Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ποια διεθνής λέσχη τα επιβάλλει άραγε όλα αυτά στην Πατρίδα μας; Συνωμοσιολογία; Δε νομίζω


Πρόσβαση των ανήλικων υπηκόων τρίτων χωρών
Μετά το κλείσιμο των ελληνόφωνων σχολείων του εξωτερικού, και την μείωση των ΙΕΚ, το υπουργείο (Α)παιδείας προχωρά στην μαζική εισαγωγή των λαθρομεταναστών στα σχολεία, τα οποία πληρώνουμε εμείς και είναι δωρεάν βάση του Συντάγματος για τους Έλληνες πολίτες. Η κ. Διαμαντοπούλου, περικόπτει τις αμοιβές των καθηγητών στα βαθμολογικά κέντρα, επαναφέρει την παιδεία 50 χρόνια πίσω βάζοντας 28 παιδιά σε κάθε τάξη στα Λύκεια, και το τελευταίο που κυκλοφόρησε σήμερα εγγραφή όλων των λαθρομεταναστών στα σχολεία.
Αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα για να εγγραφεί ένας αλλοδαπός στα σχολεία έπρεπε να έχει νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Από σήμερα αλλάζουν τα δεδομένα σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του υπουργείου όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι:

«Με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Διεύθυνσή μας σχετικά με την πρόσβαση των ανήλικων υπηκόων τρίτων χωρών στην εκπαίδευση και σε συνέχεια της με αρ. πρ. Γ2/100758/29-09-2005 εγκυκλίου του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρ. 72 του Ν. 3386/2005 (ΦΕΚ 212 Α΄):
«Κατ` εξαίρεση, με ελλιπή δικαιολογητικά  μπορεί να  εγγράφονται στα δημόσια σχολεία και  τέκνα υπηκόων τρίτων χωρών, εφόσον:
α. Προστατεύονται από το ελληνικό κράτος με την ιδιότητα του πρόσφυγα και όσων τελούν υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών.
β. Προέρχονται από περιοχές, στις οποίες επικρατεί έκρυθμη κατάσταση.
γ. Έχουν υποβάλει αίτηση για τη χορήγηση ασύλου.
δ. Είναι υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα, ακόμη και αν δεν έχει ρυθμισθεί η νόμιμη διαμονή τους σε αυτήν».

Πηγή: Π. Σ. Θερμοπύλαι

Δεν υπάρχουν σχόλια: