Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Ακόμη κι αν φύγει, άφησε πίσω της σπόρους που φυτρώνουν...


Την δημιουργία Πολιτιστικού Πολυχώρου στο Μέγα Δέρειο του Έβρου, αποφάσισε σε σύσκεψή της χθες, η Διοικούσα Επιτροπή του Πατριωτικού Μετώπου Θεσσαλονίκης.
Ο Πολυχώρος αυτός, έχει ως στόχους:

1. Την δωρεάν φιλοξενία όλων των Ελλήνων, έτσι ώστε να γνωρίσουν από κοντά τη Θράκη μας, αλλά και τους μουσουλμάνους Έλληνες αδελφούς μας.
2. Την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής κλπ.
3. Την οργάνωση διαλέξεων, ημερίδων και άλλων ενημερωτικών εκδηλώσεων με ομιλητές ακαδημαϊκούς-γνώστες της ιστορίας της περιοχής και των ιδιαιτεροτήτων της.
4. Τη στήριξη του έργου της Δασκάλας μας Χαράς Νικοπούλου και την συνέχισή του, αν η κ. Νικοπούλου αναγκαστεί τελικά να αποχωρήσει από το Μέγα Δέρειο.

Καλούνται όλοι οι Έλληνες που επιθυμούν να συνδράμουν στην δημιουργία του Πολιτιστικού αυτού Πολυχώρου, αλλά και να φιλοξενηθούν στο Οίκημά του, να επικοινωνήσουν με το μέλος της Δ.Ε. Θεσσαλονίκης του Πατριωτικού Μετώπου κ. Μιχάλη Γιάντση στο τηλ. 6977287774. Καλούνται επίσης όλοι οι καλλιτέχνες αλλά και γενικότερα οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, που θέλουν να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια, να ενημερώσουν τον κ. Γιάντση, υπεύθυνο του Πολιτιστικού Πολυχώρου, για να προγραμματισθεί η σχετική εκδήλωση.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, με την κίνησή του αυτή, προχωρά από την θεωρία και τα μεγάλα λόγια στην πράξη, με βάση το δεδομένο της αδυναμίας των Μουσουλμανόπαιδων να δουν και να βιώσουν από κοντά πολιτιστικές εκδηλώσεις, από τους εκβιασμούς που υφίστανται από τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου. Αφού λοιπόν τα Ελληνόπουλα-Μουσουλμανόπουλα-Πομακόπουλα, δεν μπορούν να έλθουν σε εμάς, θα πάμε εμείς σε αυτά.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: