έργα ιστορικού περιεχομένου που ο εκδοτικός μας οργανισμός έχει προσφέρει στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Το θέμα για εμάς έχει λήξει και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να το επαληθεύσετε.
Παρακαλούμε πολύ να σταματήσετε τη δημοσίευση του κειμένου στα blog σας διότι αυτό δεν ανταποκρίνεται πλέον στην αλήθεια.

Η πολιτική μας είναι εναντίων τέτοιων εκδόσεων.

Με εκτίμηση
Άννα Κανέλογλου

Γραμματεία
Μαλλιάρης Παιδεία ΑΕ

Σχόλιο ώρα 13:30, Τρίτη 16/2//2010:
Δεν προλάβαμε να αναρτήσουμε την παρούσα ανάρτηση και φίλος μας που πέρασε και αυτός από το βιβλιοπωλείο και διαπίστωσε ότι απουσιάζει το επίμαχο ανθελληνικό Λεξικό, ρώτησε την πωλήτρια αν μπορεί να το παραγγείλει.

Του απάντησαν ότι το αργότερο αύριο θα το έχουν (και συνεπώς ο καθένας μπορεί να το προμηθευτεί).

Θα προειδοποιήσουμε για τελευταία φορά το βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία:

Σε περίπτωση που κυκλοφορήσει εκ νέου έστω και ένα αντίγραφο του κατάπτυστου αυτού (υποτιθέμενου) "Λεξικού" το ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ στο βιβλιοπωλείο θα είναι ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ του ή ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ το βιβλιοπωλείο.

Εμείς δεν αστειευόμαστε με τα εθνικά μας θέματα.
Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το θέμα και σας ενημερώνουμε.
Ο αγώνας πιθανώς δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Σχόλιο ώρα 17:30, Τρίτη 16/2//2010:
Από τον ίδιο τον κύριο Μαλλιάρη λάβαμε το ακόλουθο εμαιλ:

Αγαπητέ φίλε,

Παίρνω την πρωτοβουλία ο ίδιος να σας επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει περίπτωση
να ξανατοποθετηθεί το βιβλίο στα ράφια του καταστήματος.
Αν συνέβη κάτι τέτοιο προφανώς είναι εκ παραδρομής και αφού εξεταστεί από εμένα προσωπικά θα ληφθούν μέτρα.
Για να το διαπιστώσεις μπορείς να μιλήσεις μαζί μου προσωπικά στο 698897****.

Με τιμή
Δ Μαλλιάρης
(για ευνόητους λόγους κρύψαμε το κινητό τηλ).

Κατ αρχήν ευχαριστούμε τον κ.Μαλλιάρη για την αποστολή του εμαιλ.
Τον ενημερώνουμε ότι πριν μπει το Σχόλιο στις 13:30 σήμερα, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με το βιβλιοπωλείο της Γούναρη, ζητήσαμε το τμήμα με τα Ξενόγλωσσα (όπου βρισκόταν το Λεξικό) και ζητήσαμε να το παραγγείλουμε. Προηγουμένως, φίλος μας που πέρασε από το βιβλιοπωλείο μας είχε μόλις ενημερώσει ότι δέχονται να το παραγγείλεις και το παραδίδουν την επόμενη ημέρα. Όντως αυτή ήταν και η απάντηση της αρμόδιας υπαλλήλου και σε εμάς δηλ ότι μπορεί να το παραγγείλει και θα το έχουμε την επόμενη ημέρα.


Η άμεση επικοινωνία όμως του κ. Μαλλιάρη μαζί μας μας αναγκάζει να αποσύρουμε τα ερωτηματικά που προσθέσαμε στον τίτλο της ανάρτησης και να δεχθούμε την δέσμευσή του.

Συνεπώς αποδεχόμαστε ότι έγινε απλά λάθος εκ παραδρομής και εκφράζουμε και πάλι την χαρά μας για την αίσια λήξη του θέματος.

Η αρχική ανάρτηση (της Τετάρτης 10/2/2010) που καλούσε σε ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ θα αφαιρεθεί σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: