Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ο Παπανδρέου και τα αγριοκούνελα (της Λήμνου)

Ο Παπανδρέου και τα αγριοκούνελα

thumb

Μετά την «ευρω-διάσωση» και τη διπλή επιτήρηση, ο πρωθυπουργός καλείται να πάρει τώρα μια ακόμα δύσκολη απόφαση… Το δίλλημα είναι μεγάλο. Θα δώσει εντολή ο Γιώργος Παπανδρέου για την επιχείρηση «καταιγίδα του αγριοκούνελου»; Θα δώσει εντολή να χρησιμοποιηθεί ιός που προκαλεί τύφλωση και στείρωση στον πληθυσμό των αγριοκούνελων;

Μην γελάτε… Η επιστολή βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και υπογράφεται από 19 πρωτοβάθμιους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Λήμνου. Τι λένε οι αγρότες της Λήμνου… ότι το νησί έχει καταληφθεί από ορδές αγριοκούνελων, με αποτέλεσμα το 80% των αγροτικών εκτάσεων να έχει μετατραπεί σε «σεληνιακό τοπίο»… Και γι αυτό ζητούν αποζημιώσεις και τη λήψη τριών μέτρων. Ποια είναι αυτά;

-Να επιτραπεί το κυνήγι του αγριοκούνελου όλο το χρόνο και όλο το 24ωρο, όχι μόνο από δηλωμένα συνεργεία αλλά και από μεμονωμένους κυνηγούς, οι οποίοι θα διαθέτουν νόμιμες άδειες κυνηγιού, κάτω από τον έλεγχο της θηροφυλακής του νησιού.

-Να καθιερωθεί κατά κεφαλή αποζημίωση για κάθε αγριοκούνελο που θα θηρεύεται. Η αποζημίωση αυτή θα καταβάλλεται από κρατικά κονδύλια και κάτω από την εποπτεία κρατικών μηχανισμών.

- Για την οριστική λύση του προβλήματος, να αποφασιστεί από την Πολιτεία η ελεγχόμενη χρήση ιού, που προκαλεί τύφλωση ή στείρωση στον πληθυσμό του αγριοκούνελου.

Από το "Ποντίκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: