Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ξεκίνησαν στην Κούβα οι μεταγωγές πολιτικών κρατουμένων

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ?

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ!
Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Από το Zougla.gr

Η Καθολική Εκκλησία και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν οι μεταγωγές των πολιτικών κρατουμένων στην Κούβα σε φυλακές που βρίσκονται κοντά στα σπίτια τους.

Τα μέλη της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για 200 κρατουμένους, του οποίους η Κυβέρνηση κατηγόρησε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις εργάζονταν για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Χθες, μεταφέρθηκαν έξι στελέχη των αντιπολιτευόμενων που είχαν καταδικαστεί σε μακρόχρονες ποινές φυλάκισης το 2003, ενώ για το θέμα της μεταγωγής διαπραγματεύθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας με τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.
Ο ρωμαιοκαθολικός αρχιεπίσκοπος της Αβάνας, Χάιμε Ορτέγκα, ο οποίος συναντήθηκε πριν από δύο εβδομάδες με τον Κάστρο, είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απελευθέρωση άρρωστων κρατουμένων.

Ευχαριστημένος για την εξέλιξη αυτή δήλωσε ο Γκιγιέρμο Φαρίνας, ο οποίος πραγματοποίησε απεργία πείνας τον Φεβρουάριο με αίτημα την απελευθέρωση των άρρωστων πολιτικών κρατουμένων, ενώ αποκάλεσε τις μεταγωγές «αξιέπαινες» και κάλεσε να υπάρξουν κι άλλες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010, 08:31

Δεν υπάρχουν σχόλια: