Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

"Προοδευτικοί" εκπαιδευτικοί

Διαβάσαμε το θέμα με τη Φιλόλογο που υποχρέωσε μαθητές να γράψουν το ρήμα «είμαι» στα Αλβανικά στο ιστολόγιο "Ελλήνων Αφύπνιση" και μας έκανε εντύπωση. Ίσως και να το θεωρήσαμε υπερβολικό, αλλά μετά θυμηθήκαμε την κα Πρωτονοτάριου και το είδαμε με "άλλο μάτι". Μάλλον είναι κι αυτό ένα σημάδι των καιρών, ένα ακόμη δείγμα των προβλημάτων του σύγχρονου Ελληνικού σχολείου. Σα να μην έφταναν τα προβλήματα στέγης, εξοπλισμού κ.α. προστέθηκε στα προηγούμενα η αυθαίρετη συμπεριφορά των "προοδευτικών" εκπαιδευτικών -οι οποίοι πρόσκεινται κυρίως στο Σύριζα- που θεωρώντας το σχολείο "τσιφλίκι" τους πιστεύουν ότι μπορούν να αυθαιρετούν κατά βούληση. Έτσι, επεμβαίνουν στην διδακτέα ύλη, τις δομές και τους στόχους του Ελληνικού σχολείου, αντίθετα με τις προσταγές του Υπουργείου αλλά και του Συντάγματος της χώρας, πάντα όμως σύμφωνα με τις "προοδευτικές", θολοκουλτουριάρικες αντιλήψεις τους.

Τα Πανεπιστήμια και οι "προοδευτικοί" πανεπιστημιακοί τύπου Δραγώνα τους "εκτρέφουν", η Ελληνική Πολιτεία τους ανέχεται και τους αθωώνει στα Δικαστήρια στη σπάνια περίπτωση που φτάσει κάποιο περιστατικό μέχρι εκεί. Το καζάνι όμως βράζει, οι γονείς και οι λοιποί εκπαιδευτικοί αρχίζουν να μιλάνε όλο και περισσότερο μεταξύ τους και ελπίζουμε ότι η Πολιτεία θα αφουγκραστεί τον κοχλασμό και θα πάρει μέτρα.

Όσοι είστε γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου ρωτάτε καθημερινά τα παιδιά σας για τα θέματα της σχολικής τους καθημερινότητας, για τις συζητήσεις στην τάξη και για τις σχολικές εκδηλώσεις. Μπορεί να διαπιστώσετε κι εσείς κάποιο αντίστοιχο περιστατικό.

Όσο "ξυπνάει" ο κόσμος οι ηλικίες στις οποίες οι εν λόγω "προοδευτικοί" εκπαιδευτικοί απευθύνουν τις ιδέες και τη στόχευση του προσηλυτισμού τους γίνονται όλο και μικρότερες. Παλιά ήταν τα Πανεπιστήμια, μετά τα Λύκεια και τώρα ακόμη και τα Γυμνάσια. Ας είμαστε σε επαγρύπνηση...

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

μετά το πολυπολιτισμικό σχολείο, το... διαπλανητικό.(Στην ΒΑνατολική Αττική)
Την Παρασκευή 29/10/2010, μετά τον εκκλησιασμό για τους τρείς Ιεράρχες,μην έχοντας να πούν κάτι ελκυστικό από την ζωή τους (των τριών Ιεραρχών), οδήγησαν τα παιδιά του Γυμνασίου στην αίθουσα εκδηλώσεων, να παρακολουθήσουν την ταινία avatar (προφανώς από πειρατική κόπια), για να εμπεδώσουν καλύτερα τα μηνύματα του νέου 'ιεράρχη'..Κάμερον.
Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται είναι πέρα για πέρα αληθινό.