Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Τέλος o Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Η Βουλγαρία αποφάσισε να εγκαταλείψει τα σχέδια κατασκευής του διαβαλκανικού αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη (ο οποίος θα μετέφερε αργό πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ελλάδα, διερχόμενος από τα εδάφη της γειτονικής χώρας) ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.
Σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ, ο βασικός λόγος για αυτήν την απόφαση ήταν η ισχυρή αντίσταση που προέβαλαν, για περιβαλλοντικούς λόγους, οι κάτοικοι των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες η Ρωσία είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρούσε σε αναστολή του έργου, σε περίπτωση που η Βουλγαρία δεν ξεκαθάριζε τη θέση της έως το φθινόπωρο. Την αυστηρή προειδοποίηση, που ενδεχομένως να εκφράζει τη βαθύτερη επιθυμία της Μόσχας να απεμπλακεί από το έργο, καθώς τελευταία δίνει προτεραιότητα στον επί τουρκικού εδάφους πετρελαιαγωγό Σαμσούντα – Τσεϊχάν, απηύθυνε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμάτκο σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ria Novosti.
===========
Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου 

Σχόλιο: Η Βουλγαρία και Ελλάδα  είναι “πολύ ΝΑΤΟ” για τους Ρωσους αυτή την έποχη οπότε ψάχνονται στην Τουρκία του Ερντογάν. Ζήσαμε άλλη μια περήφανη νίκη των Αμερικανων και Φυσιολογική εξέλιξη θα έλεγα  μάλιστα… αναμενώμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: