Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Λήμνο και ασχολείται με θέματα που αφορούν στην Ελληνική Παιδεία κι εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και με ό,τι θεωρηθεί επίκαιρο ή ενδιαφέρον. Αναδημοσίευση των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων (κατά τους συγγραφείς) της Ελληνικής και ξένης blogόσφαιρας.
Οι απόψεις στα άρθρα που αναδημοσιεύονται εκφράζουν τους συγγραφείς τους κι όχι το ιστολόγιο.
Επικοινωνήστε ελεύθερα στο Magistri.Limnou@gmail.com

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Για να θυμούνται οι παλιοί.....



Ίσως οι εποχές να μοιάζουν μακρινές... Ίσως σε κάποιους να μην θυμίζουν τίποτε... Όμως ήταν αναμφίβολα αγνές κι όμορφες. Ρίξτε μια ματιά στο περιεχόμενό τους. Ίσως σας φανεί απλοϊκό και οι πιο "ψαγμένοι" να διαπιστώσουν και παιδαγωγικά λάθη (sic)... Τι σημασία έχει όμως; Το πολύ-πολύ να μας μαλώσει καμια ακαδημαϊκός, από αυτές που γράφουν τα "παιδαγωγικώς ορθά" αλλά χωρίς -Ελληνικό- άρωμα και ψυχή βιβλία με τις "μοντέρνες παιδαγωγικές προσεγγίσεις".

Αγνοήστε τα προηγούμενα... Ακολουθήστε το scribd που φιλοξενεί τα δύο βιβλία των παιδικών μας (;) χρόνων και κατεβάστε τα. Ίσως σε λίγα χρόνια να ξαναγίνουν επίκαιρα...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ Δ 1959

ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ Ε 1955

4 σχόλια:

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για τα βιβλία!!

Ανώνυμος είπε...

Ευγνωμοσύνη και Τιμή σε εκείνους που εργάστηκαν τότε και άφησαν αυτά τα υπέροχα σχολκά βιβλία.Δε θα χάσουν ποτέ τη διαχρονική τους αξία, γιατί δεν έχουν καμιά σχέση με τα της μεταπολίτευσης.
Συντ. Εκπ/κός

nnews είπε...

ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΑΛΛΑ Μ ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΝ ΕΝΟΙΨΣΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑ Ν ΕΙΔΑ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΑ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Ποτε δημοσιευτηκε εγκωμιο του Τελλου Αγρα στην Τουρκια, σε αναγνωστικό και δεν το ξέρουμε;;; (σελ 37)
Ποιος ανεβασε πλαστα αναγνωστικά στο scribd;
Σιγουρα δεν ειναι λαθος σας, μα κοιτάξτε το, ειναι εντυπωσιακή η παραχάραξη των πάντων που γίνεται αυτη τη στιγμή!