Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ένας σοσιαλισμός στην εποχή της βλακείας!

Λάβαμε κι εμείς το μήνυμα  σχετικά με τη φοίτηση του γιου της Υπουργού Παιδείας, που έτσι κι αλλιώς κυκλοφορεί σε εκατοντάδες ιστοσελίδες ήδη. Επιλέξαμε την αναδημοσίευσή του από την "ΚΑΡΦΙΤΣΑ" για τις δύο καταπληκτικές εικόνες (ειδικά την πρώτη) που συνοδεύουν το θέμα και επιβεβαιώνουν πανηγυρικά το γνωστό κινεζικό ρητό περί " χιλίων λέξεων" !



socialism_vs_capitalismashx.jpg

Έχει ένα γιο (να της ζήσει) που πηγαίνει στη Δευτέρα Λυκείου. Ο γιoς της, όμως πηγαίνει σε ιδιωτικό Σχολείο (στου Γείτονα στη Βάρη) και μάλιστα ΔΕΝ παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα αλλά το IB. Όλα αυτά σημαίνουν δύο πράγματα:
1. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο.... Δημόσιο Σχολείο.
2. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αφού είναι γνωστό ότι όποιος παρακολουθεί το ΙΒ (International Baccalaureate) δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές στο εξωτερικό.
Ποια είναι αυτή η μητέρα;
Μα η Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας, που υπεραμύνεται στη Βουλή του Δημοσίου Σχολείου και Πανεπιστημίου!
Μας είναι συμπαθής (σ.σ???????), αλλά με αυτή την λογική δεν θα πρέπει να ασκούμε κριτική σε κανένα!
"Βρε πού πάμε;", που έλεγε και ο Αυλωνίτης!

Σημείωση Καρφίτσας:
change-to-socialism.jpgΤο γεγονός ότι ακριβώς το ίδιο έκανε και η γραμματέας του ΚΚΕ, δεν αλλάζει το γεγονός ότι στην Ελλάδα ο σοσιαλισμός είναι "κάτι" που ο καθένας το προσαρμόζει στη δική του κακόμοιρη ζωούλα και από πάνω παίρνει ύφος 24 καρδιναλίων και κηρύσσει τη σοσιαλιστική κακομοιριά του.
Ο "σοσιαλισμός" στην Ελλάδα είναι μία λέξη που έχει χάσει κάθε νόημα (όπως άλλωστε και χιλιάδες άλλες λέξεις), και γι΄ακόμη μια φορά ο Ελύτης αποδεικνύεται προφήτης όταν είπε: όταν οι λέξεις χάσουν το νόημά τους αρχίζει η εποχή της βλακείας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: