Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Διαμαρτυρίες κατά της Άννας Διαμαντοπούλου στη Γρίτσα Λιτοχώρου

 
Την 64η Σύνοδο Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 στο Λιτόχωρο (Γρίτσα) Πιερίας, στο Ξενοδοχείο Dion Palace Medical Spa & Beauty Center.
Η Σύνοδος ασχολήθηκε με ζητήματα ακαδημαϊκής πολιτικής αλλά και θέματα θεσμικής, οικονομικής και διοικητικής φύσης που αφορούν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, στην τρέχουσα συγκυρία.
Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου είχε προσκληθεί το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου καθώς και ο αρμόδιος Υφυπουργός και οι αρμόδιοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς του Υπουργείου.
 
Το βράδυ του Σαββάτου έξω από το ξενοδοχείο Dion Palace στη Γρίτσα Λιτοχώρου είχαμε  έντονες διαμαρτυρίες από εκπαιδευτικούς της Πιερίας οι οποίοι φώναζαν συνθήματα εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης και της υπουργού παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου που εκείνη την ώρα παρίστατο στη σύνοδο των πρυτάνεων στο εσωτερικό του κτιρίου. Ομάδα εκπαιδευτικών παρέδωσε υπόμνημα διαμαρτυρίας στην υπουργό.

Πηγή: Άλφα-Βήτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: