Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Τηλεοπτική επικαιρότητα

-Ο καθηγητής εργατικού δικαίου κ. Καζάκος αποκαλύπτει στον Οικονομέα ότι οι νέες ρυθμίσεις Λοβέρδου με τις οποίες καταργούνται ουσιαστικά οι συλλογικές συμβάσεις θα επιφέρουν τον "εργασιακό μεσαίωνα" στη χώρα μας και το σημαντικότερο, ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, δηλαδή είναι αποφάσεις του "σοσιαλιστή" Υπουργού εργασίας. Καταλάβατε τι γίνεται; Μέσα στην αναμπουμπούλα του μνημονίου του ΔΝΤ οι "σοσιαλιστές" μας θα μας περάσουν πολλά ακόμη "φιλολαϊκά" μέτρα.

-Τραγική φιγούρα ο Ρ. Σπυρόπουλος στον Αυτιά, όπου αμίλητος άκουγε τους "κεραυνούς" του κόσμου από Αθήνα (εκπαιδευτικοί), Θεσσαλονίκη (stagier) και Περιστέρι (ΚΑΠΗ)

-Τον Κρίτωνα Αρσένη τον γνωρίζετε; Είναι ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και, προφανώς, γόνος κάποιας "σημαντικής" οικογένειας. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να αρθρώσει κουβέντα της προκοπής, ούτε καν να εκφέρει τον ξύλινο λόγο των πολιτικών. Ήταν απέναντι από την Κουτσίκου στη ΝΕΤ το πρωί σήμερα και προσέφερε άφθονο γέλιο αλλά κι οργή για τα κριτήρια με βάση τα οποία  προωθούνται κάποιοι στην πολιτική.

Update: Κρίτωνας Αρσένης, γιος της Μαρίας Αρσένη σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, η οποία διατέλεσε δοτή νομαρχίνα Πιερίας επί ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 και κατόπιν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πάλι στην Πιερία, παρότι κατάγεται από τη Χαλκιδική και άρα εκεί θα έπρεπε κανονικά να πολιτευθεί, αλλά αφού οι ψηφοφόροι της Πιερίας την ψήφιζαν και εκλεγόταν, εμείς τι να πούμε; Πάμε πάσο.
Το θέμα με την τοποθέτηση του υιού της Μαρίας στο ευρωψηφοδέλτιο είναι ότι τα τέκνα των μεγαλοσχημόνων τυγχάνουν ιδιαίτερης φροντίδας και τακτοποιούνται και έτσι η οικογενειοκρατία εν έτι 2009 συνεχίζεται, όπως με τις "άγιες οικογένειες" και λοιπές δυνάμεις : τους Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Παπανδρέηδες, Βαρβιτσιώτηδες κλπ...
Κορόιδο λαέ..."


Τα παραπάνω τα είδαμε στους Πιέριους . Δείτε ολόκληρο το βιογραφικό του από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, προσέχοντας ιδιαίτερα τις σπουδές στο Χάρβαρντ και το σημείο όπου μας λέει ότι "...τον Ιούλιο του 2002 ήταν ο πρώτος μη Τούρκος εργαζόμενος στην ιστορία του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας, στην Άγκυρα, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να συμμετέχει εκ μέρους της Τουρκίας και στις διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφορικά με την πορεία του προγράμματος σταθεροποίησης της Τουρκίας"

Μήπως τώρα βγαίνει άκρη;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δὲν ἦτο καὶ οἰκολόγος τὸ παιδί αὐτό;

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ..ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ ΠΟΥ ΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ!ΚΡΙΜΑ....

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή ήταν οικολόγος,τι έχει να κάνει,δεν χρειάζεται και πολλά γράμματα να γνωρίζει αρκεί να είναι κομματικός αξιοκρατικά θα τοποθετηθεί,εδώ έχουμε δημοκρατία και κανείς δεν αποκλείεται και από πουθενά αν ΔΕΝ έχει μέσον....