Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Άσυλο και Συνασπισμός...

...ή αλλιώς, "πως οι "προοδευτικοί" έγιναν "συντηρητικοί".

Διαβάσαμε το δελτίο τύπου του τμήματος Παιδείας του Συνασπισμού στο Άλφα-Βήτα και μπορείτε να το διαβάσετε κι εσείς ολόκληρο εδώ. Αποφεύγοντας τα εισαγωγικά και περιττά σάς παραθέτουμε το "ζουμί" της ανακοίνωσης:

"...Ο ορισμός του ασύλου με τόσο αυστηρό τρόπο στους χώρους έρευνας και εκπαίδευσης, καθώς και με στενά εκπαιδευτικά κριτήρια, ουσιαστικά αλλοιώνει εντελώς το χαρακτήρα του. Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα άσυλο εθιμικού χαρακτήρα, που δεν θα επιτρέπει την ανάπτυξη συλλογικών διαδικασιών στο εσωτερικό των ΑΕΙ. Απέναντι σε αυτή την ολοένα κλιμακούμενη αμφισβήτηση του περιεχομένου και της ύπαρξης του πανεπιστημιακού ασύλου, είναι αναγκαία η υπεράσπισή του ως συστατικού στοιχείου του Πανεπιστημίου αλλά και ως αναπόσπαστου στοιχείου της Δημοκρατίας".

Ποιες είναι οι "συλλογικές διαδικασίες" που μπορεί να απαγορευτούν μετά την κατάργηση του ασύλου; Οι καταλήψεις των Ιδρυμάτων, οι καταστροφές της περιουσίας του Ελληνικού λαού ή η πώληση ναρκωτικών ουσιών και λαθραίων cd;

Πως είναι το άσυλο αναπόσπαστο στοιχείο της Δημοκρατίας μας; Μήπως χάσαμε τις λέξεις; Δημοκρατία είναι η αναρχία, η ασυδοσία, οι κλοπές, η τρομοκρατία και το λαθρεμπόριο;

Με πρόφαση την "ελεύθερη διακίνηση ιδεών" (λες κι αν καταργηθεί το άσυλο αυτή θα εμποδιστεί) ανεχόμαστε εκατοντάδες αξιόποινες πράξεις καθημερινά και απαξιώνεται το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Υπάρχει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αυτό το θέαμα των άθλιων προαύλιων χώρων και των κατεστραμμένων σχολών; Ή μήπως εκεί δεν διακινούνται ελεύθερα οι ιδέες; Για μια φορά κύριοι/ες του Συνασπισμού γίνεται ρεαλιστές και κυρίως πείτε την αλήθεια!

Από ποιον κινδυνεύει η Δημοκρατία μας σήμερα; Μόνο από τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους που σπάνε, καίνε την περιουσία των απλών Ελλήνων (κι όχι του "κεφαλαίου", που θα έπρεπε να είναι ο στόχος τους) και βρίσκουν καταφύγιο στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Συνεπώς, κύριοι/ες του Συνασπισμού, θα έπρεπε -αφού κόπτεστε τόσο για τη Δημοκρατία- εσείς πρώτοι να ζητάτε την κατάργηση του ασύλου.
Και επιπλέον, ο Συνασπισμός (ή Σύριζα ή συνιστώσες, δεν ξέρω αλλά ούτε κι αυτοί ξέρουν) ως "προοδευτικό" κόμμα, που απεχθάνεται οτιδήποτε παρωχημένο ή παραδοσιακό θα έπρεπε να είναι αντίθετος με το άσυλο. Γιατί το άσυλο είναι, ουσιαστικά, παραδοσιακό κατάλοιπο των εποχών της χούντας και ουδεμία σχέση έχει με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής και της σύγχρονης Δημοκρατίας. Μήπως κατά βάθος είναι βαθιά συντηρητικοί εκεί στο Συνασπισμό;

ΟΧΙ! Το Πανεπιστήμιο -και εσχάτως και το σχολείο- είναι οι χώροι που "στρατολογούνται" οι νέοι"προοδευτικοί", είναι οι χώροι που αναπτύσσονται και διαδίδονται οι γνωστές "αντιεξουσιαστικές" ιδεολογίες και "εκκολάπτονται" οι νέοι φορείς της Ρεπουσοδραγώνιας εθνομηδενιστικής ιδεολογίας. Αυτή είναι η "ελεύθερη διακίνηση ιδεών" που τόσο τους απασχολεί. Κι όσοι νέοι ολισθήσουν και βγουν "μυημένοι" είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι τους.

Ιδού ο λόγος που οι "προοδευτικοί" έγιναν "συντηρητικοί"

...

3 σχόλια:

Κωνσταντίνος Τερζής είπε...

καλώς ήρθατε πίσω... λείψατε μία ολόκληρη ημέρα και φαντάζομαι με πλήρη ευθύνη της Google...

MagisterP είπε...

Και να συμπληρώσω Κωνσταντίνε ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό. Απλά εχθές κράτησε περισσότερο από την πρώτη. Γνωρίζει κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό; Δε θέλω να αρχίσω τα συνωμοσιολογικά και συσχετίσω το κατέβασμα του ιστολογίου με συγκεκριμένες αναρτήσεις...

Ι.Dinos είπε...

Και εγώ ανησύχησα κύριοι και χαίρομαι πολύ που σας ξαναβλέπω...
Σας χρειαζόμαστε και δεν ξέρω ..αν ενοχλείτε κάποιους...

Να ειστε καλά !